Reklama:

Zaszłam w ciąże biorąc tabletki antykoncepcyjne!!! (29)

Forum: Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

gość
08-11-2011, 07:12:52

tak, mam 26 lat, i jedno malżeństwo za sobą. Wyszłam za mąż mając 1 8 lat, 19 miałam jak urodziłam naszą córkę. Niestety z wiekiem róznice charakteru dawały o sobie tak bardzo znać, że obupulnie stwierdziliśmy że dla naszego dobra i dobra naszej córki, będzie trzeba się rozstać. Bo cóż to za życie, w ciągłym stresie, bez miłości, bez niczego... To był dobry wybór. Ja długo walczyłam ze swoją traumą, brak zaufania, strach przez angażem.. Stefan , bo tak ma na imię mężczyzna z którym długo przed spodkaniem utrzymywałam kontakty telefoniczne i pisemne, odblokował mnie. Poczułam się zupełnie inaczej. Wiem ,że mu na mnie zależy, to się wie, zresztą codziennie mi o tym przypomina.<< Czerwone grube kreski.>> Tak one wyglądają dla mnie. Być może nie są aż tak wyrazne, ale dla mnie oczywiste, stąd tak je nazwałam. dziś już nie plamie. Czuje tylko ból brzucha, tak jak przy okresie i kłucie prawego jajnika. Nie zaprzestałam brać tabletek, zostało ich jeszcze 6. Mam nadzieję,że coś tu jest mylnego,że test się myli, ale te dolegliwości.. Naczytałam się o tym i to również wskazuje na pozytywny winik...Nie spałam dziś całą noc, nie przestaje o tym myśleć. Zarejestrowałam się na czwartek do gin. w tedy będzie wszystko oczywiste. Ale to jeszcze aż 2 dni.. Te plamienia i bóle wskazują na plamienia inplantacyjne. Czytałam ,że występują one po zapłodnieniu, po ok 10 dniach po, wczoraj minął 10 dzień od naszego pierwszego stosunku w hotelu, myślę,że właśnie w tedy doszło do zapłodnienia, chyba,że kilka dni wcześniej, bo od czwartku zeszłego , zaraz jak przyleciałam do Niemiec, również kochaliśmy się, i tu nawet kilka razy dziennie(4,5), nie wiem jak to jest, ale tłumacząc droga plemników to 3-7 dni, nie wiem, nic już nie wiem...
Początkująca
09-11-2011, 18:23:38

Dla mnie to żadna nowość ja brałam przez pół roku tabletki,współżyłam oczywiście.Były plamienia ale też nie najlepiej się czułam...
Poszłam do ginekologa że mnie brzuch pobolewa że się ogólnie źle czuję,stwierdził że pewnie zapalenie przydatków albo coś podobnego.Wysłał mnie na usg,w miedzy czasie miałam dużo stresu i latania i przeprowadzkę.
Poszłam na badanie a lekarz po krótkiej chwili jest pani w 8 tyg ciąży myślałam że spadnę z leżanki w takim szoku byłam.Załamałam się, bo nie planowałam jeszcze w tedy ciąży....zamartwiałam się jak to będzie chodziłam jeszcze na studia,chłopak z którym byłam od paru miesięcy..stwierdziłam że przez weekend prześpię się z tą wiadomością i zobaczę co dalej.Ale niestety fakt stresów wcześniejszych jak i noszenia rzeczy i w ogóle to wszystko spowodowało że po dwóch dniach zaczęłam plamić.Więc wzięłam nospe i leżałam...na wieczór poszłam się myć i poleciała ze mnie krew taka żywoczerwona dostałam okropnych bóli i wezwałam pogotowie w szpitalu dowiedziałam się że poroniłam.Nie zdążyłam nikomu powiedzieć oprócz koleżance i taki był finał.
Od tamtej pory nie stosuję tabletek.I jestem w stanie uwierzyć że kobieta potrafi zajść w ciążę biorąc tabletki..
gość
09-11-2011, 20:48:42

Dominiczko, tak mi strasznie przykro.. Dlaczego wzięlaś te nospe... mam lezke w oku. Ja miomo wszystkiego trzymam kciuki, ze, ze jestem w ciaży, kocham tego pana, ja wiem ze to z a szybko, ale to sie wie, czuje. Dziś już sucho. Nie plamie, to taki tylko 3 dni, dziwne. Nie wiem czy brac dalej te antykoncepcje, czy nie..
Jutro mam wizyte u lekarza, jezeli bym zaszla, bylby to 1 tydzien 2 tydz po stosunku, 4 ciąży, czuje sie jak taka bombka zgarowa, nie wiem , nabrzmiala, nawet boje sie poruszac, bo tak mi na tym zalezy. Moj partner podejrzewa, że coś sie dzieje zlego. Ja uprawiam biegle sport, jezdziectwo. Napisalam mu , że od 3 dni nie jezdzilam bo bolal mnie brzuch.. Bedzie w polsce za tydzien i 2 dni, wydaje mi sie ,że byłoby dobrze, że ucieszył by sie. Jutro Gin. boje sie, że to zaburzenia, aja chce implantacje....
Początkująca
09-11-2011, 22:20:53

Ech było minęło....było to jakiś czas temu ale też opowiedziałam wam co mi się przytrafiło...No spe wtedy wzięłam bo działa rozkurczowo i jest zalecana przy bólach brzucha w ciąży.Cóż u mnie najwidoczniej w tedy tak musiało być.Teraz jestem szczęśliwą mamą i mam wspaniałego męża i nie jest on tym facetem z którym się w tedy spotykałam-to była porażka i może lepiej że tak wyszło,zawsze sobie tłumaczę że może właśnie tak musiało być.
Teraz już nie myślę o tym cieszę się moimi skarbami i jestem szczęśliwa i mam nadzieję że ty też będziesz w pełni szczęścia I oby była maleńka fasoleczka to takie cudowne uczucie wiedzieć i potem czuć tą malutką kruszynę,a jeszcze piękniejszy moment ujrzeć maleństwo jak się urodzić i słyszeć ten piskliwy pierwszy krzyk a potem tulić i tulić ach normalnie się rozmarzyłam
gość
09-11-2011, 22:52:30

Kochana jesteś, Ja martwiłam się na samym początku,że obcokrajowiec, ze starszy i ze za szybko, ale pewne sprawy się wyczuwa, wie, Ja właśnie to wiem, że była bym bardzo szczęśliwa : *** Gratuluje Ci szczęścia, bardzo. Każdy w życiu na nie zasługuje, Jeden prędzej , drugi zaś pózniej.... ach... trzymaj kciuki, proszę. Będą już 4 rączki, napisze , jak tylko wrócę z wizyty. Położe się, jestem bardzo przejęta, ale ostrożna, Może dziś troszkę pośpie, ost 2 noce były bezsenne, analizowałam całe swoje życie, wszystko. Nawet już się nie kąpie. Położe się delikatnie, tak na wszelki wypadek: ), Dobranoc.
gość
10-11-2011, 15:32:10

Witam, już po wizycie u lekarza. Więc tak dalej nic nie wiem. Lekarz powiedział mi ,że muszę poczekać do terminowej miesiączki. jeżeli się nie pojawi tak jak zawsze czyli 2 dni po odstawieniu tabletki, powinnam powtórzyć test . Jeżeli się pojawi to mimo wszystko po jej zakończeniu powinnam się u niego pojawić i zrobić badania. Ponieważ to plamienie może wystąpić z różnych powodów, oczywiście również z oznaki ciąży, braku hormonu, czy nadżerki, czy tam torbiela. Na usg moja macica jest nieco powiększona, ale nic poza tym nie widział , k*** a ja już nic nie wiem. Nie wiem czy to ciąża czy nie .... nie wiem co robic... jestem załamana
Początkująca
10-11-2011, 16:50:51

Mi się wydaje że jesteś w ciąży a co do usg jeśli jest zrobione zbyt wcześnie to generalnie naprawdę nic nie widać
Ale mam nadzieje że to będzie dzidziuś i życzę tego bo widzę że bardzo pragniesz mieć maleństwo.Pozdrawiam
10-11-2011, 23:35:48

A robil ci usg dopochwowe?
Ile to czasu po ewentualnym zaplodnieniu? 2 tygodnie?
Ile czasu od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki a raczej krwawienia z odstawienia?
Ja uwazam ze lekarz powinien zauwazyc oznaki ciazy typu chociazby zmiany zabarwienia naszego narzadu rodnego, szyjka macicy tez zmienia sie podczas ciazy itd. A to ze macica jest lekko powiekszona moze tez oznaczac ze zbliza sie miesiaczka.
Kiedy lykniesz ostatnia tabletke? Daj znac co dalej a teraz nie rob nic, tzn rob to co do tej pory, czyli zyj, kontaktuj sie jak do tej pory z tym Stefanem a pozniej zaczniesz sie zastanawiac co dalej. Teraz jeszcze na to nie pora bo nic nie wiesz i nie masz sie nad czym zastanawiac
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]http://www.suwaczek.pl/cache/85df06631b.png[/img][/url] <br>[url=http://slub-wesele.pl][img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080823311023.png[/img][/url]
gość
11-11-2011, 00:10:32

Witam Was. Spałam kilka godzin.Mimo iż wstałam ok 10:00, TO PO 16, MUSIAŁAM SIĘ POŁOŻYĆ, zmogło mnie. Lekarz dziwnie na mnie spojrzał, mówiąc CHWILECZKĘ, po czym znów popatrzył mi w oczy i powiedział, że macica jest powiększona i że teraz to nic nie wiadomo, że może to wskazywać na wcześniejszą menstruacje, wywołaną czymś tam , bo << ja tu nic narazie nie widze>>USG DOPOCHWOWE Proszę się ubrać. Jestem roztrzęsiona, powiedział ,żebym nadal kontyuowała branie tabletek, czyli ich jeszce 4 dni, i niby tak jak zawsze w przerwie 2 dniowej za 6 dni powinnam dostać jak zawsze miesiączke. Jeżeli jej nie dostane, to ponownie mam powtórzyc test i zgłosić się do niego, jeżeli plamienia bedą sie utrzymywać to także, jeżeli miesiączke dostane to również. Zrobił ze mnie głupka.Jeżeli chodzi o nasz stosunek to nie ten czwartek, dziś, nie wcześniejszy, mimo iż od wcześniejszego, czyli tydzień wcześniej wspolżyliśmy 4 dni pod rząd ale jeszcze tydz wcześniej. Czyli nasz pierwszy sex w hotelu x2 pod rząd. to by wskazywało 2 tydz po stosunku + pi razy drzwi ok 2 tyg od ostatniej miesiączki, czyli na 4 tydzień, no chyba ,że nie ten czwartek(dziś) a wcześniejszy, czyli tydzień temu przez te 4 dni, w dniach, nie patrząc pigułkowych, najbardziej płdnych, to tydz. od zapłodnienia + 2 tyg ost miesiączki, czyli 3 tydz. ciąży.... Ja się już pogubiłam... Za dużo tego... Dziś plamiłam 2 razy, to tak jakbym popuściła siusiu, malutko, i znów nic... cO JA MAM ZROBIĆ, ROBIĆ, TA NIEPEWNOŚĆ MNIE DOBIJA, Lekarz, dlaczego nie potrafi powiedzieć co się dzieje.... Płacze... to dla mnie za wiele...
gość
11-11-2011, 00:35:07

Nie płacz kochana, smutkiem, stersem nie pomożesz ani sobie ani dzieciątku jesli faktycznie jestes w ciąży, tak to już z naszymi lekarzami jest zero zainteresowania, chęci do zgłebiania problemów które w nas siedza i nas trapią,może po długim weekendzie zrób test beta hcg wtedy bedzuesz miała potwierdzenie pozytywnych wyników testów,wiem jak ciężko jest bic się z wlasnymi myslami i wiem że jestes rozbita tą niepewnością ale wszystko bedzie dobrze, połóz się do łóżeczka zaparz ciepłej herbaty, pomyśl o ukochanym...napewno zrobi sie cieplej na serduchu, główka do góry :***

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: