Reklama:

Zaczerwienione swędzące okolice krocza (11)

Forum: Infekcje intymne

gość
27-01-2019, 07:51:15

Witam proszę o poradę!
Od około 2 m-cy zmagam się z okrutnym swędzeniem wejścia do pochwy - strony Zewnetrzbej i skory wokół w kierunku odbytu. W między czasie dwukrotnie przeleczylam się clotrimaZolem gdyż sporadycznie pojawiały sie objawy grzybicze u uznałam ze to grzyb. W zeszłym tyg. Po wizycie u ginekologa dostałam pumafucin krem i pumafucort do stosowania przez 5 dni. Dziś jest 3 dzień i kuracji i zero poprawy. Tj upławow nie ma - ale one wystepily tylko 2 razy podczas całej historii swędzenia , świąd pozostał choć jest do opanowania ale najgorsze ze miejsca zmienione chorobowo są tak samo jak były ! Nic a nic nie zbledly .... a to chyba najsilniejszy lek dostępny na rynku.
Co to może być do diabła ?
gość
27-01-2019, 08:03:44

Treść zablokowana przez moderatora

gość
27-01-2019, 08:56:56

To zależy jaki rodzaj grzybicy akurat przechodzisz i oczywiście możesz mieć infekcję mieszaną. Ja obecnie lecze grzybicę candida, a srom miałam czerwony przez ponad 3 miesiące od 2 tygodni zapalenie odpuściło. Również dostałam tą maść która przy zapalonym sromie wręcz pogarszał stan. Pozdrawiam
gość
27-01-2019, 10:02:59

Dziękuje . A czym w końcu udało ci się wyleczyć infekcje ?
O co chodzi z tym numerem telefonu całodobowo? Ktoś tu podał i każe powołać się na to forum ? To ogólna praktyka na tym forum ?
gość
27-01-2019, 11:08:13

Nie dzwoń... Adymistracja przestrzega żeby nie dzwonić. A więc.. meczylam się z tym długo i byłam załamana, że ciągle było tam wszystko czerwone wręcz rozlało się to w stronę odbytu... Po antybiotykach nie było wcale lepiej i już nie wspomnę ile tego przyjmowalam od tabletek po globulki. Kupiłam sobie zioła do podmywania lecz ja to wlewalam do miski i dziennie moczyłam tam pupę przez 30 minut, potem dokładnie wycieralam recznikami jednorazowymi i smarowalam olejem kokosowym nierafinowanym. Do tego ten olej przyjmowalam 3 razy dziennie po jednej łyżecce do tego dołączyła na tydzień olejek z oregano też 3 razy dziennie po takiej jednej dawce według zaleceń producenta. Po miesiączkę stosuję do lykania lacibos femina i globulki z kwasem mlekowym na odbudowanie dobrej flory i aby nie było nawrotu infekcji. Zioła to Vagosan. Na necie poczytaj sobie o olejach które Ci napisałam maja zbawienny wpływ przy infekcjach.
gość
27-01-2019, 11:12:15

gość
27-01-2019, 11:54:57

Nie dzwoń!!!
gość
27-01-2019, 12:03:22

Ktoś się podszywa... Nie dzwoń.. Zobacz post na forum.. Redakcja ostrzega że nie współpracują telefonicznie z żadnym lekarzem
gość
27-01-2019, 13:10:26

Widziałam dzięki - ktoś spamuje.
No właśnie moje zaczerwienienie jest głównie pod wejściem do pochwy w kierunku odbytu- wyglada jak bym wrzątkiem się tam poparzyła...
dzięki za te zioła - spróbuje , choć przyznam ze liczę ze po tej maści w końcu minie - może muszę dłużej smarować ....
gość
27-01-2019, 14:08:26

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: