Reklama:

Znamię/pieprzyk (28)

Forum: Wstydliwe dolegliwości

gość
08-01-2022, 21:45:11

Dzień dobry, od kilku lat zaobserwowałam u siebie w miejscu intymnym znamie/pieprzyk (przynajmniej tak mi się wydaje)... Chodziłam do ginekologa jak byłam w ciąży on nic na to nie mówił więc myślę, że wszystko ok.
Ale jednak ostatnio dużo się na czytałam i się martwię czy to nie jakiś czerniak.. Zmiana się nie powiększa nie boli nic się z nią ogólnie nie dzieje. Zlokalizowana jest dokladnie na wargach sromowych mniejszych.
Proszę o jakąś opinie na ten temat.
Oczywiście do ginekologa lub dermatologa również się wybiorę w najbliższym czasie.
Przepraszam za jakość zdjęcia
gość
08-01-2022, 22:43:43

znamię jest bardzo ciemne i to raczej nie jest pytanie do ginekologa tylko dermatologa to on musi ocenić zmianę lepiej to pokazać i nie czekać za długo
gość
06-04-2022, 07:41:33

Była Pani u lekarza? Mam podobne znamię, pieprzyk.
Gość 2022-01-08 22:45:11
Dzień dobry, od kilku lat zaobserwowałam u siebie w miejscu intymnym znamie/pieprzyk (przynajmniej tak mi się wydaje)... Chodziłam do ginekologa jak byłam w ciąży on nic na to nie mówił więc myślę, że wszystko ok.
Ale jednak ostatnio dużo się na czytałam i się martwię czy to nie jakiś czerniak.. Zmiana się nie powiększa nie boli nic się z nią ogólnie nie dzieje. Zlokalizowana jest dokladnie na wargach sromowych mniejszych.
Proszę o jakąś opinie na ten temat.
Oczywiście do ginekologa lub dermatologa również się wybiorę w najbliższym czasie.
Przepraszam za jakość zdjęcia
gość
06-04-2022, 15:03:12

Też takie mam
gość
06-04-2022, 15:10:12

Również mam taką plamkę tylko w miejscu pomiędzy warga sromowa mniejsza a większą, ktoś też tak ma? Byłam z tym u dermatologa i kazała obserwować, gdy zapytałam czy to czerniak powiedziała że nie bo inaczej dałaby skierowanie do chirurga.Dalej mnie to niepokoi, bo co jeżeli dermatolog się pomyliła i jednak trzeba usunąć? Wybiorę się chyba do chirurga usunę i zbadam histopatologicznie.
gość
07-04-2022, 16:41:09

Idzie z tym Pani na wycięcie? Bo też mam podobną i się martwie
Gość 2022-04-06 17:10:12
Również mam taką plamkę tylko w miejscu pomiędzy warga sromowa mniejsza a większą, ktoś też tak ma? Byłam z tym u dermatologa i kazała obserwować, gdy zapytałam czy to czerniak powiedziała że nie bo inaczej dałaby skierowanie do chirurga.Dalej mnie to niepokoi, bo co jeżeli dermatolog się pomyliła i jednak trzeba usunąć? Wybiorę się chyba do chirurga usunę i zbadam histopatologicznie.
gość
07-04-2022, 16:42:44

I co lekarze mówią, że co to jest?
Gość 2022-04-06 17:03:12
Też takie mam
gość
07-04-2022, 19:30:13

Tak chyba pójdę, mimo że byłam u dermatologa i mówił, że to nie jest czerniak.Dermatoskopia tak dokładnie tego nie zbada jak wycięcie i zbadanie histopatologiczne.A kto wie co się z tego moze zrobić w przyszłości.
gość
08-04-2022, 06:16:25

Mi też dermatolog powiedział że to nic ale też idę na wycięcie.
Gość 2022-04-07 21:30:13
Tak chyba pójdę, mimo że byłam u dermatologa i mówił, że to nie jest czerniak.Dermatoskopia tak dokładnie tego nie zbada jak wycięcie i zbadanie histopatologiczne.A kto wie co się z tego moze zrobić w przyszłości.
gość
12-04-2022, 10:34:43

Witam. Była Pani już u wycięcia?
Gość 2022-04-07 21:30:13

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: