Reklama:

Pieczenie i podrażnienie sromu bez swiadu, kto tak miał? (247)

Forum: Zdrowie kobiety

gość
28-03-2019, 17:50:51

Ok... Czyli mam powiedzieć że chce sok z aloesu 100 % tak? Wiesz tak się też zastanawiam bo siostra ma aloes w doniczce i jak rozerwiesz to jest ten mokry miąż i to kiedyś sobie na buzię jako maseczkę dawałam, co myślisz żeby to tam zastosować?... Kurcze powiem Ci jestem taka ciekawa co Ci wyjdzie z tych wymazów... Kiedy spodziewasz się wyników? A miałam zapytać jak zareagowałaś na maść pimafucin, ja stosowałam 2 dni i mi się stan zapalny jeszcze pogorszył. Aż takich wypryskow dostałam.
gość
28-03-2019, 19:36:39

Dziewczyny , jak pisałam wcześniej, cierpię już 4 lata. Nie robię żadnych badań ani wymazów, bo to niczego nie wnosi. Po lekach jest jeszcze gorzej ponieważ podrażniają. Nawilżam srom olejami, linomagiem, maścią z wit A+E. Objawy ciągle są, raz bardziej dokuczliwe , czasem mniej. Z moich obserwacji wnioskuję, ze może to być zapalenie atopowe skóry spowodowane zniszczenie nabłonka przez dużą ilość leków. Takie jest moje przypuszczenie. Na sromie nie mam żadnych zmian a mimo to boli, piecze, swędzi. Miałam robioną wulwoskopie, która nie wykazała niczego niepokojącego. Aga
gość
28-03-2019, 22:07:31

Przewlekła grzybica na skutek tej gentamycyny jak dla mnie jest realna... Mi się to zaczelo w dziwny sposób, z ostatnim dniem miesięczki. No i my nie mamy swiadu do tego. Ja zamówiłam nawet badania genetyczne pcr na candide, ktore pewnie i tak niczego nie wniosa... Jako ostatnie to zostaje ta cała wulwodynia, próbowałas pod tym kątem? Może te leki by spowodowały osłabienie przewodnictwa i zmniejszenie objawów... Ja nie wierzę że problem tkwi tylko na sromie, mając grzybicę swedzialo, potem również piekło - smarowalam się 10 miesięcy i co? Dopóki w środki nie było ok to objawy były, posiewy oczywiście ujemne na wszystko tyle że grudkowata wydzielina była. Rozumiem, że nie masz tam nic zaczerwienione?
W sumie to nie wiem, możesz poczytać na forum bioslone tam ktoś pytał chyba o aloes jako żel z kwiatka z doniczki. Diety próbowałas czy zmienia objawy w jakikolwiek sposób?
gość
28-03-2019, 22:17:41

Do tygodnia pewnie wymaz, cytologia 3tyg. Pimafucort to jak miałam tam okropne pieczenie i palenie to miałam wrażenie że czymkolwiek tam posmaruje to będzie gorzej, zalagodzil najgorsze pieczenie, stosowałam czasem tylko. Ostatnio posmarowalam niby lepiej, ale podrażnienie miałam i tak okropne więc daję sobie spokój. Ale ten triderm będę musiała systematycznie żeby lekarka wiedziała że Ch*** pomaga ;p Najlepiej działa zimna woda i ta kora, może kora działa dlatego że tez ja polewam a jest zimna bo mam na zapas. Dzisiaj ten vagosan kupiłam ale też polewam, jak mam niby moczyc się w nim? 6 szlanek to za duzo a na miskę za mało.
gość
29-03-2019, 10:22:55

hej... mi ten Pimafucort też nie pomógł ale raczej zaszkodził . No ja niby jestem w lepszej sytuacji , bo mi wyszła candida, ale co z tego jak wpakowałam w siebie tonę leków i dalej stoję w miejscu . Ja ten vagosan stosowałam tak: robiłam połowę porcji czyli na 3 szklanki , potem wlewałam trochę wody do miski i wlewałam te ziółka , trochę tej wody bo jak wsadzisz tam tyłek to się połowa wylej , tak siedziałam koło 30 minut ( czasami mniej , zależy na ile czas mi pozwolił ) nie w samym tym wagosanie bo zioła są dość mocne , obawiam sie ,że wysuszysz sobie śluzówkę na wiór i dopiero narobisz sobie problemów . Po wyjściu osuszałam jednorazowym ręcznikiem i oczywiście smarowałam czymś , aby nawilżyć te strefy . Tydzień temu kupiłam kwas hialuronowy potrójny który mega nawilża .
Olej kiedyś stosowałam kokosowy nierafinowany , witamina a+e , linomag , oliwkę dla dzieci bambino , szczerze mi to jakoś słabo nawilżało ten kwas wszystko przebija , w tych sprawach jest niedościgniony .
Do dziewczyny co sie męczy 4 lata ...Podziwiam Cię jak dajesz tyle lat radę , ja teraz to się chyba załamałam ,że czeka mnie to samo, póki co jestem zdesperowana i bede szukać pomocy u lekarza , lecz gdy widzę kolejną receptę z globulkami to ręce mi opadają
gość
29-03-2019, 10:35:50

Pytałaś jeszcze o tą wuwodynię , wiec zasugerowałam to badanie na co usłyszałam "Ma pani grzybicę i proszę sobie chorób nie szukać " . Mój ginekolog ma bardzo dobre opinie , mimo wielkiego miasta i co za tym idzie wielu lekarzy , gabinetów , do niego na wizytę muszę czekać koło dwóch miesięcy , wiec staram się trzymać tego co proponuje , aczkolwiek tak mnie to męczy , denerwuje , doprowadza do nerwicy , ze tak jak pisałam zrobiłam sobie wizytę do tego wenerologa Zobaczę co ona powie . Denerwuje mnie to pieczenie i jak to trochę odpuszcza to znowu czuję takie ciągnięcie w pochwie po prawej stronie czasami delikatny ból . No nie ma dania ,żebym nic nie czuła i mogła przynajmniej psychicznie odpocząć .
gość
29-03-2019, 10:48:30

Ale w wymazach już Ci nie wychodzi candida? Na jakiej podstawie uznaje że to grzybica? Jest ta wydzielina grudkowata? Bo mówiłas że nie. W takim razie powtórzę raz jeszcze :kwas borny globulki albo sama kup je sobie i wsyp do zelatynowych kapsułek. I aloes.
O wulwodynii pisałam do dziewczyny która męczy się 4 lata.
gość
29-03-2019, 10:52:22

Ok dzięki...Napisz raz jeszcze dokładnie gdzie Cie piecze/co i jak i czy czujesz tkliwosc tych sfer.
Ja chyba zacznę tą maść :/
gość
29-03-2019, 10:53:31

Olej kupiłam z oliwek i ten sok aloesowy, wiec od jutra zaczynam , obym tylko wytrwała w systematyczności
gość
29-03-2019, 10:59:42

Nie wiem czy pisałam. Ja próbowałam nawet z ozonoterapia dopochwowo, ale tylko 4 razy bo... Przed rozpoczęciem jej, po sytuacji intymnej dostałam plamien... :/ Tantum Rosa użyłam i potem jak było lepiej multigyn, i właśnie wtedy zaczęłam ozon... Efekt? Na drugi dzień zauważyłam grudkowata wydzieline to chyba przez ozon, nie ten multigyn? Zareagowałam flukonazolem (lykalam 2 miechy) clotrimazolum globulki, przeszło od razu.
Więc czy do cholery czy ja mogę mieć grzybicę? Skoro prawdopodobnie dostałam jej po ozonie. Ale tak szybko by przeszło jak się bujalam z tym zawsze długo...?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: