Reklama:

brodawczakowatość czy hpv? (70)

Forum: Infekcje intymne

gość
05-09-2016, 12:58:56

Witam. W czerwcu tego roku zauważyłam u siebie takie oo "brodawki", nie pieką, nie bolą, nawet nie wiedziałam, że je mam po prostu raz na jakiś czas zaglądam sobie w te partie aby stwierdzić, czy wszystko ok. Przekopałam tysiące artykułów i pokrywają mi się dwie wersje. Albo jest to HPV albo brodawczakowatość przedsionka pochwy. Nie mam ich nigdzie indziej (ani w odbycie, ani gdzieś blisko niego, tylko w tym jednym miejscu). Czy ktoś z was mógłby się wypowiedzieć na ten temat? Może jest tu jakiś lekarz?
gość
05-09-2016, 13:33:59

Hej ja mam wirus hpv wysokogenego..rodzaje tego typa nie wywoluja brodawek Tylko niskiego ryzyka zrob cytologie.jesli wyjdzie Ci ten wirus to potem DNA hpv troszke to kosztuje ale warto wiedziec
gość
05-09-2016, 13:41:23

Mam 8 typow tego cholerstwa!! Wszystkie wywoluja raka mam 5miesiaczna coreczke.liczy sie czas.:) staram sie o drugie ;) udaj sie szybko do lekarza Pozdrawiam
gość
05-09-2016, 14:14:46

Lekarz stwierdził, że to może być HPV ale chce to jeszcze obserwować.. kazał mi przyjść w listopadzie. Cytologie robiłam 17stego sierpnia i posiew, ale wyniki dopiero za tydzień,
gość
06-09-2016, 14:14:04

Ja mialam wlasnie cos podobnego do Ciebie kilka miesięcy temu. Bylam u ginekologa i zapisał mi żel hexatiab i dodatkowo polykalam cynk. Wszystko uschlo, a mialam tego naprawde sporo. Pozdrawiam :)
gość
07-09-2016, 14:16:26

A powiedział co to jest?
gość
08-09-2016, 16:44:59

Powiedzial, ze czasem wychodzą takie jak to on mowil"dzyndzelki". Ja miałam tego naprawde duzo- na wargach sromowych, lechtaczce, przy wejściu do pochwy i w okolicach odbytu. Wszystko zniknęło po dwóch tygodniach :) ten żel jest chyba bez recepty wiec od ręki kupisz, kosztuje ok. 35 zl
gość
18-09-2016, 11:50:44

Niestety cytologia 3... Ostry stan zapalny + zmiany o charakterze asc-us. Muszę zrobic badanie na hpv jednak wciąż mam nadzieje ze to nie jest to paskudztwo...
gość
03-10-2016, 17:55:59

Test na HPV negatywny ;) Pewnie jest to ta brodawczakowatość :)
Początkująca
17-01-2017, 22:51:50

witam od pewnego czasu zauważyłam u siebie wyrostki jak na zdjęciu. Byłam u dwóch lekarzy, bo bałam sie że to wirus HPV. Pierwszy stwierdził zebym sie nie przejmowała. Wykonałam jednak test na typ 11,6 oraz najpopularniejsze wysokiego ryzyka wyszedł ujemny. Kolejna pani ginekolog uważa ze mogą być to jednak klykciny. Nie wiem co zrobić, czy wykonać test na wszystkie dostepne genotypy. Próbuje leczyc je domowymi sposobami jednak po occie nie robią sie białe jedynie nabłonek wookół i przy dotyku bolą. Ogólnie obserwuje wszystko od 2 miesięcy ani nie maleje anie nie rośnie .prosze o pomoc i porade co mam zrobic?????

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: