Reklama:

oponiak mózgu (35)

Forum: Operacje i zabiegi

gość
03-01-2022, 10:39:43

Takze mam taki sam problem😔Podczas pobytu w szpitalu w Polsce wykryli mi oponiaka 12mm , po konsultacji z neurologiem dowiedzialam sie ze powinnam jak najszybciej poddac sie opercji usuniecia guza dlatego ze jest niedaleko naczynia krwionosnego i jezeli zacznie w nie wrastac nie bedzie mozna go usunac .Mieszkam w Szkocji i tutaj dowiedzialam sie ze absolutnie nie zgadzaja sie z opinia neurologa z Polski i ze guz jest zbyt maly a ryzyko podczas operacji zbyt duze i ze NHS nie podejmnie sie takiej operacji tymbardziej ze niemam zadnych objawow. Jestem zalamana bo naprawde niewiem co robic w polsce nie przysluguje mi darmowe leczenie bo mieszkam w Szkocji a tutaj NHS nie zgadza sie na operacje
gość
24-01-2022, 22:16:16

Mam podobny problem, choć inna lokalizacja, ale też b. niekorzystna. Jeden lekarz mówi, że tylko radiochirurgia w Gliwicach, Katowicach albo Warszawie (Gamma Knife). Drugi żeby operować. Nie mam objawów i skłaniam się ku temu, by poobserwować jakiś czas, ewentualnie dowiedzieć się więcej o możliwościach zastosowania Gamma/ Cyber Knife. Trzeba konsultować u różnych lekarzy, zanim się podejmie decyzję, tak mi się wydaje.
gość
10-08-2022, 14:56:16

Cyber knife najlepsze rozwiązanie dla oponiaka 10 lat gwarancji
gość
15-04-2023, 15:48:32

Dzień dobry też mam zdiagnozowanego oponiaka i czy oponiaku mogę brać tabletki antykoncepcyjne czy nie wolno ze wzgledu na oponiaka .
gość
01-05-2023, 11:55:48

Witam jestem właśnie po usunieciu oponiaka 13mm , metoda Gamma Knife , po konulsultacji z różnymi neurochirurgami każdy mówił że leoiej teraz pozbyc się tego beż otwierania glowy , oczywiście też zależne od wieku mam 35 lat i lekarze twierdzili ze kiedyś i tak będzie mnie czekać stół bo oponiaki są guzami z tendencja wzrostową, więc nie bójcie się GAMMA bo jest maloonwqzyjny, wróciłam do pracy po 2 tyg i żadnych boleści po zabiegu nie mialam, lepsze to niż po latach otwieranie glowy , trzeba próbować jak jest możliwość pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: