Reklama:

Czy to może być ciaza ? (14)

Forum: Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

gość
04-10-2024, 20:57:57

Witam proszę o porade bo nie wiem co myslec.
Ostatnio dodawałam post o problemach z jelitami I miesiączce bez skrzepów .
Otóż normalny okres ze skrzepami miałam 20 sierpnia.
We wrześniu ten okres to była sama krew bolesny ale trwał 7 dni obfitość no w miarę.
Po tym okresie, śluz jakiś dziwny wodnisty (nie mam infekcji) potem biały gęsty a obecnie śladowe ilości białego śluzu jak wytrę w papier to żółty.
Tydzień po tym okresie bolały mnie piersi strasznie ale to trwało 3-4 dni i przeszlo.

Nabawiłam się biegunek, przez co zle się czułam później mialam zawroty głowy.
Obecnie od 2 dni strasznie męczy mnie zgaga cały dzień, leki pomagają na chwilę. (Już w głowie mam że to objaw ciąży) choć zrobilam coś czego nie powinnam najadlam się smażonego, wcześniej przez 3 tygodnie nie jadłam i było ok.
A czytam w internecie że zgaga i zawroty głowy to wczesny objaw ciąży

Leżąc wieczorami odczuwam jakieś dziwne bóle w podbrzuszu lub kłucia.
Myślałam że to od jelit ale nie wiem już sama.

Robilam testy ciążowe 26 września, 30 września I 2 października (ten z 2 z porannego moczu)
Wydaja mi się negatywne ale nie jestem pewna do końca, mogę dodać tu zdjęcia.
Pomóżcie🙄
gość
04-10-2024, 21:04:25

Czy byłaś u ginekologa, że wiesz na 100 % że to nie infekcja intymna? Śluz jakiś dziwny wodnisty, potem biały gęsty a obecnie śladowe ilości białego śluzu jak wytrę w papier to żółty. Tak wygląda infekcja intymna.

Zdjęcia już nie dodawaj. Test ciążowy robiony w tym czasie powinien wskazać już ciążę. Wynik należy od czytać po 5 minutach tylko, powyżej tego czasu mogą zachodzą inne reakcje chemiczne fałszującewynik wynik testu ciążowego.
gość
04-10-2024, 21:08:29

Jedną ze zmian, które mogą towarzyszyć początkom ciąży są tkliwe piersi. Przyczyną tego są powiększające się komórki gruczołowe, które przygotowują się do przyszłej laktacji. Objawy te mogą pojawić się tuż po zapłodnieniu, choć najczęściej występują po około 4. tygodniach i nasilają się z czasem.
gość
04-10-2024, 21:10:15

Leżąc wieczorami odczuwam jakieś dziwne bóle w podbrzuszu lub kłucia. Zapisz się z tym problemy do lekarza rodzinnego
Uważnie też wykonaj kolejny test ciążowy z pierwszego porannego moczu.
gość
04-10-2024, 21:12:11

żółte upławy – żółty kolor śluzu zawsze powinien być konsultowany z lekarzem, gdyż pojawienie się takiej barwy może oznaczać nadżerkę szyjki macicy, rzęsistkowicę, czyli zakażenie bakteryjne.
gość
04-10-2024, 21:12:34

gość 04-10-2024, 23:12:11
żółte upławy – żółty kolor śluzu zawsze powinien być konsultowany z lekarzem, gdyż pojawienie się takiej barwy może oznaczać nadżerkę szyjki macicy, rzęsistkowicę, czyli zakażenie bakteryjne.
. Ginekologie..
gość
04-10-2024, 21:14:54

Ciężko określić:
Ginekolog wykryje ciążę około 4 -6 tygodnia tej ciąży, czyli wtedy, gdy pęcherzyk żółciowy jest już widoczny w jamie macicy.
gość
04-10-2024, 21:29:36

gość 04-10-2024, 23:08:29
Jedną ze zmian, które mogą towarzyszyć początkom ciąży są tkliwe piersi. Przyczyną tego są powiększające się komórki gruczołowe, które przygotowują się do przyszłej laktacji. Objawy te mogą pojawić się tuż po zapłodnieniu, choć najczęściej występują po około 4. tygodniach i nasilają się z czasem.
wiem ale ten ból miałam 3,4 dni minął
gość
04-10-2024, 21:31:01

gość 04-10-2024, 23:12:11

Nie mam upławów to żadna infekcja. Teraz mam sluz na wielkość dziurki od igły na palcu jest biały a jak wytrę w papier to żółty
gość
04-10-2024, 21:33:00

gość 04-10-2024, 23:04:25
Czy byłaś u ginekologa, że wiesz na 100 % że to nie infekcja intymna? Śluz jakiś dziwny wodnisty, potem biały gęsty a obecnie śladowe ilości białego śluzu jak wytrę w papier to żółty. Tak wygląda infekcja intymna.

Zdjęcia już nie dodawaj. Test ciążowy robiony w tym czasie powinien wskazać już ciążę. Wynik należy od czytać po 5 minutach tylko, powyżej tego czasu mogą zachodzą inne reakcje chemiczne fałszującewynik wynik testu ciążowego.

Robilam 3 testy, jeden 5 dni po tym niby okresie drugi 9 a trzeci 11 dni. Odczytałam wynik do 3 minut i na każdym wyszła mi jedna kreska w polu testowym C nie było nawet śladu kreski chyba że jestem slepa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Pominiecie tabletki
Witam mam pytanie czy jak pominęłam 1 tabletke i na 2 dzien jej nie wziekam tylko odpowiednis do dnia moge byc w ciazy zaczęłam brać tabletki od 6 marca nie wzielam 10
gość
Test LH
Czy ten test jest pozytywny według Was czy jeszcze za słaba ta kreska na starania ?
Co to może być ?
Witaj, 6 tygodni temu poroniłam samoistnie w prawie 7 tygodniu ciąży. Przez te 6 tygodni praktycznie ciągle plamiłam, wczoraj dostałam mocnego bólu jajnika i lekką krew, dziś krwawienie było dość mocne z krwią wypadło mi takie coś. Co to może być ?
gość
ciąża przez spermę na palcu
Błagam o uspokojenie.witam w czasie dni płodnych miałam zbliżenie z chłopakiem , doszedł on w chusteczkę ale mogło mu pociec trochę spermy na palce nie mam pewności czy wytarł palce do sucha i zrobił mi palcówkę (od wytrysku minęło może z minutę). Od 4 dni mam bóle jajników i piersi , 12 dni po owulacji wykonałam test ciążowy który wyszedł negatywny i dziś dzień przed miesiączka miałam malutka ilość lekko różowej krwi na majtkach.Boje się że to plamienie implantacyjne i że test był niewiarygodny.Co o tym sądzicie to ciąża czy po prostu zbliżająca się miesiączka ? nigdy nie miałam takich plamien dzień przed miesiączka i jestem obecnie dosyć mocno przestraszona
Reklama: