Reklama:

brak okresu po duphastonie (20)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
19-02-2016, 23:43:56

Witam, mam problem dotyczący tabletek duphaston, od wielu już miesięcy biorę ten lek zawsze w 15 dzień cyklu przez 10 dni po jednej tabletce i zawsze 3 dnia(czyli 27 dnia cyklu) dostawałam miesiączki ale nie teraz, miesiączka powinna wystąpić dwa dni temu a nadal jej nie ma, dość bardzo boli mnie podbrzusze tak jak przy okresie ale jego nadal nie ma, robiłam dwa testy i oba wyszły negatywne, czy to może być ciąża? Nigdy wcześniej nie miałam problemu z miesiączka przy zażywaniu tego leku
gość
19-03-2016, 20:31:43

Witam
W styczniu bralam duphaston przez 10 dni po 2 taetki dostalam bardzo obfity okres. Rowniez z mezem staramy sie o dzidziusia. 27 lutego powinnam dostac krwawienie jednak do dnia dzisiejszego tj. 19 marca go nie mam robilam dwa testy jednak na zadnym nie widzialam najmniejszej drugiej kreski tylko jedna. Czy ktoras z was tez tak miala ? We wtorek wybieram sie do lekarza. Dodam ze mialam lekkie mldosci nie tylko rano i przeszkadzaja mi rozne zapachy a i pobolewaja mnie jajniki. Prosze o odpowiedz czy ktoras z was tak miala ??
gość
01-04-2016, 05:11:25

Hej pierwsze opakowanie mialam normalnie okres ale po 2 opakowaniu okres spoznia mi sie juz 4 dni a tak wyliczylam sobie zeby nie miec okresu po kade na wakacje i bilety samolot. Wykupione zalamka normalmie ;((((((((((((( a co dziwne nie dosc ze przytylam to mam bole takie chocby na okres a potem znikaja i nic nie czuje i znowu wracaja i znikaja i kuja mnie jajniki jak dzis okresu nie dostane to go wywolam mam nadzieje ze sie uda zawsze jak cwiczylam ciezko to dostawalam wczesniej wiec sie zobaczy zrobie dzis ostry trenning i mam nadzieje ze zobacze krew.
gość
29-08-2016, 11:43:23

Cześć. PO przeczytaniu wszystkich waszych wypowiedziach stwierdzam że mam tak samo i już trochę mniej się stresuje ale też wiem że jednak ten lek coś niecoś namieszał a nie wyleczył. Tak samo brałam przez 4 m-ce przez 10 dni i okres wystepował rowno co 27 dni gdzie wczesniej byl co 36-40 dni wiec dla mnie bylo z poczatku ok bo sie wyregulowal.Ale po wzieciu ostatniej tabletki 14.08.2016 do dnia dzisiejszego nie mam okresu (co daje ponad tydzien opoznienia) co mnie zaniepokoilo i tak samo nie wiadomo skad przytylam wlasnie szybko gdzie wczesniej nie mialam takiego problemu np. z zapinaniem guzika os spodni czy z koszula zeby byla za mala no normalnie bylam w szoku i zalamana :( Robilam test na ciaze ale tak samo jedna kreska. Bole przedmiesiazckowe mnie wykoncza, poprostu wszystko mnie boli okropnie. Mam pytanie czy któras z was juz była u swojego ginekologa i cos juz wie na ten temat wiecej i moglaby sie podzielic. Ja aktulnie umówiona jestem na wrzesien wiec jeszcze musze czekac a nie wiem czy sie nie wykoncze do tego czasu :(
gość
08-09-2017, 15:19:29

Treść zablokowana przez moderatora

gość
18-12-2017, 02:28:42

Moja historia jest taka:
Zimą 2016/2017 przestałam brać *** po 3 latach. O ile dobrze pamiętam nie miałam miesiączki po miesiącu tylko jakby w następnym cyklu. Później miesiączki były, spóźniały się czasem o kilka dni, raz w czerwcu o jakieś 2 czy 3 tygodnie ale teraz to już jest apogeum. Ostatni okres dostałam 14 września 2017. Zmartwiona jego brakiem w następnym cyklu zrobiłam 2 testy ciążowe w różnych dniach i o różnych porach, oba wyszły negatywne. 6 listopada poszłam do ginekologa, kazał czekać (więc też raczej nie wykrył ciąży). Do tego czasu pobolewały mnie jajniki. Po dalszym braku krwawienia 4 grudnia lekarz przepisał mi duphaston na 10 dni (brałam po 1 tabletce do wtorku 12.12, więc chyba zapomniałam o tej ostatniej). W pierwszym dniu miałam na majtkach plamę przypominającą kolorem okres ale oprócz niej nic więcej się nie pojawiło. Dziś jest 18.12, od 3 dni pobolewa mnie macica, miesiączki nadal nie ma. Czy powinnam jeszcze raz męczyć mojego lekarza czy nadal czekać? Czy zapomnienie o tej 1 tabletce miało aż taki wpływ? A może źle zinterpretowałam słowa ginekologa i powinnam je brać np 2x1? Proszę o pomoc bo w czwartek wyjeżdżam do rodziny gdzie nie będę mogła się spotkać z żadnym lekarzem.
gość
21-12-2017, 09:52:51

Mam dokładnie to co wy i olbrzymie ból brzucha po skończeniu brania leku inoczekiwwniu na miesiączkę!! Tylko my tu wszystkie piszemy....te posty się pokrywają w objawach lecz każda z nas chce wiedzieć co to oznacza bo dla mnie to nie jest normalne
gość
23-12-2017, 09:40:43

Hej, też przepisano mi duphaston. Wzięłam już 8 dni z rzędu i zaczyna mi się okres.. Czy w takim razie powinnam jeszcze brać dwa dni z rzędu tabletki? Jako że miałam brać 10dni? Czy jak już miesiączka się pojawiła nie kontynuuje się?
gość
27-12-2017, 18:38:07

Gość 2017-12-18 03:28:42
Moja historia jest taka:
Zimą 2016/2017 przestałam brać antykoncepcję po 3 latach. O ile dobrze pamiętam nie miałam miesiączki po miesiącu tylko jakby w następnym cyklu. Później miesiączki były, spóźniały się czasem o kilka dni, raz w czerwcu o jakieś 2 czy 3 tygodnie ale teraz to już jest apogeum. Ostatni okres dostałam 14 września 2017. Zmartwiona jego brakiem w następnym cyklu zrobiłam 2 testy ciążowe w różnych dniach i o różnych porach, oba wyszły negatywne. 6 listopada poszłam do ginekologa, kazał czekać (więc też raczej nie wykrył ciąży). Do tego czasu pobolewały mnie jajniki. Po dalszym braku krwawienia 4 grudnia lekarz przepisał mi duphaston na 10 dni (brałam po 1 tabletce do wtorku 12.12, więc chyba zapomniałam o tej ostatniej). W pierwszym dniu miałam na majtkach plamę przypominającą kolorem okres ale oprócz niej nic więcej się nie pojawiło. Dziś jest 18.12, od 3 dni pobolewa mnie macica, miesiączki nadal nie ma. Czy powinnam jeszcze raz męczyć mojego lekarza czy nadal czekać? Czy zapomnienie o tej 1 tabletce miało aż taki wpływ? A może źle zinterpretowałam słowa ginekologa i powinnam je brać np 2x1? Proszę o pomoc bo w czwartek wyjeżdżam do rodziny gdzie nie będę mogła się spotkać z żadnym lekarzem.
24.12 pojawiła się miesiączka. W końcu!
gość
21-11-2024, 07:21:31

Hejka u mnie jeszcze inna że tak to nazwę historia. Nie powiem wam jak z tymi cyklami bo nigdy tego nie rozumiałam dobrze ale postaram się opisać sytuację. Jak zawsze okres miałam jak w zegarku ostatni wystąpił 30.09.2024 -06.10.2024wspolzylismy bez prezerwatywy zawsze chcieliśmy mieć córkę,mamy już 2 synów. 15.10 bardzo źle zaczęłam się czuć miałam objawy jak w ciąży reagowałam na zapachy dziwne zachcianki,napady gorąca,takie oblewanie potów, ból brzucha w podbrzuszu ucisk na pęcherz, po zjedzeniu czegoś czułam że zaraz to zwymiotuje. Później chwilę się uspokoilo na chwilę.bardzo bolał mnie później brzuch od 15 miałam też ból głowy do 30 tak że nie dało się wytrzymać. Zaczęłam znowu czuć dziwny ucisk w brzuchu, ta biegunka i ból głowy. Wystąpił okres dziwny 01.11.2024 -04.11.2024 wyglądał jak woda zabarwiona na czerwono przez 2 dni później 2 dni bródna krew. Wszystko mi wyglądało na plamienie implantacyjne bo wiem jak wygląda ciąża a mój okres po ciąży był bardzo obfity zawsze i nic mi tu nie pasowało.Dodatkowo łupło mnie w plecach więc zgłosiłam się na szpilat w weekend bo moja ginekolog ma straszne terminy i dano mi termin na 7 stycznia. Na szpitalu musieli mnie przyjąć na ginekologię ponieważ mój okres się spóźniał i nie mogli wykonać USG pleców nie wiedząc czy nie jestem w ciąży. Podawano mi codziennie rano i wieczorem duphaston rano i wieczorem dodatkowo na plecy Ketonal dożylnie bo nie dało się wytrzymać przez 3 dni. Zrobiono krew,mocz,USG,beta hcg które nic nie wykazało. Wypuscili mnie do domu już nie przepisując tego leku kazali czekać na okres do 2tygodni a we mnie się gotuje nie wiem co robić. Dodam jeszcze że zrobiłam test ciążowy 4 razy z tego 3razy wyszedł pozytywny ale bardzo jasna ta kreska był robiony zanim trafiłam do szpitala. Czekam na ten okres nadal czuję dziwny ucisk w brzuchu.

Może ktoś ma pomysł co jeszcze mogę wykonać okres powinien być teraz 30.11 lub 01.12 czasami się przesuwa jeden dzień jak okres zimny czy ciepły.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: