Reklama:

Opuchlizna koło łechtaczki (16)

Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjentki

gość
22-03-2025, 18:12:28

Mi wygląda to na grzybicę a te rany może masz od drapania a nie opryszczki?
gość
22-03-2025, 18:22:06

gość 22-03-2025, 18:16:28
Czy ta opuchlizna bardzo Ci doskwiera jeśli piszesz że odczuwasz stylizacje ? Jakieś konkretne objawy co dokładnie czujesz

Takie pulsowanie jak przy podnieceniu 🙈 wszystko fajnie, tylko jak to trwa cały dzień, to to już to wcale nie jest takie przyjemne.
gość
22-03-2025, 21:45:02

gość 22-03-2025, 19:22:06
gość 22-03-2025, 18:16:28
Czy ta opuchlizna bardzo Ci doskwiera jeśli piszesz że odczuwasz stylizacje ? Jakieś konkretne objawy co dokładnie czujesz

Takie pulsowanie jak przy podnieceniu 🙈 wszystko fajnie, tylko jak to trwa cały dzień, to to już to wcale nie jest takie przyjemne.
A zwróciłaś uwagę czy po orgazmie "opuchlizna" łechtaczki znika na jakiś czas, czy utrzymuje się nadal?
gość
23-03-2025, 14:53:45

Zmiana raczej wygląda na zmiane grzybiczną niż opryszczkę.
Zresztą widzę, że na późniejszych zdjęciach wygląda to już lepiej, więc kontynuowanie Clotrimazolum
Mnie na opuchniętą łechtaczkę zawsze pomagał olejek dla niemowląt, najlpiej rumiankowy - wmasować parę razy dziennie i podrażnienie powinno się zmniejszyć
gość
23-03-2025, 16:32:13

Stosuję dalej Clotrimazol. Przestałam obmywać Tantum rosa, bo miałam wrażenie, że to mi jeszcze bardziej podrażnia ją. Zamiast tego kupiłam jakąś super łagodzącą emulsję do higieny intymnej. Jutro zobaczę jak wygląda sytuacja i dam znać. Może jakiejś kobiecie się przyda ten wątek :)
gość
23-03-2025, 16:41:06

gość 23-03-2025, 15:53:45
Zmiana raczej wygląda na zmiane grzybiczną niż opryszczkę.
Zresztą widzę, że na późniejszych zdjęciach wygląda to już lepiej, więc kontynuowanie Clotrimazolum
Mnie na opuchniętą łechtaczkę zawsze pomagał olejek dla niemowląt, najlpiej rumiankowy - wmasować parę razy dziennie i podrażnienie powinno się zmniejszyć

Dziękuję bardzo za radę. Zobaczę czy coś takiego uda mi się znaleźć w okolicy :)

Biorę ten Heviran profilaktycznie, razem z partnerem.. ale mam wrażenie, że ta opryszczka została mi tak wmówiona na odwal się. I to przez dwóch lekarzy. Nie miałam nigdy takiej wysypki z pęcherzami (co pokazuje wujek Google po wpisaniu 'opryszczka okolic intymnych). Tylko takie pojedyncze krosty się zdarzają, głównie po goleniu 'na zero'.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: