Reklama:

Pomocy ;( (13)

Forum: Infekcje intymne

Początkująca
25-02-2018, 20:44:17

Witam. Potrzebuje pomocy bo juz kompletnie nie wiem co robic. Otoz na wardze sromowej mniejszej pojawilo mi sie zaczerwienienie ktore troche piecze. Bylam u jednej pani dr kazala smarowac mi to pimafucortem przez 5 dni i nie pomoglo. Pojechalam do innego przepisal mi bedicort g przez 2 tyg i tez zero poprawy. Na wlasna reke smarowalam sobie sudocremem prawie przez tydz. Od razu zaznaczam ze w tym czasie nie wspolzylam. Po sudocremie zauwazylsm poprawe. Dzis postanowilam ze sprobujemy z partnerem delikatnie wspolzyc. Niestety po stosunku znowu to samo jest juz to miejsce prawie bordowe. Jutro pojade pewnie prywatnie do gina ale jak to zalagodzic do tego czasu ;( pomocy!!
gość
26-02-2018, 19:22:48

Najpierw zwróć uwagę czym myjesz miejsca intymne: unikaj zwykłego mydła w kostce i żeli do mycia ciała. Korzystaj z produktów do higieny intymnej np. Latacie wersja Przeciwgrzybicza w czerwonym pudełku.
Lactacyd Przeciwgrzybiczy został opracowany, aby łagodzić uczucie swędzenia, pieczenia i podrażnienia spowodowane przez grzybicę***. Wzbogacony o składnik przeciwgrzybiczy i kojący ekstrakt z nagietka, przywraca naturalną równowagę okolic intymnych pozostawiając uczucie świeżości.
gość
26-02-2018, 19:32:54

Poczytaj sobie http://lactacyd.pl/produkty-lactacyd/emulsje-i-zele/lactacyd-przeciwgrzybiczy/ Z boku masz menu z innymi rodzajami.
Korzystałaś z sudocremu i dobrze, ale ginekolog powinien Cię jeszcze raz zbadać i zapisać coś innego niż miałaś do tej pory. Zabierz opakowania lub ulotki i pokaż ginekologowi co miałaś przepisane. Wspomnij też o sudocremie.
Warto mieć w domu krem Bambino z cynkiem, gdyż krem Bambino dla niemowląt i dzieci działa nie tylko na buzie dziecka, ale i na podrażnienia miejsc intymnych po pieluszkach.
gość
26-02-2018, 19:53:41

Należy wykluczyć na początek pewne sprawy:
noszenie źle dobranej – zbyt ciasnej - stworzonej ze sztucznych materiałów bielizny bądź nazbyt obcisłych spodni.
pranie bielizny w nieodpowiednich, drażniących środkach chemicznych,
stosowanie do mycia okolic intymnych nieodpowiednich kosmetyków o niewłaściwym pH,
Nieostrożna depilacja -
używanie do depilacji zwykłego mydła w kostce, żelu pod prysznic zamiast pianki lub żelu do golenia ( wersja dla mężczyzn może byc).
Rzadkie zmienianie maszynki do golenia, co powoduje, że używa się tępej.
Należy golić miejsca intymne po dłużej kapeli gdy włosy są rozpulchnione i łatwo się usuwają.
przyjmowanie lekarstw (w szczególności antybiotyków, które w wielu przypadkach zaburzają delikatny ekosystem pochwy).
W sytuacji jednak, kiedy dolegliwości nie są spowodowane żadną z powyższych przyczyn, wówczas istnieje duże prawdopodobieństwo, że są objawem infekcji intymnej.
gość
26-02-2018, 19:54:43

Infekcja grzybicza.
gość
26-02-2018, 20:54:41

Grzybicy na 100% nie mam bo nie mam zadnych uplawow. Sluz mam przezroczysty i ph pochwy 4.5. Obaj lekarze sa zdania ze prawidlowy i nie ma zadnego grzybka. To zaczerwienienie jest tylko z jednej strony z reszta jest ok. Podmywam sie zelem pliva fem(f) bo tak mi zalecono. Teraz nosze juz tylko bawelniana bielizne i pewnie wszystkie spodnie typu rurki pojda do kosza bo sa obcisle i stad moze to podraznienie :( mam nadzieje ze to minie ;(
gość
27-02-2018, 16:20:14

a wymaz z pochwy był robiony? może jakaś bakteria się przyplątała. Czasami tak jest że "łapie" słaby punkt na ciele i sobie tam siedzi, powoduje dyskomfort i robi swoje :( HSV wykluczone? współżycie przy takich dolegliwościach... nieroztropne. Powinniście sie oboje ( a zwłaszcza ty mieć rozum) powstrzymać kiedy czujesz że jest coś z tobą nie tak. I tutaj kolejne pytanie, partner jest zdrowy? to że go nic nie piecze nie znaczy że nie nosi w swoim członku bakterii a ty zbierasz ich żniwo. Sorry za ostry język ale w takich sytuacjach mnie rozwala kiedy zwierzęce instynkty biora górę nad rozumem a póżniej jest płacz na forum.
gość
27-02-2018, 19:20:14

Wymaz byl robiony jeszcze w listopadzie i bylo wszystko ok. 2 lata temu tez mialam robiony i zadnrj bakterii mi nie wykazalo. Partner jest zdrowy. Od 2 lat wspolyzyjemy i na nic sie nie sksrzyl. Nie mial zadnych owrzodzen i wyciekow. Kompletnie nic. Lekarz stwierdzil ze to jeet jakas reakcja alergiczna tylko zastanawia mnie czemu tylko z jednej strony to mam. Nic mi wiecej nie dolega
gość
27-02-2018, 19:48:52

zrób wymaz z tego miejsca tzw - wymaz ze sromu. pozdrawiam.
gość
27-02-2018, 19:50:35

i jeszcze pytanie do partnera - piszesz że jest zdrowy- rozumiem że badanie nasienia było robione pod kątek bakteriologicznym mykologicznym?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: