Reklama:

Brak owłośenia łonowego 16lat (20)

Forum: Dla nastolatek

gość
08-11-2021, 10:39:20

Mam 16 lat i nie mam kompletnie włosów na łonie i wargach sromowych, na nogach mam króciutkie jasne włoski. Ciężko mi znaleźć jakiekolwiek informacje o tym, martwię się że to coś poważnego. Mam w miare regularne miesiaczki od 11 roku życia, rozwinięte piersi. Ogolnie wszystko w porządku tylko brak włosów tam gdzie trzeba, chyba powinnam iść do ginekologa. Czy tak się zdarza by nie mieć owłosienia łonowego?
gość
08-11-2021, 17:14:43

Nic straconego. Ogólnie większość kobiet depiluje miejsca intymne więc powinnaś się cieszyć. Masz dopiero 16 l więc jeszcze zdąrzą wyrosnąć.
gość
09-11-2021, 15:04:56

Treść zablokowana przez moderatora

gość
09-11-2021, 17:21:38

Czy owłosienie nigdy u Ciebie nie występowało czy po prostu zniknęło. Czy nie masz problemów z wątrobą? W innych miejscach np. pod pachami również nie występuje? Jaką masz karnację / kolor włosów?
gość
10-11-2021, 08:24:49

Treść zablokowana przez moderatora

gość
10-11-2021, 08:40:26

Jeżeli wykluczysz jednostkę chorobową, to brak owłosienia jest dużym plusem. Posiadanie owłosienia w miejscach intymnych uważane jest jako brak higieny jak nieogolone pachy czy nogi. Nie wiem czy w dzisiejszych czasach są jeszcze jakieś kobiety które nie golą miejsc intymnych jak w latach 80-tych
gość
10-11-2021, 17:00:17

Gość 2021-11-08 18:14:43
Nic straconego. Ogólnie większość kobiet depiluje miejsca intymne więc powinnaś się cieszyć. Masz dopiero 16 l więc jeszcze zdąrzą wyrosnąć.
Dzięki. Czyli w tym wieku to jeszcze normalne by nie mieć włosów łonowych? Dziewczyny w moim wieku już dawno się depilują, a ja jestem tam łysa
Gość 2021-11-09 18:21:38
Czy owłosienie nigdy u Ciebie nie występowało czy po prostu zniknęło. Czy nie masz problemów z wątrobą? W innych miejscach np. pod pachami również nie występuje? Jaką masz karnację / kolor włosów?
Chyba nie mam problemów z wątrobą. Pod pachami mam włoski, normalnie odrastają po goleniu. Mam jasną karnację i włosy ciemny blond. Nie jestem indianką, żeby nie mieć włosów na ciele. A może być to genetyczne u mnie? U polek to się chyba nie zdarza by nie mieć włosów łonowych
Gość 2021-11-10 09:40:26
Jeżeli wykluczysz jednostkę chorobową, to brak owłosienia jest dużym plusem. Posiadanie owłosienia w miejscach intymnych uważane jest jako brak higieny jak nieogolone pachy czy nogi. Nie wiem czy w dzisiejszych czasach są jeszcze jakieś kobiety które nie golą miejsc intymnych jak w latach 80-tych
Dzięki. No nie musieć się depilować to duży zaleta tej sytuacji tu się zgodzę
gość
10-11-2021, 19:44:59

Nie jest to raczej normalne, Owłosienie łonowe pokazuje się od pół roku do dwóch, trzech lat przed pierwszą miesiączką. Powinnaś to skonsultować z ginekologiem (zresztą w wieku 16 lat najwyższy czas na pierwszą wizytę). Chyba, że to zmiana genetyczna jak np. albinizm. Nikt w Twojej rodzinie nie miał takiej przypadłości np mama, babcia? Czy tych włosów nigdy nie miałaś?
gość
10-11-2021, 19:48:31

A indianki i indianie nie mają włosów nie dlatego, że im nie rosną, tylko dlatego, że je wyrywają jak tylko pokażą się pierwsze, dlatego indianie nie mają np bród
gość
10-11-2021, 19:58:33

Dołączam do pytania- córka 14 lat miesiączkuje regularnie od 11 roku życia - rozwinięta dość duży biust i ani jednego włoska na łonie - czy to normalne?????czy któraś z forumowiczek tak miała i włoski pokazały się później????czy mam się czym martwić?????

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: