Reklama:

duphaston (897)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
05-12-2015, 17:12:17

Treść zablokowana przez moderatora

gość
08-12-2015, 12:01:16

Cześć dziewczyny, lekarz przepisał mi duphaston na usunięcie cysty. Mam nadzieje ze zadziała
gość
09-01-2016, 23:07:37

Mam pytanie. Dostałam tabletki duphaston, bo zanikła mi @ tylko nie wiem jak mam je brać, lekarz mi nie zapisał, a mi wyleciało z głowy, wiem, że przez 10 dni po 1 tabletce, później ( i tu mam problem) albo 21 dni przerwy ? albo 21 dnia cyklu?
Głupio mi dzwonić do lekarza? bierze ktoś podobnie ?
gość
26-01-2016, 16:00:41

Wiaj. Musisz jednak zadzwonić do lekarza. Każda bierze inaczej . przykro mi
gość
14-02-2016, 21:32:26

Hej dziewczyny!!! Byłam u lekarza i przepisał mi duphaston na uregulowanie okresu. Z mężem staramy się o dzidzie. Za pierwszym razem @ pojawiła się w trakcie brania tabletek więc późnije zażyłam tak jak lekarz zalecił(16dc-25dc). Teraz mam 41 dzień i nie ma @. Robiłam testy i negatywne. Oststni robiłam w 38dc. Do lekarza nie moge się wybrać bo jestem za granicą. Bolą mnie sutki i czasami pobolewają jajniki... proszę poradzcie coś???
gość
02-05-2016, 20:10:15

hejka, mam takie pytanie odnośnie bolącym i wrażliwych sutków, śluz jest biały i gęsty okres miałam 20 kwietnia, okres był bardzo dziwny bo trwał raptem dwa dni,zaznaczę, że jestem w stałym kontakcie z endokrynologiem i zażywam hormony: estrofem i duphaston w celu wyregulowaniu miesiączki jak i poprawieniu krawienia, oraz podnoszenia poziomu hormonu estrogenu, ale dwa okresy z rzędu trwały tylko dwa dni co bardzo mnie to martwi i nie wiem jakie sa tego przyczyny, z mężem współżyjemy ale sie zabezpieczamy prezerwatywą i nigdy nie bylo do końca, czy ktoś może mi powiedzieć co to może znaczyć??
gość
09-06-2016, 17:03:52

Ja tez biore e ten sposob duphaston a jak tylko skoncze to dostaje plamienia. Nie wiem czym to jest spowodowane.
gość
22-06-2016, 20:08:08

hej jestem nowa staram się o kolejne dziecko mam nierówne miesiączki biorę duphaston od 16-25 dnia cyklu mam brak apetytu ból w piersiach czuję się bardziej zmęczona czy to może być ciaża
gość
27-06-2016, 22:00:18

Ten duphaston na mnie koszmarnie dzialal. 7 dnia dostalam strasznego bolu zoladka i biegunki, jeszcze klulo mnie po stronie watroby. Nastepnego dnia bylo to samo. Zadzwonilam do ginekolog i kazala odstawic. No i przeszly bole i biegunka. Zrobilam sobie proby watrobowe i bilirubine, proby ok, ale bilirubina podwyzszona. Hormony sa magazynowane w watrobie, mi niestety szkodza. Do tego przez 3 kolejne miesiace nie moglam dojsx do ladu z miesiaczka, raz za wczesnie, raz za pozno i do tego krew jakby nie mogla mi wyplynac, bo podpaska czysta,a duzo krwi, mi wylatywalo podczas siusiania.
gość
30-06-2016, 09:05:00

hej dziewczyny biorę Duphastonem już 8 dzien ile mam brac jeszcze aby wywołać miesiączkę ? a potem jak brac Duphastonem aby zajść w ciąże i czy wogóle go brac dajcie mi rady jak to zrobić ? zaznaczam że sama sobie kupiłam lek i z waszych opisów go stosuje bo czasu na lekarza brak:/ wiem wiem powinnam iść do lekarza byłam i wszystko jest ok u mnie hormony w normie a miesiączka mi się zatrzymała więc postanowiłam sama zadziałać ale nie wiem czy po tych 10 dniach jak biore 1 tab dziennie wystarczy na wywołanie okresu i co potem po miesiączce jak o brac aby zajść w ciąże bo staram się o dzidziusia ? prosze doradzcie mi :***

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: