Reklama:

Wziernik metalowy czy plastikowy ? (18)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
16-08-2006, 18:33:00

a czy można u zywać wziernika do zabaw erotycznych. Ciekawska
gość
13-03-2007, 21:04:00

17-06-2005 o 09:10, gość :
wow mi by nawet nie przyszlo na mysl zeby isc z gosciem - swoim facetem do gina!

Mój ginekolog ma tak zorganizowany gabinet że wchodzimy do niego razem, rozmawiamy, potem ja idę do przebieralni, wskakuję w jednorazową spódniczkę i takież trepki, wychodzę siadam na kosmiczny fotel i melduję doktorowi że jestem gotowa do badania. Doktor zostawia mojego chłopa w pierwszej części gabinetu i przychodzi zająć się mną. Jeżeli robimy usg to woła męża ( ja jestem przykryta spódniczką) i pokazuje na dodatkowym monitorze dla pacjentów to co ma nam do pokazania. Potem chłop wychodzi z doktorkiem do pierwszej części gabinetu, lub wychodzi sam gdy badamy jeszcze piersi Ponieważ rejestruje obrazy nie tylko z USG ale i z kolposkopu, miałam możliwość obejrzenia na monitorze swojej wyleczonej z nadżerki szyjki macicy. Pytanie po co tam chodzę z facetem ? Odpowiedź - bo jest mi najbliższą osobą z którą staram się mieć dzieci. Ponieważ mamy z tym problem wspieramy się w tym wzajemnie. Lekarz patrzy na to umiarkowanie przychylnie. Mój luby najczęściej słyszy zupełnie inne rzeczy niż ja i podchodzi do tego bardziej trzeźwo i dlatego też jego obecność jest mi tam potrzebna. Nigdy nie prosiłam go żeby wchodził ze mną na rutynowe wizyty kontrolne. Nigdy nie musiałam go też błagać żeby poszedł wtedy kiedy był mi potrzebny. Myślę że to kwestia pewnej dojrzałości.
A co do wątku zasadniczego to wzierniki u mojego gina są wyłącznie plastikowe. W gabinecie jest podgrzewana podłoga, regulowane oświetlenie, muzyka sącząca się z głośników. Więcej takich gabinetów !!!
Gośka
Początkujący
16-01-2010, 13:19:31

Gość 2004-08-13 16:04:00 Czy może mi któraś z czytelniczek podpowiedzieć jaka jest dla pacjentki różnica między badaniem przy pomocy wziernika plastikowego a metalowego. Kiedyś poszłam na wizytę z własnym wziernikiem ale pan doktor powiedział że to do zabawy , ze w sex shopie kupiony... A ja zasugerowałam się reklamą w jednej z aptek i nabyłam takowy.

Pozdrawiam.

P.S. Może faktycznie trzeba go będzie wykorzystać w celu rozrywkowym ;)

Ja też nabyłem wziernik ale prawdziwy medyczny (metalowy), który może też służyć do zabawy z partnerką :)... To da się prosto rozróżnić czy wziernik jest prawdziwy czy do zabawy.
Początkujący
16-01-2010, 13:23:11

Gość 2004-08-14 10:51:00 Aspekt higieniczny jest dla mnie oczywisty, pytałam raczej o różnice dyskomfortu przy badaniu. Gdy lekarz wprowadza mi zimny wziernik , moja pochwa mimowolnie się kurczy i to jest bolesne, dodając do tego że raczej jestem słabo nawilżona to badanie wziernikiem raczej nie będzie moim ulubionym badaniem. Może z plastikowym jest inaczej ? Gdybym wiedziała jak go włożyć to sama bym spróbowała...

Może któraś z Was miała tak przeprowadzone badanie i może się wypowiedzieć ?

Pozdrawiam

Jeśli jest tak jak piszesz to w aptece jest jakiś żel, który się jakoś specjalnie nazywa i też chyba nie jest jakoś specjalnie drogi tylko w normalnej cenie. Bierzesz to na palce, smarujesz środek pochwy i próbujesz sobie wprowadzić wziernik (jeśli go masz), możesz też spróbować założyć prezerwatywe na wziernik, ona jest nawilżona i wziernik by wtedy łatwiej wszedł. Tylko nie radze wkładać wziernika samej bo to niebezpieczne dlatego, że możesz go sobie potem sama nie wyjąć, znajdź sobie kogoś zaufanego kto będzie przy tobie gdy to będziesz robić.
Początkujący
16-01-2010, 13:26:41

Gość 2005-06-16 00:06:00 Byłam w ostatni wtorek na wizycie w poradni ginekologicznej w małej podkieleckiej miescowości Ch. Bardzo pożałowałam że nie miałam przy sobie jednorazowego wziernika. Zostałam zbadana szybko i boleśnie , starym zardzewiałym wziernikiem typu Collins. Wziernik oczywiście na sucho i na dodatek lodowaty. Fotel oględnie mówiąc sfatygowany a do dyspozycji kawałeczek podkładu wielkości większej chustki do nosa. Gabinet jest na parterze posiada a jakże okna przesłonięte firankami ale fotel jest usytuowany tak że leżymy na nim twarzą do okna. I nie tylko twarzą. Jeżeli pole zabiegowe jest oświetlone to myślę że widoczność jest wcale niezła. Poszłam bo miałam potrzebę zrobienia cytologii, ale nie wrócę tam nigdy więcej. Mam wrażenie że te plastikowe wzierniki jakoś tak gładko wchodzą same... i są zdecydowanie cieplejsze.

P.S. do Gość z 18-05-2005 - gdzieś ty takiego fajnego chłopa wynalazła ? Mój się zapiera w progu i nigdy ze mną nie poszedł. A parę razy była mi potrzebna jego bliskość. Dziewczyny , chodzicie z facetami na wizyty ?

Pozdrawiam , Gocha

Ja też bym poszedł z dziewczyną do ginekologa ( gdybym miał dziewczynę :) ) ale pod warunkiem, że do gabinetu i, że zobaczę badanie bo na korytarzu siedzieć nie mam zamiaru :).
Początkujący
16-01-2010, 13:29:17

Gość 2005-06-17 09:10:00 wow mi by nawet nie przyszlo na mysl zeby isc z gosciem - swoim facetem do gina!

a co do wziernikow... bylam dopiero raz u gina i akurat mialam plastikowy - musze powiedziec, ze ten plastikowy byl fajny - nie zimny i gladko wszedl

Mój wziernik służący do zabawy (prawdziwy medyczny - nie jakaś tam zabawka) też gładko wchodzi i nie jest zimny, a po chwili to nawet staje się gorący od gorąca partnerki, która go ma w środku ;)...
Początkujący
16-01-2010, 13:31:25

Gość 2006-08-16 20:33:00 a czy można u zywać wziernika do zabaw erotycznych. Ciekawska

Można jak się wie jak, żeby nie zrobić krzywdy dziewczynie/kobiecie, ja używam wziernika do zabaw erotycznych i jak dotąd od żadnej mojej partnerki nie było jeszcze reklamacji :).
gość
05-07-2018, 12:19:52

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: