Reklama:

Deflagyn (273)

Forum: Infekcje intymne

gość
25-05-2022, 14:59:07

W pozycji leżącej, głęboko, chwilke odczekać i wyjąc, tylko raz miałam odczucie ze coś „wylatuje” jestem w połowie ostatniego opakowania i kontrol 🤞🤞🤞 mam nadzieje ze pomoże. Dodam ze mam zmiany bez cech dysplazji, jednak hpv16
gość
25-05-2022, 21:05:43

Ja stosuje od dwoch tygodni Cin1 I wirus 45 , chce miec baby ale boje sie probowac , a jak w crazy mi sie pogorszy?
gość
25-05-2022, 21:15:31

Gość 2022-05-08 22:36:06
Witajcie. Biorę deflagyn od miesiąca. Został ki on przepisany po nieprawidłowej cytologii. -Cin2. Zaznaczę ze hpv tez u mnie stwierdzono wysoko onkogenne.
Co dziwne po wyniku tym( już drugi raz mam taki) ginekolog kazał zrobić kolposkopie po czym wycofał się i przepisał to na 3 miesiace. Trochę czytając o tym wyrobie w internetach mam pewne obawy co do jego skuteczności. Generalnie po tym miesiącu mam wrażenie jakbym miała tam jedną wielka ranę… zastanawiam się czy nie odstawić i pójść na badania do innego ginekologa.
Czy u was podczas stosowania deflagyn również cały czas lekko sączylo się na czerwono?…
Ja mam po niecałym miesiącu tak samo. Po każdej aplikacji mocno bolał mnie brzuch i szczypało. Odstawiłam. Zapisałam się na konsultację do innego ginekologa.
gość
14-06-2022, 06:54:54

Gość 2022-05-25 23:05:43
Ja stosuje od dwoch tygodni Cin1 I wirus 45 , chce miec baby ale boje sie probowac , a jak w crazy mi sie pogorszy?
Dlatego ja stosuję preparat do końca,dopiero potem będę się starać o dziecko :) takie mam zalecenia lekarza. Pół roku stosowania,już w lipcu wreszcie kończę 🥳 w sierpniu przerwa,a we wrześniu badania.
gość
14-06-2022, 22:13:15

Gość 2022-06-14 08:54:54
Gość 2022-05-25 23:05:43
Dlatego ja stosuję preparat do końca,dopiero potem będę się starać o dziecko :) takie mam zalecenia lekarza. Pół roku stosowania,już w lipcu wreszcie kończę 🥳 w sierpniu przerwa,a we wrześniu badania.
gość
22-06-2022, 09:31:23

Gość 2021-10-29 21:09:21
Witam, jestem kolejną osobą która zaczeła używać Deflagyn od ginekologa na HPV wysokoonkogenne, chyba jakoś w sierpniu zaczełam, zaraz ide na kontrole i się okaże, ale niestety słyszałam że podobnie jak papilocare może zaszkodzić, albo nic nie pomóc. Jakiś specjalista ginekolog z Krakowa ostro krytykował te żele, a zajmuje się głównie leczeniem tych chorób. Więc narazie odstawiam. Też wydawało mi się to dziwne, że kwas cytrynowy czy dwutlenek krzemu do pochwy... to chyba są teraz badania kliniczne na nas. Jak dostanę wynik cytologii to napiszę czy zadziałało.
Jeżeli jest tu jakaś osoba którą wyleczył Deflagyn to ja chętnie to przeczytam. Wydałam na ten żel obecnie już 300zł więc gdyby to miałoby by nieskuteczne to można ich pozwać.
Wczoraj przeczytałam wyniki cytologi sprzed 3 tygodni i miałam wykryty hpv, cin I
Stosowałam deflagyn dokładnie tak jak zaleciła mi pani ginekolog - codziennie z przerwami na miesiączkę, po trzech cyklach zostało mi kilka strzykawek, ponieważ moje cykle były krótsze niż 28 dni, wiec po skonsultowaniu tego z ginekolog brałam jeszcze w czwartym cyklu do końca opakowania.
Dziś już nie mam hpv, ani cin I. Nie wiem jak to możliwe, ale deflagyn mi pomógł, więc jeśli ktoś ma wątpliwości niech ma na uwadze, że w moim przypadku się udało 😌
gość
22-06-2022, 15:23:52

Gość 2022-06-22 11:31:23
Gość 2021-10-29 21:09:21
Witam, jestem kolejną osobą która zaczeła używać Deflagyn od ginekologa na HPV wysokoonkogenne, chyba jakoś w sierpniu zaczełam, zaraz ide na kontrole i się okaże, ale niestety słyszałam że podobnie jak papilocare może zaszkodzić, albo nic nie pomóc. Jakiś specjalista ginekolog z Krakowa ostro krytykował te żele, a zajmuje się głównie leczeniem tych chorób. Więc narazie odstawiam. Też wydawało mi się to dziwne, że kwas cytrynowy czy dwutlenek krzemu do pochwy... to chyba są teraz badania kliniczne na nas. Jak dostanę wynik cytologii to napiszę czy zadziałało.
Jeżeli jest tu jakaś osoba którą wyleczył Deflagyn to ja chętnie to przeczytam. Wydałam na ten żel obecnie już 300zł więc gdyby to miałoby by nieskuteczne to można ich pozwać.
Wczoraj przeczytałam wyniki cytologi sprzed 3 tygodni i miałam wykryty hpv, cin I
Stosowałam deflagyn dokładnie tak jak zaleciła mi pani ginekolog - codziennie z przerwami na miesiączkę, po trzech cyklach zostało mi kilka strzykawek, ponieważ moje cykle były krótsze niż 28 dni, wiec po skonsultowaniu tego z ginekolog brałam jeszcze w czwartym cyklu do końca opakowania.
Dziś już nie mam hpv, ani cin I. Nie wiem jak to możliwe, ale deflagyn mi pomógł, więc jeśli ktoś ma wątpliwości niech ma na uwadze, że w moim przypadku się udało 😌
Ojej,jak cudownie! W lipcu kończę wreszcie i ja (pół roku stosowania) i oby było jak u Ciebie Kochana ❤️ gratuluje! 😘
gość
22-06-2022, 22:42:50

Hej dziewczyny. U mnie sprawa jest tego typu, że mam nadżerke. Ginekolożka przepisała mi Deflagyn. Biorę 1 miesiąc. W sumie 21 dni ( biorę tabletki anty), bo teraz mam przerwę na okres. No i mam problem...bo okresu brak. Czy któraś z Was też miała taki problem? Czy miałyście okres normalnie? Ja już zaczynam się stresować, że zamiast pomóc to ten lek tylko mi zaszkodzi.
gość
23-06-2022, 19:42:05

Hej dziewczyno :) nie,ja mam okres normalnie od początku stosowania deflagynu. Nie wywiera on wpływu na cykl. Deflagyn na nadżerkę? A to ciekawe... deflagyn jest na HPV. Nadżerka zwykle leczona jest w inny sposób i ona (sama w sobie) może powodować wahania cyklu. Na Twoim miejscu skonsultowałabym z innym gin :)
gość
27-06-2022, 22:12:15

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: