Reklama:

duphaston (897)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
21-10-2015, 16:53:45

Jesli dostałam duphaston na wywołanie okresu (2 x 5 dni) a okres pojawił sie juz po 2 dniu brania dup, to moge od razu zacząc brac tabletki antykoncepcyjne? Zapomniałam o to dopytc lekarza a teraz jest na urlopie i nie odbiera telefonow :(
gość
22-10-2015, 08:57:52

Witam,
dostałam od ginekologa duphaston na wywołanie miesiączki. Z partnerem staramy się o dziecko ale jesteśmy dopiero po pierwszej próbie. Po owulacji odczekałam 2 tygodnie, wykonałam test ciążowy (nawet 3 ), @ nadal nie nadeszła. Dzisiaj mam 43 dzień cyklu i trzeci dzień biorę duphaston. Podczas wizyty u ginekologa miałam wykonane usg dopochwowe, ginekolog powiedział, że ciąży nie widzi. Jak to jest? Po jakim czasie od brania duphastonu @ przyjdzie? Czy możliwe, że mimo tego, że lekarz nie wykrył ciąży to jednak w niej jestem ? U ginekologa byłam 2 dni po terminie spodziewanej @...
Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź
Początkująca
22-10-2015, 10:43:51

Witam wszystkie kobietki
Biorę duphaston drugi cykl od 16 dnia cyklu przez 10 dni po jednej tabletce
Chciałabym wiedzieć czy wam tez towarzysza bardzo obolale piersi klucia jajników?? Jestem 9 dzien po tabletce okresu brak 😐 test dzis zrobiony niestety 😔 negatywny
Początkująca
22-10-2015, 10:47:16

Widzisz gość ja juz dziewiąty dzien po dupku i okresu nie widac dodam ze mierzyłam dzis temperaturę po przebudzeniu i bylo 37,1 i 34 dzien cyklu
Ile trzeba czekać aż okres po tym leku sie unormuje 😞
gość
22-10-2015, 10:57:28

Kiedyś brałam bromergon na uregulowanie miesiączki ( miałam wtedy 15 lat, teraz mam 24) i nic. @ dalej jest nieregularna. Od czerwca pojawiała się po 33-35 dniach. Choruję na niedoczynność tarczycy w przebiegu choroby Hashimoto.. Chyba nigdy nie ureguluję @.... Jestem załamana... Bardzo chciałabym być mamusią :( Maluszek1408 ja temperatury nie mierzę bo nie jestem w stanie.. Pracuje na 2 zmiany więc temperatura w moim przypadku byłaby nie wiarygodna bo codziennie wstaję o różnej godzinie. Czy ty mierzysz temperaturę w pochwie?
Ginekolog kazał brać dupka przez 5 dni po dwie tabletki... W niedziele i poniedziałek robiłam test ciążowy wyszedł negatywnie, usg dopochwowe też wykluczyło ciążę... Nie wiem co się dzieje
Początkująca
22-10-2015, 11:03:14

Tak w pochwie mniej więcej o stałej godziny wczoraj po przebudzeniu mialam 36,8 myslalam ze temperatura spadla i okres przyjdzie a dzis z rana 37,1 okresu brak nie wiem co myśleć
Ja tez mam 24 lata i staram sie o dzidziusia
Początkująca
22-10-2015, 11:03:27

Tak w pochwie mniej więcej o stałej godziny wczoraj po przebudzeniu mialam 36,8 myslalam ze temperatura spadla i okres przyjdzie a dzis z rana 37,1 okresu brak nie wiem co myśleć
Ja tez mam 24 lata i staram sie o dzidziusia
Początkująca
22-10-2015, 11:05:31

Zostaniesz mamusia wiec bralas przez 5 dni i dalej brak miesiączki ile dni jestes po ostatniej tabletce?
gość
22-10-2015, 11:06:27

No to jesteśmy dwie :) Myślałam, że temperatura przed @ spada... Może wybierz się do ginekologa albo na bete
gość
22-10-2015, 11:07:56

Ja biore dupka dopiero 3 dzień....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: