Reklama:

bardzo was prosze o pomoc - pękła nam gumka (26)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
22-06-2008, 12:22:00

Witam bardzo serdecznie Wszystkich...

Mam do was bardzo ważne pytanie dotyczące przygody która przytrafiła mi się wczorajszej nocy około godziny 24.00. Jestem już ze swoją kobietką od 3 lat. Współżyjemy już od dłuższego czasu. Wczoraj w nocy podczas uprawiania seksu napotkała nas niespodzianka. Kochalismy się w prezerwatywie, było cudownie, zrobilismy to do końca aż do wytrysku. Wytrysk wydażył się gdy byłem w partnerce. Po zakończeniu położyłem się obok ukochanej i oboje zorientowalismy się że prezerwatywa jest pęknięta u samej góry, nie wiem jak to się stało, oczywiście nie było nasienia - wszystko zostało w ukochanej. Nie wiem co mamy teraz zrobić, jesteśmy młodą parą i nie planujemy jeszcze teraz dzieci.

Ostatnie krwawienie mojej partnerki było około 27-29 maja, nie pamietamy dokładnie, także z naszych wyliczeń wynika że okres powienien się już lada moment pojawić, ponieważ partnerka ma równe cykle miesiączkowania.

Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie co teraz mamy zrobić czy jest się czego obawiać ??
gość
22-06-2008, 12:30:00

Witaj...
jezeli jeszcze nie planujecie potomstwa, to najlepiej by bylo gdyby twoja partnerka poszla do ginekologa po tabletki " po " stosunku, mozna je wziasc do 72 godz. po stosunku, niesterty nie pamietaj ja sie nazywaja ale ginekolog na 100% bedzie wiedzial o co chodzi
Pozdrawiam
gość
22-06-2008, 12:37:00

Owulacja czyli dzień w którym kobieta może zajść w ciążę występuje zawsze 14 dni przed następną miesiączką ( ale oczywiście trzeba mieć regularne cykle aby wiedzieć kiedy nastąpi miesiaczka) oraz trzeba jeszcze doliczyć jakieś 6 dni przed owulacją jako dni płodne ze względu na śluz jaki produkuje już szyjka macicy w śluzie tym plemniki mogą przeżyć 3-6 dni i poczekać na owulację.

Myślę, że już sam potrafisz sobie odpowiedzieć na swoje pytanie.
gość
22-06-2008, 12:56:00

tabletki nazywają się Escapelle i są skuteczne korzystałam z nich, także czym prędzej do ginekologa po receptę albo do apteki i poprosić a receptę doniesiecie.Powodzenia
gość
22-06-2008, 12:58:00

tabletki nazywają się Escapelle i są skuteczne korzystałam z nich, także czym prędzej do ginekologa po receptę albo do apteki i poprosić a receptę doniesiecie.Powodzenia
Wtajemniczona
22-06-2008, 13:45:00

albo Postinor, osobiscie nie korzystalam ale korzystała moja kolezanka i nie zaszła w ciaze a to były jej dni płodne.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]http://www.suwaczek.pl/cache/2b2fa03c07.png[/img][/url]
gość
23-06-2008, 07:12:00

siemka, dostałem ten postimer duo woczraj i moja dziewczyna wzieła go po 25 godzinach od zdarzenia, myślicie ze na 100 % wszystko bedzie ok i pełne powiedzenie operacji nastąpiło ?
gość
05-08-2008, 11:01:00

hej mam problem kochałam sie z moim chłopakiem i pekła nam prezerwatywa i nic niewiedzielismy dopiero jak poczułam ze troszke spłyneło mi po biodrach ale wiekszosc zostało wemnie nie mam regularnych miesiaczek a okres powinnam miec 12 a kochalismy sie 2 prosze pomórzcie mi czy moge byc w ciąży
gość
05-08-2008, 11:09:00

hej mam problem gdy kochałem sie z moją kobietą to pękła nam prezerwatywa ale zorientowalismy sie dopiero gdy miałem wytrysk i to w mojej ukochanej troszke spłyneło jej po bioderkach i troszke na posciel ale do mojej kobiety tez sie napewno cos dostało nie wiemy co mamy teraz robic moja ukochana ma miec okres 12 a kochalismy sie 2 tylko ze moje kobietka nie ma regularnych miesiączek czy jest mozliwosc ze jest w ciąży ??
05-08-2008, 11:24:00

Skoro rozpoczęliście współżycie, jest możliwość ciąży.
Można zajść w ciążę tylko po współżyciu w okresie płodności.
Okres płodności można bez problemu rozpoznać nawet w nieregularnych cyklach. To niczemu nie przeszkadza.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]http://www.suwaczek.pl/cache/ccf1712646.png[/img][/url]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: