Reklama:

duphaston (897)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
13-12-2005, 21:24:00

Ginekolog-Endokrynolog przepisał mi BROMERGON i DUPHASTON w celu wyregulowania miesiączki i aby była mniej bolesna. Biorę BROMERGON już rok (początkowo 1 tabletkę dziennie, obecnie po 0,5 tabletki dzinnie) oraz od miesiaca 1 tabletkę dziennie DUPHASTONU. Okres mam już regularnie choć cykle troszeczkę za długie. Podobno DUPHASTON ma to wyregulować. Po DUPHASTONIE się nie tyje!
gość
13-12-2005, 22:04:00

Do Marta20
Do którego miesiąca ciąży brałaś duphaston?
Początkująca
14-12-2005, 14:42:00

Duphaston zaczyna się brać w dwa dniu po owulacji, bo on ją hamuje. Dawka zależy od lekarza i dolegliwości. Reguluje cykl. Nie tyje się po nim, choć to zależy od organizmu. Mogą wystąpić problemy z żołądkiem, ból piersi, nudności, rzadko wymioty. Ma za zadanie podtrzymać II fazę cyklu i zwiększyć progesteron. W pierwszym trymestrze ciązy wspomaga jej utrzymanie, jeśli zachodzi prawdopodobieństwo poronienia.
Dziubas1
gość
06-03-2006, 00:40:00

ja dostalam duphaston od ginekologa na wyregulowanie miesiaczki... Ale blagam powiedzcie mi dziewczyny czy podczas jego zazywania krwawienia sa az tak obfite??? ja jestem przerazona moimi krwawieniami... Sa tak obfite po duphastonie ze nie daje juz sobie z tym rady...zmieniam podpaski doslownie co godzine... blagam , podpowiedzcie mi czy to jest normalne???
gość
08-04-2006, 15:50:00

Heh- ja tez mam mieszae uczucia- biorę duphasto czwarty dzien, dwa razy dziennie, mam obrzmiały brzuch i chyba psychicznie jakos sie po nim kiepsko czuję, no i boję sie przytyc
gość
13-04-2006, 09:02:00

Witam wszystkich!!!
Ja dostałam Duphaston, bo tak się złozyło, że na dzień mojego ślubu wypada miesiączka... Lek ma przesunąc krwawienie o parę dni, a przy okazji ma uregulowac moje miesiaczki. Lekarz zapewnił,że nie są szkodliwe, a przy okazji pomogą przy staraniach o dziecko i ewentualnie podtrzymaja ciązę. Kiedy zapytałam o tycie, zapewnił,że po tych tabletkach się nie tyje. Powiedział jednak,że u niektórych kobiet może zwiększyc sie apetyt i tylko od nich zalezy czy przytyją.
Biorę od dzis rana 2 tabletki dziennie przez 10 dni.
Mam nadzieje,że wszystko będzie oki.

Pozdrawiam
gość
13-04-2006, 13:58:00

Zaczęłam brac Duphaston i nie czuje się zbyt dobrze. Jestem słaba i senna.
Nie jestem pewna w 100% czy to wina leku,ale tak przypuszczam. Ciągle chce mi się spac...
gość
13-04-2006, 18:57:00

Czesc!Ja tez biore duophaston i staram sie o dzicko wg zalecenia lekarza mam zazywac 2x1 tab od 26 do 25 dc...wiec w drugiej fazie cyklu...Pozdrawiam
gość
14-04-2006, 14:17:00

Hej to znowu ja (dwie pozycje wyzej)
Drugi dzien biore Duphaston i czuję sie troche osłabiona, ale poza tym wszystko gra.
Pozdrawiam
Wtajemniczona
25-04-2006, 12:23:00

Uważam, że Duphaston to dobry lek, biorę go, bo mam krwawienia w II fazie cyklu, dopiero zaczęłam go brać i już mi pomaga (krwawienie w tym cyklu minęło). Wcześniej brałam luteinę i niestety nic nie pomogło. Zobaczymy co będzie dalej.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: