Reklama:

Pieczenie i podrażnienie sromu bez swiadu, kto tak miał? (247)

Forum: Zdrowie kobiety

gość
16-04-2019, 16:27:42

Nawilżam od początku, muszę to robić a może to kwestia przyzwyczajenia. Sama nie wiem. Nawilżanie nie szkodzi chyba. Dzisiaj jest w miarę znośnie. Nic nie swędzi ale jestem pewna, że wróci. Może ja to już mam zakodowane w głowie. Jeszcze co mogę dodać, to chorobę zawdzięczam lekarzom. Za bardzo im ufałam i teraz cierpię. Nadmierna ilość leków niszczy delikatną śluzówkę. Później ciężko ją odbudować. Takich kobiet jak my jest mnóstwo. Wystarczy wejść na forum o liszaju twardzinowy, forum o wulwodynii, itp Agnieszka
gość
16-04-2019, 16:46:49

Ta okolica intymna to śluzowka, skoro nie czujesz dyskomfortu suchości to po co to nawilzac? Ona sama w sobie powinna być sama dla siebie ;) Spróbuj ograniczyć i przestać jeśli nic się nie dzieje. To co mnie spotkało wiąże z wizytą u gina nie chce wchodzić w ten temat bo mnie to doluje, bronie się przed tymi myślami bo to do niczego nie prowadzi, mam zabić dziada? Nie, nie pójdę do wiezienia z tym pieczeniem...
gość
16-04-2019, 16:52:59

Jak ja miałam grzybicę i świąd to jedynie zasmarowywalam pimafucortem albo clotrimazolem (wtedy widzicie pimafucort nie pogarszal) bo skóra nie była w takim stanie jak teraz istny stan zapalny. Co innego na " zdrowa" skórę a co innego na to... Niczym nie nawilzalam
gość
18-04-2019, 10:26:54

Dziewczyny co u Was ? Jak się czujecie ? Agnieszka
gość
18-04-2019, 13:27:05

Hej... Ja dalej walczę, dzisiaj znowu mnie zaczyna szczypac wejscie do pochwy, co jest trochę lepiej za chwilę wraca do stanu początkowego, ale dalej będę stosować ten aleocit, bo to też potrzebuje czasu, aby zadziałało. A co u Ciebie Aga, jest coś lepiej?
gość
18-04-2019, 14:56:16

Ja walczę byłam u gina prywatnie, ma podejście głównie psychologiczne i wiąże niestety dolegliwości ze sfera psychiczną. Pierwszy raz w życiu byłam u takiego gina. Ale on nie widzi zaczerwienienia... Mówi że ogląda te miejsca codziennie więc ma rozeznanie, ale oczywiście przyznaje rację że ja tak mogę to odczuwac. W sumie pod światło aż tak nie widać, ale mam to udokumentowane na zdjęciach Póki co nie załamał rąk jak inni, dużo badań a na oko wszystko pięknie. Jestem na zwolnieniu żeby odpocząć... Są lepsze i gorsze momenty, sen przynosi ulgę, dlaczego? Narazie, maści itd. Jeden dzień lepszy a drugi ***... Jeszcze będę testować leki na alergie bo w dniu w którym jej nie wzięłam było gorzej, dziwne.
gość
18-04-2019, 15:08:46

Ja dzisiaj chyba doszłam do wniosku, że może to liszaj płaski. Oglądałam zdjęcia w internecie. Moje skóra okresowo robi się lekko biała. Czasem wydaje mi się zaczerwieniona na wargach sromowych mniejszych. Piszą , że liszaj płaski ustępuje samoistnie po upływie około 2 lat.
U mnie aloes zdecydowanie odpada. Jeśli mogę zapytać, co lekarz zaordynował Ci na te dolegliwości ?Co ogólnie powiedział ? Agnieszka
gość
18-04-2019, 15:14:05

U mnie to zaczerwienienie czy zbielenie mijają. Zawsze jak byłam u lekarza, moja skóra wyglądała normalnie. Jestem już tym tak zmęczona, nie mam pomysłu co robić dalej, do kogo się udać. W moim mieście nie mam co liczyć, na pomoc lekarzy. To musi zobaczyć lekarz co leczy wulwodynie, ewentualnie dobry dermatolog ale gdzie ja takiego znajdę. Agnieszka
gość
18-04-2019, 17:08:10

Maści na receptę, w tym jedna z hormonem która ogólnie jest do stosow wewnątrz, lek p.grzybicze znany (po wizycie mam coś dziwne białe... oby to nie grzyb) globulki dwa razy w tyg bo to z hormonem. No i ogólnie konsultacja u psychologa żeby wykluczyć itd. Obawiam się, że na tym stanie... Nie sądzę aby problemy psycho powodowały tkliwosc i podrażnienie w tym miejscu :/ no i kolor...
Jeśli chodzi o liszaj to jedynie wycinek zostaje, no ale się go obawiasz... Gdy się potwierdzi to dopiero wtedy możesz się martwić o lekarza który się tym specjalizuje. Ja słyszałem o jakiejś Drozdol ale to w Katowicach. Co do VW to jedynie ten Leonowicz i Banaszak z Lublina o których zapewne czytałaś, poświęc jeden dzień i jedź po prostu. Co to jest wobec 4 lat?
Jak Twoje objawy swiadu ogólnie?
gość
18-04-2019, 17:54:23

Wydaje mi się, ze ten aloes jakoś wysuszył mi śluzówkę a może to przypadek. Ja już jestem tak wyczulona na tym punkcie, że nawet najmniejsze objawy bardzo mi przeszkadzają. Skupiona jestem tylko na tym miejscu ale nie sądzę, żeby objawy powtarzały się na tle psychogennym, to jakaś bzdura.
Zwyczajnie boję się wycinka ponieważ czytałam na forum wiele na jego temat. Często wycinek niewiele wnosi a dodatkowo masz tam rankę i szwy. Ponad to, nawet gdyby okazało się, ze to liszaj, to i tak nie ma na niego skutecznego leku. Trzeba radzić sobie samemu. Wiadomo jak jest z lekarzami, wysłuchają, coś zapiszą a z problemem zostajesz sama. Jeśli ja widzę zmianę na sromie a lekarz nie , to już wiadomo, że trzeba szukać dalej.
Jeśli mogę zapytać o nazwy leków, które dostałaś ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: