Reklama:

Wynik TSH (14)

Forum: Choroby tarczycy

gość
21-11-2016, 15:07:28

dobrze że już wiem napewno przyda się ta informacja
gość
13-02-2018, 15:52:59

W 1trymestrze ciąży jaki powinno się mieć poziom tsh ? Bo w Internecie jest do 2,5 Ale to górna granica a joo byłby najlepszy ?
Mam 1,8 i biorę od miesiąca eutyrox 50
Forumowiczka
15-02-2018, 12:39:17

1,8 to całkiem nieźle. To wynik podczas brania euthyroxu? Jeśli tak to się go trzymaj ale kontroluj co jakiś czas. Pamiętaj tez ze samo tsh nie daje pełnego obrazu funkcjonowania tarczycy
Jestem płodna, mam wielką moc dawania życia, przytulam swe ukochane dziecię. [img]http://www.suwaczki.com/tickers/3jvziei30gj2sxl6.png[/img] [img]https://www.suwaczki.com/tickers/3jgx90bvvmdoue0p.png[/img]
Początkująca
23-02-2018, 10:02:13

Mnie kazala zrobic badanie tsh i ft 4 miedzy 6 a 8 tyg ciazy i wynik powinien byc mniejszy niz 2.5 tak mi powiedziala gdyby byl wyzszy to mam odrazu do niej przyjsc.... i zaczac brac euthyrox 25.... ale nie powiedziala nic ze gdyby nyl zbyt niski to co w tedy?? ale ni mialam tsh 1.71 to tylko biore jod i wit d na tarczyce za niedlugo zrobie ponownie test i sprawdze wyniki..... tak dla pewnosci jestem juz w 12 tyg ;) trzymajcie kciuki:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Polip na szyjce macicy
Witam, proszę o pomoc: czy mdłości i uczucie ciężaru w podbrzuszu mogą być jednym z objawów polipa szyjki macicy? Od ok 3 mscy plamie między miesiączkami i miewam bardzo obfite okresy, a od jakiegoś miesiąca zaczęłam się źle czuć: suchość w gardle, mdłości, uczucie ciężaru, rozciągania w podbrzuszu, pobolewanie czasem jak na okres, i częste parcie na mocz Myślałam że jestem w ciąży bo objawy takie jak na początku ciąży, lekarz rodzinny zajrzał i jedynie co stwierdził to polip 1,5cm wystający z szyjki macicy. Jako że w próbce moczu wyszło mi też trochę białych i czerwonych krwinek, zostałam skierowana na dalsze badania i czekam na wezwanie, ale jednak martwię się bardzo, bo nie wiem czy moje objawy są typowe dla polipa? Czy ktoś tak miał?
gość
planowanie ciąży
Witam skonczyłam przyjmowac biofenac i neurovit ile te leki utzymują się w organizmie i kiedy mogę zacząc sie starać o dziecko?
Krostki na genitaliach
Jakiś czas temu stwierdzono u mnie opryszczkę. Tydzień po pierwszym wysypie rozchorowałam się i opryszczka wróciła. Na pochwie mam małe czerwone ranki, które swędzą, a jestem 11 dzień na leku. Czy te ranki to nadżerki czy to nadal aktywny wirus? Nie wiem czy powinnam przestać brać leki czy nie.
gość
Beta hcg
Witam Miesiaczka w styczniu 21.01 , cykle nieregularnie 30-37 dni , 23.02 odbyłam stosunek bez zabezpieczenia, 24.02 przyjęłam tabletkę ellaone, 28.02 dostałam krwawienia w tych dniach powinnam dostać miesiączkę mniej więcej, trwało to ok 5 dni ,było dość skąpe ale domniemam ,że był to okres, od tygodnia mam wrazliwzsze piersi i bol w lędźwiach, zrobiłam testy ciążowe z moczu 22.03 negatywny, 23.03 negatywny , 24.03 beta z krwi wynik 2.30 od 5 jest ciąża. Czy mogę na 100 procent wykluczyć ciążę? Od stosunku minęły 4 tygodnie.
Reklama: