Reklama:

Wykluczenie ciąży (35)

Forum: Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

Początkująca
17-04-2018, 21:01:30

Rozumiem, że w takim razie mogę odpuścić powtarzanie testu z krwi i mogę spać spokojnie? Dodam, że stres u mnie trwał kilka tygodni i był bardzo przewlekły, jeszcze wcześniej byłam na dość rygorystycznej diecie, a ze stresu straciłam apetyt i bardzo mało jadłam, podejrzewam, że również to miało duży wpływ.
Początkująca
17-04-2018, 21:03:03

Spermy nie było, chłopak przed zbliżeniami załatwiał się.
gość
17-04-2018, 21:10:52

Ogólnie rzecz biorąc, petting nie powinien doprowadzić do ciąży. Mogą się jednak zdarzyć sytuacje, w których łatwiej o zapłodnienie. Największe ryzyko zajścia w ciążę pojawia się, kiedy doszło do wytrysku bezpośrednio na żeńskie narządy płciowe lub wkładane były palce ze spermą do pochwy.
Nie ma ryzyka gdy wprowadza się na palce z prejakulatem. Należy pamiętać, że plemniki w prejakulacie są dość wrażliwe na zmiany środowiska: ciepło, chłodno itp , więc na dłoniach nie przeżyją.
gość
17-04-2018, 21:12:33

Jak umył ręce i nie wytrysnął i nie miał nic na palcu to w porządku w ciąży nie jesteś.
Początkująca
17-04-2018, 21:16:37

Mył ręce przed zbliżeniami (ale to chyba nie ma znaczenia), wytrysku nie było, na palcu mógł mieć jakąś małą ilość tego preejakulatu (bo nie widziałam, czy coś tam jest dokładnie).
gość
17-04-2018, 21:16:54

Ważne by nie wytrysnął przy Tobie i nie wkładał Ci mokrego palca. Jeśli nie nastąpiła taka sytuacja to w ciąży nie jesteś, chodz masz odpowiedz ze wszystkich zrobionych testów prawidłową oraz dodatkowo potwierdziłaś brak ciąży badaniem krwi. Prejakulat działa jednie przy stosunku przerwanym, ale każdy facet ma inną ilość plemników w nim, jedni mają więcej, inni mniej, a jeszcze inni wcale ich w prejakulacie nie mają. Nie da się określić czy dany facet ma plemniki w prejakulacie czy też nie.
gość
17-04-2018, 21:17:41

Prejakulatem się nie martw nie doprowadzi w ten sposób do ciąży.
gość
17-04-2018, 21:18:55

Czyste ręce zabezpieczają też przed infekcją pochwy. Pozdrawiam
gość
17-04-2018, 21:21:05

Prejakulat może zadziałać jedynie przy stosunku przerywanym, inaczej jest ze spermą.
Początkująca
17-04-2018, 21:21:44

Dziękuję bardzo za odpowiedzi. W takim razie rozumiem, że mam nie martwić się zbytnio rozpulchnioną szyjką macicy i brakiem śluzu (którego zawsze miałam bardzo dużo, teraz praktycznie nic) i nie interpretować ich jako potencjalnych objawów, mimo negatywnych wyników? Jestem straszną panikarą.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: