Reklama:

Świąd pochwy bez upławów (40)

Forum: Wstydliwe dolegliwości

Początkująca
08-04-2014, 21:23:48

dziewczyny- a na jak długo wystarcza Wam provag żel i czy trzeba go trzymać w lodówce jak probiotyki????
gość
09-04-2014, 23:00:32

Ja używam akurat żel lacibios femina i trzymam go w temperaturze pokojowej, bo zawiera kwas mlekowy a nie bakterie kwasu mlekowego, więc nie trzeba go trzymać w lodówce. Myślę, że z Twoim żelem jest podobnie. A używam go na co dzień, ale szczególnie uwielbiam go po basenie, kiedy czuję podrażnienie i wysuszenie skóry okolic intymnych. Fajnie nawilża i łagodzi podrażnienia. No i oczywiście działa przeciwgrzybiczo i przeciwbakteryjnie.
gość
10-04-2014, 21:56:17

Mnie provag żel wystarcza naprawdę na długo, minimum na 3 miesiące a nawet na dłużej, zależy czy stosujesz codziennie czy nie. NIe musisz go trzymac w lodówce, mój stoi w łazience, tak by był pod ręką po kąpieli.
gość
23-07-2014, 14:52:02

Treść zablokowana przez moderatora

gość
16-02-2015, 08:41:36

A ja w taki sytuacjach biorę przez kilka dni probiotyk lacibios femina. I pomaga. Mam w domu zawsze zapas i czasami to nawet tak profilaktycznie biorę, np. jak gdzieś na wakacje wyjeżdżam, bo wtedy często coś tam się zaczyna dziać.
gość
17-03-2015, 16:45:08

Dorzucę się - świąd, raz silniejszy, raz słabszy, zaczęło się kilka dni przed spodziewanym okresem, a że okres spóźnił się tydzień, to swędzi tak już prawie dwa tygodnie. Nie jest to jakoś bardzo dokuczliwe, ale czasami sprawia dyskomfort, szczególnie podczas wieczornej kąpieli. Żadnych upławów, brzydkiego zapachu, nic, tylko świąd. A i u mnie nie dotyczy to warg, a ujścia pochwy... Pierwszy raz mi się zdarzyło. No i w sumie pierwszy raz tak bardzo spóźnił mi się okres. Czy to może być skutkiem spóźnionego okresu (drobne zaburzenia hormonalne)?
Już wiem że można brać klotrimazolum i probiotyki. Czegoś jeszcze można spróbować przed udaniem się do ginekologa? Na razie zamierzam poczekać do końca okresu z nadzieją, że jednak samo przejdzie, ale aptekę odwiedzę...
gość
19-11-2015, 12:53:58

Ja się męczę z tym problemem już od dwóch lat, od zajścia w ciążę. Byłam u tylu ginekologów, że nie sposób policzyć- NIKT NIE WIE O CO CHODZI! Wyniki wymazów idealne, a ja ciągle mam ten świąd u wejścia do pochwy. Nie wiem co robić już, na prawdę mi słabo ;-(
gość
16-12-2015, 18:39:13

Też mam żel do okolic intymnych ale częściej stosuję go po depilacji natomiast gdy pojawia się pieczenie,swędzenie czy upławy zawsze udaję się do ginekologa gdyż mogą być to pierwsze objawy grzybicy i konieczne będzie podanie leku zawierającego nystatynę.Dodatkowo konieczne podczas takiej kuracji będzie podanie preparatów probiotycznych w celu utrzymania prawidłowej mikloflory w pochwie.Ja wolę dopochwowy Lactovaginal ale wiem też,że są zwolennicy doustnych probiotyków.
gość
18-04-2016, 10:55:45

Czasami to wynik zmian hormonalnych, warto o to zapytać swojego ginekologa. Ja również w takich przypadkach sięgam po probiotyk ginekologiczny. To podstawowa profilaktyka plus dobry płyn do higieny intymnej, z odpowiednim ph i składem bez sls. U mnie super sie sprawdza lacibios protecta. Używałam go w ciąży i używam do dziś. Warto również pomyśleć o zdrowej diecie, bogatej w probiotyki, witaminy, owoce i warzywa.
gość
24-04-2016, 16:59:45

Ja tez polegam na probiotykach ginekologicznych. Jak tylko odczuwam świąd czy pieczenie zakładam przez kilka dni Lactovaginal, który odbudowuje i wzmacnia flore bakteryjną, chronią jednocześnie przed rozwojem infekcji.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: