Reklama:

Przezierność karkowa (98941)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
28-05-2018, 13:11:22

Dużo myślę, płaczę, rozważań wszystkie możliwe opcje. Obawiam się, że nie dam rady opiekować się dzieckiem z ZD przez całe swoje życie. Ono nie pójdzie na studia, nie założy rodziny. Nie umiem wyobrazić sobie również terminacji ciąży. Wszystko co zrobię będzie trudne.
Po wyniki Pappa mam dzwonić w środę, ale wiem co pokażą. Zwłaszcza, że miałam ogólnie bardzo wysoką betę. A czytałam, że beta wysoka sama w sobie może zwiastować ZD.
Okropnie się czuję. Stres jest kosmiczny.
K86
gość
28-05-2018, 13:47:41

K86.. A Jaką miałaś wartość BETA???
MonikaS
gość
28-05-2018, 13:50:42

Ostatnie badanie bety w okolicach 10/11 tc to aż 225 tysięcy.
K86
gość
28-05-2018, 14:35:24

K86
Byłabym egoistką tak o sobie myślałam grubym urodziła swojego synka z ZD.
Myślałam też o jego przyszłości co będzie jak nas zabraknie? gdzie on trafi? czy ja mam prawo obciążać chorym bratem pozostałe rodzeństwo?kto go weźmie będą losy ciągnąć czy co? Oni też mają już swoje plany na życie.
Ciężko oj bardzo ciężko ale uważam, że decyzję podjęłam słuszną.
Pamiętaj, że to musi być twoja decyzja i tylko Twoja.
gość
28-05-2018, 14:38:25

K86 myślami jestem z tobą to straszne co musisz przeżywać jeszcze nie masz 100% pewności więc zawsze jest nadzieja
gość
28-05-2018, 14:49:30

a ja sie wcale nie czuje jak egoistka, ze urodzilam tego malego czlowieczka :) ten usmiech wynagradza mi wszystko, bo bedac w ciazy przezywalam identycznie to, co wy. I nie wyobrazam sobie zeby mialo jej nie byc. To moje dziecko. Krew z krwi. Moje geny. Moja milosc :) mysle ze wmawianie komus tekstow, ze czulaby sie egoistka, jesli urodzilaby dziecko z ZD, jest chore. Kazdy niech ma wybór a nie poczucie ze jest egoista, bo jednak chce takie dziecko urodzic
Ostrowianka
gość
28-05-2018, 14:59:06

Ostrowianka tak wiem te dzieci są słodkie jak są małe ale one niestety rosną.
Co potem? Rodziny niestety nie założy, imprezy wypady z koleżankami na dyskoteki np. pod namiot randki, studia....można by wymieniać.
gość
28-05-2018, 15:02:18

K86- przede wszystkim nie masz jeszcze wyników, za wcześnie na planowanie terminacji. Twoje nt nie jest wcale takie duże, nie ma innych markerów. Na pewno czytałaś tu sporo wypowiedzi, takich happy endem. Jak nie chcesz czekać miesiąc na wyniki amnipunkcji, zrób Nifty, za tydzień będziesz już wiedzieć. Drogie, ale jakby wyszło źle, to oni pokrywają koszty amniopunkcji. Jeśli masz zdrowe dziecko, to później będziesz żałowała, że już nastawiłaś się na najgorsze. Daj szansę jemu i sobie:)
gość
28-05-2018, 15:04:00

Z góry prosze o wyrozumiałość . To jest forum na którym dziewczyny szukają pomocy w interpretacji wyników badań prenatalnych . Szukają wsparcia bo bardzo sie boja ,ze mogą nosić pod sercem chore dziecko .... jeszcze raz prosze o wyrozumiałość za to co napisze .... to nie jest miejsce na umieszczanie zdjęć chorych dzieci !!! W chwili obecnej sama w nerwach czekam na wyniki amniopunkcji i naprawdę ostatnia rzeczą jaka chce oglądać są zdjęcia dzieci z ZD itp. Zaglądam tu często z nadzieja, ze może będzie nowy wpis który podtrzyma mnie na duchu , może ktos miał podobne wyniki i dziecko okazało sie jednak być okazem zdrowia ?? Nie zabraniam wam cieszenia sie z narodzin takiego dziecka tylko prosze załóżcie nowy wątek gdzie będziecie ta radości wylewać .....
Teraz możecie linczować ale napisałam co uważam ....
nesses
gość
28-05-2018, 15:05:54

I zawsze gdy ważą się czyjeś losy,ktos nie wie jaką decyzję podjąć, pojawia się ONA Ostrowianka i ukazuje beztroskie życie ze swoim chorym dzieckiem. Tak jak ktoś napisał te dzieci rosną i że słodkiego bobaska urośnie niepełnosprawny człowiek zawsze uzależniony od innych. Taka jest prawda.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: