Reklama:

czy mogę być w ciąży. (35)

Forum: Infekcje intymne

gość
20-03-2015, 10:01:26

Gość 2015-03-19 13:47:15
HEJ OLEK OLEK U MNIE PODOBNIE BYŁO TEŻ MNIE BOLAŁY MOCNO JAJNIKI OKOŁO TYGODNIA PO STOSUNKU POMYŚLAŁAM WTEDY ŻE NICI ŻE TO PEWNIE OWULACJA TERAZ ALE NASTEPNIE PO KILKU DNIACH DOSZŁY BÓLE PODBRZUCHA JAK NA @ ALE NARAZIE NIE MA JEJ JA WSPÓŁŻYŁAM 4 MARCA 9 DNIA CYKLU . tAKŻE CZEK AM DO JUTRA DAM ODP A U CIEBIE SĄ JESZCZE WIĘKSZE SZANSE NA CIĄŻE ZALEŻY OD ŻYWOTNOŚCI PLEMNIKÓW W DOBRYCH WARUNKACH NAWET DO 5 DNI TAKŻE TRZYMAM KCIUKI !!!!
i jak robiłaś dziś test? olek
gość
20-03-2015, 11:23:02

hej olek tak zrobiłam o 5 rano niestety wyszedł mi ani pozytywny ani negatywny tylko nieważny nie mogłam się powstrzymać o 11 zrobiłam 2 i także nieważny wychodzi mi kreska po środku ani na C ani na T tylko w środku nie wiem co jest grane czy za wczesnie czy co ? Do tego poboluje mnie brzuch i kręgosłup jak na @ i do tego mam cały czas uczucie wilgotności wiesz gdzie jak po wizycie w toalecie zaczekam do poniedziałku wszystko sie wyjaśni mam nadzieje że pozytywnie :(
gość
20-03-2015, 11:23:53

ale oczywiście czekam co u ciebie będzie ? Do olek
Komentatorka
20-03-2015, 11:25:46

Zajście w ciążę jest możliwe w opisanej przez Panią sytuacji. Zwykle jednak objawy nie pojawiają się przed przewidywanym terminem kolejnej miesiączki. Jednak część kobiet tuż przed spodziewanym krwawieniem ma tkliwe, obrzmiałe piersi. Może Pani spróbować wykonać test ciążowy, a w przypadku wyniku ujemnego powtórzyć go za kilka dni.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
Komentatorka
20-03-2015, 11:29:59

Odp. do zapytania z dnia 18.03.2015:
Zajście w ciążę jest możliwe w opisanej przez Panią sytuacji. Zwykle jednak objawy nie pojawiają się przed przewidywanym terminem kolejnej miesiączki. Jednak część kobiet tuż przed spodziewanym krwawieniem ma tkliwe, obrzmiałe piersi. Może Pani spróbować wykonać test ciążowy, a w przypadku wyniku ujemnego powtórzyć go za kilka dni.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
Komentatorka
20-03-2015, 11:47:14

Odp. na zapytanie z dn. 19.03.2015, 15:26:06
W trakcie pierwszych 3 miesięcy przyjmowania preparatu antykoncepcyjnego mogą się pojawiać nieregularne krwawienia. Nie wiążą się one ze spadkiem skuteczności leku, a kolejne opakowanie należy przyjmować zgodnie z planem. Występują one nawet u co 3 kobiety i zwykle kończą się w ciągu 3 miesięcy. W przypadku utrzymywania się krwawienia po tym czasie powinna się pani zgłosić do ginekologa.
Komentatorka
20-03-2015, 11:52:27

Jeżeli dolegliwości są nasilone i nie miną po leku przeciwbólowym to powinna się Pani zgłosić do lekarza. Przyczyn bólów podbrzusza może być wiele od owulacji, podkręcania torbieli jajnika lub jej pęknięcia po takie, które nie wywodzą się z narządu rodnego - zapalenie wyrostka robaczkowego, uchyłków jelita czy dróg moczowych.
gość
20-03-2015, 12:24:28

Gość 2015-03-20 12:23:53
ale oczywiście czekam co u ciebie będzie ? Do olek
wiesz, bardzo się nakręciłam i dzisiaj rano zrobiłam tez test, niby ten najczulszy, po 6 dniach od zapłodnienia, ale wyszedł negatywny. wczoraj wieczorem dolegliwości bólowe ustapiły i przez cała noc miałam spokój. rano jednak okropnie zaczał mnie boleć lewy jajnik, ból promieniował na cała nogę i dolną część pleców, myślałam, że za chwilę dostanę okres ale nic. teraz boli mnie jedynie dół macicy. poczekam do wtorku a jak nie to kolejny cykl-kolejne starania pozdrawiam i trzymam kciuki olek
gość
20-03-2015, 13:55:28

ja też olek czekam ta niepewność mnie dobija oba testy były nieważne i czekam dalej temp nadal podwyższona 37.8 brzuch raz boli raz nie tylko głowa i plecy mi dokuczają jak nigdy . Zobaczymy co będzie przez weekend jak dostane @ to będzie kolejna próba ale mam nadzieje że może jeszcze coś z tego będzie .
A ty olej pisz co u ciebie kiedy masz mieć spodziewaną @?
gość
20-03-2015, 18:14:56

@ mam dostać 23 i jesli nie jestem w ciąży to mam nadzieję, że przynajmniej @ nie będzie wcześniej. w październiku 2014 rozregulowały mi sie cykle-duży stres- i od tamtej pory @ bywało różnie. w styczniu miałam 3 i 30, w lutym 25 a teraz? a teraz miałam nadzieję na ukochaną ciążę olek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Krostki
Czy ktoś wie czy te krostki są normalne czy to jakaś infekcja?
gość
Infekcja
Na jaką infekcję intymną wygląda ta wydzielina? Brałam nystatyne ale nie pomogło więc to chyba nie jest grzybica
gość
Czy to klykciny?
Jestem przed owulacja, nie wiem czy sa to klykciny czy po prostu obrzęk/ infekcja. Udac sie z tym do ginekologa?
Opryszczka?
Jakiś czas temu stwierdzono u mnie opryszczkę. Tydzień po pierwszym wysypie rozchorowałam się i opryszczka wróciła. Na pochwie mam małe czerwone ranki, które swędzą, a jestem 11 dzień na leku. Czy te ranki to nadżerki czy to nadal aktywny wirus? Nie wiem czy powinnam przestać brać leki czy nie.
Reklama: