Gość 2019-02-02 21:56:56
Drogie Panie!
Dzień dobry 🙂
Jestem położną z Warszawy, kończącą magisterium i planuję przeprowadzić badania na temat życia seksualnego kobiet po operacjach ginekologicznych (operacje szyjki macicy, macicy — w tym częściowe lub całkowite usunięcie tych narządów).
Jeśli któraś z Pań należących do grupy takową operację przebyła i zechciałaby odpowiedzieć na pytania anonimowego kwestionariusza, bardzo prosiłabym o pozostawienie komentarza Na razie chcę sprawdzić ile z Pań będzie chętna mi pomóc.
Tak jak ja, pracując w oddziale ginekologii operacyjnej na codzień pomagam Wam, kobietom w trudnych chwilach nie oczekując wzamian żadnej rekompensaty i wkładając w to, co robię całe swoje serce, tak chciałabym teraz prosić Was o pomoc, czyli zgłoszenie chęci wzięcia udziału w takim anonimowym badaniu (nie wysyłam od razu kwestionariuszy, ponieważ jeśli nadal będę spotykała się z Pań niechęcią, to zarzucę temat, gdyż nie uzbieram odpowiedniej grupy badawczej 😞 ).
Wydaje mi się, że w świecie medycznym, szczególnie w Polskim środowisku problemy onkologiczne kobiet są naprawdę mało rozpowszechnione i opisane, a moje badania mają służyć właśnie podniesieniu świadomości w tym temacie.
Ewentualnie, jeśli mimo to nadal nie zechce mnie Pani dopuścić do swojego środowiska, to czy mogłabym Panią prosić o to, aby w moim imieniu zapytała kobiety o to, o co ja chciałam je zapytać? Tj. czy byłyby na tyle uprzejme aby wziąć udział w anonimowej ankiecie dotyczącej kobiet po histerektomii i oddziaływania tej operacji na codzienne funkcjonowanie w sferze seksualnej? Pytania nie będą absolutnie obsceniczne, ani nie mają na celu nikogo urazić -- przeciwnie -- aktywnie działam w kierunku podniesienia jakości życia pacjentek po takiej operacji, a prowadzone badania pomogą mi wyciągnąć wnioski i ukierunkować działania. Pozdrawiam
Chętnie pomogę.
Bozena.