Reklama:

Deflagyn (270)

Forum: Infekcje intymne

gość
08-12-2024, 00:19:55

Witam, dostałam deflagyn na ecoli. Mam przetrwałą infekcje ++++. Ciągle pieka mnie wargi sromowe oraz odczuwam bol w podbrzuszu. Był antybiotyk zgodnie z antybiogramem, ale bez skutku...wcześniej byłam bez pozytywnej flory, udało mi się wychodowac ++ lactobacillus.
Czy któraś z Pan brała to na e coli? Czy pomogło? Powoli tracę nadzieję, ginekolog też...
gość
08-12-2024, 16:18:21

gość 08-12-2024, 01:19:55
Witam, dostałam deflagyn na ecoli. Mam przetrwałą infekcje ++++. Ciągle pieka mnie wargi sromowe oraz odczuwam bol w podbrzuszu. Był antybiotyk zgodnie z antybiogramem, ale bez skutku...wcześniej byłam bez pozytywnej flory, udało mi się wychodowac ++ lactobacillus.
Czy któraś z Pan brała to na e coli? Czy pomogło? Powoli tracę nadzieję, ginekolog też...

Może chodzi o łuszczenie tkanki bo tak działa żel kto wie może naprawdę zadziała... złuszczy tkankę wraz z bakteria i ją po prostu wydalisz z organizmu ☺️ trzymam kciuki 🤞 ☺️
gość
19-12-2024, 15:24:17

Cześć Wam
Wyszła u mnie nieprawidłowa cytologia ,pani dr wysłała mnie na kolposkopie , która wykazała nadzerke gruczolowa w stadium epidermizacji I obecność wirusa hpv 58 .Stosowałam Deflagyn przez 3 miesiące. Po pół roku zrobiłam cytologie która wyszła prawidłowa..Miesiąc temu kolejna kolposkopia która potwierdziła nadzerke ale już bez wirusa hpv czyli Deflagyn zadziałał w moim przypadku .Pozdrawiam i życzę zdrowia!
gość
22-12-2024, 00:16:35

gość 08-12-2024, 17:18:21
gość 08-12-2024, 01:19:55

Może chodzi o łuszczenie tkanki bo tak działa żel kto wie może naprawdę zadziała... złuszczy tkankę wraz z bakteria i ją po prostu wydalisz z organizmu ☺️ trzymam kciuki 🤞 ☺️

Dziękuję, od około 10 dni bez objawów
Mam nadzieję!
gość
29-12-2024, 21:21:38

Cześć od 28.11 stosuje Deflagyn (w cytologii mam IIIa), natomiast okres pierwszy pdzy stosowaniu dostałam 15.12, a dziś jest 29.12 i znowu zaczęłam krwawić jakby na okres. Czy to normalne?? Czy mi się rozregulowało wszystko, dodam że grudniu dwukrotnie leżałam z synem w szpitalu więc i wiadomo stresu więcej i też też żel,czy to mogło wpłynąć na okres?? Czy mam się martwić?? Dodam że 26.12 miałam incydent z krwawieniem ale tylko chwilkę i koniec a dziś leci jakby okres....
gość
30-12-2024, 09:16:14

Lepiej skonsultować z lekarzem. Bo krwawienie a krwawienie u każdego inne.

Mam hpv 31 33 52 58 cytologia jest ok. A w kolposkopii nieprawidłowe badanie (robiłam na NFZ z programu) ale dostałam tylko zdjęcia niewyraźne, i nie chciałam konsultacji u ginka który oceniał badanie. Poszłam prywatnie do ginka onkologa, na moją prośbę zrobił kolposkopie (bo dla niego zła cytologia jest wskazaniem do kolposkopii) i wyszło kilka punktów na godzinie 12stej, ale wycinków nie pobierał. Zapisał Gynoflor i Deflagyn.

Stosuje 1 butelkę. Aplikacja na noc. W nocy boli podbrzusze jak wstaje ale rano jest ok. Wypływa różowa wydzielina. W czasie owulacji bolał cholernie prawy jajnik i bylo parę smug krwi ze śluzem . kilka razy też nabłonek różowy taki jak pisały dziewczyny wcześniej ale niezbyt obficie.
Zaraz czekam na @ więc akurat przerwa po pierwszej butelce. Mam wybrać 3.

Uszy do góry dziewczyny, profilaktyka ma ogromne znaczenie w leczeniu ale głowa też musi trzeźwo w tej walce koordynować działania. stay strong 🫶🏼
gość
08-01-2025, 12:31:24

Czesć, mam hpv 33 wykryty w lutym 2024. Kolposkopia wykazała silny stan zapalny. Kolejna cytologia z listopada już 3. Stosuje Deflagyn plus olej z czarnuszki witamine D i pije glistik jaskólcze ziele. Nie wiem czy ufac deflagyn. Sa lekarze którzy odradzają.
Za tydzien ide na konsultacje do ginekologa onkologa. Niech się wypowie. Najchetniej poszlabym na konizacje żeny nie czekać co bedzie. Rodzić juz nie będe.
gość
24-01-2025, 09:56:06

gość 14-11-2024, 07:37:07
Dziękuję za podzielenie się swoją historią. Czy mogłabyś proszę napisać ile tego preparatu zdążyłaś przyjąć? Również zastanawiam się nad przerwaniem, bo słyszałam skrajnie różne opinie i nie wiem czy w ogóle można sobie tym preparatem choć trochę pomóc. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam i życzę wszystkim zdrówka.

Niecałe dwa opakowania deflagyn wzięłam i przerwałam. Myślę że szczepienie w moim przypadku pomogło. Z suplementów to w sumie tylko magneB6, D3 i Wit C. No i jadłam gotowana marchew i brokuł bo gdzieś słyszałam że może pomóc to stwierdziłam że spróbować nie zaszkodzi.
gość
24-01-2025, 10:15:49

gość 14-11-2024, 07:42:31
I czy mogłabyś podpowiedzieć co robiłaś poza szczepionką by poprawić swoje wyniki? Jakaś suplementacja, dieta, coś więcej? Czy Twoja profesor dała Ci jakieś wskazówki czy kazała tylko obserwować? Fajnie, że udało Ci się wrócić na dobre tory!!! Oby tak dalej, trzymam kciuki!

Kontrolna cytologia do 6 miesięcy czyli już w lutym będę robić to dam znać co tym razem wyszło. Mówiła że zdrowy organizm zazwyczaj tak około 2 lata jest w stanie zwalczyć wirusa bez żadnej ingerencji.
gość
24-02-2025, 18:13:41

Witam czy ma ktoś po deflagyn taki chemiczny zapach z pochwy

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: