Reklama:

Deflagyn (272)

Forum: Infekcje intymne

gość
04-01-2022, 19:40:26

Mi gin, wieloletni praktyk i onkolog, zalecił papilocare i deflagyn. Gdy nie tylko źle wymówił nazwę tego wszędzie lansowanego produktu, nie potrafił mi również wytłumaczyć w jaki sposób te wyroby mają mi pomóc, dałam sobie spokój. Sama ufam specjalistom, ale borze tucholski. Sprawdzic skład polecam. Nie wiem w czym te produkty mają mi pomóc. Wydajemy setki zł na badania, diagnostykę, leczenie. To co nam jeszcze szkodzi dorzucić żel za kilka stówek (tyle wynosi „kuracja”).
gość
20-01-2022, 11:31:22

ja właśnie biję się z myślami czy zacząć tą kurację, bo różne rzeczy czytałam a raczej żadna z nas nie chciałaby sobie tym zaszkodzić. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z tymi produktami, dajcie znać :)
gość
20-01-2022, 12:09:54

Treść zablokowana przez moderatora

gość
25-01-2022, 16:13:07

Również proszę o opinię, ponieważ od 3 dni zaczęłam to stosować - niestety wyszło u mnie HSIL. Po przeczytaniu tekstu profesora z Krakowa jestem przerażona.
gość
25-01-2022, 16:53:02

ja bym tego w życiu nie używała skoro ma takie szkodliwe działanie
gość
31-01-2022, 10:57:54

Witam mi właśnie też polecono ten Żel, od zeszłego roku marca mam stwierdzimy ASC-US i stosowałam Papilocare miesiac temu bylam na cytologi i jest bez zmian dalej ASC-US teraz polecono mi Deflagyn na 3 miesiące i nie wiem co robić.. Dajcie znać czy komuś pomogło. (robiłam testy na HPV i wszystkie genotypy ujemnie)
gość
31-01-2022, 11:46:41

Jeśli masz ASC-US czyli przewlekły stan zapalny to powinnaś dostać leki na infekcję a nie leki które ją pogłębiają, przeczytaj sobie skład tego leku to jest nieporozumienie. DeflaGyn żel dopochwowy zawiera: wysoce dyspergowany dwutlenek krzemu, kwas cytrynowy, selenian sodu. Substancje pomocnicze: hydroksyetyloceluloza, woda. Substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu. Idź na konsultację do jakiegoś ograniętego gina.
gość
11-02-2022, 17:57:32

Gość 2022-01-04 18:31:21
Hej daj znać czy pomogło.
Właśnie mi go pole ono.
Mam 16 HPV i jestem załamana bo to już rok infekcji
gość
11-02-2022, 17:58:50

Pomogło?
gość
23-02-2022, 12:52:27

Dziewczyny, stosowałam Papilocare, ale podobno za krótko, bo tylko 2 miesiące. Mimo wszystko zmiany mam mniejsze (kolposkopia), ale cały czas mam w sobie HPV 58 (CIN 1 LSIL). Teraz stosuje już 2 miesiąc deflagyn. Mam go stosować 6 miesięcy, bo po 3 miesiącach podobno nie daje aż tak widocznych efektów. Zalecono mi również powstrzymanie się od współżycia do kolejnego badania, tak aby nie było transmisji wirusa. Pamiętajcie, że badania należy wykonać miesiąc po zakończeniu stosowania Papilocare lub Deflagynu. Wcześniej nie ma sensu. Powodzenia :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: