Reklama:

Ogromna opuchlizna wargi sromowej (20)

Forum: Infekcje intymne

gość
14-11-2024, 17:31:04

W środku wszystko jest w normie. Opuchlizna zeszła, ale mam wrażenie, że przez ten obrzęk ta warga się znowu jeszcze bardziej powiększyła. Nie stosujemy prezerwatyw, staramy sie o dziecko. Cykle są regularne co 28-29 dni. Wszystkie hormony w normie. 2 tygodnie temu zmieniłam płyn do płukania, jednak takie opuchnięcia zdarzają się jakoś od 1,5 roku. Około 2-4 razy w miesiącu, kilka dni od golenia, jak są wyczuwalne włoski lub w pierwszych dniach cyklu chwilkę po miesiączce. Opuchlizna pojawia się tylko w momencie kiedy wyczuje swędzenie i zacznę to miejsce drapać mocno przez ubranie. Widzę, że w miejscu opuchlizny z całej tej okolicy schodzi mi skóra i zauważyłam również takie jakby przecięcie oddzielające wargę mniejszą od większej.
gość
14-11-2024, 17:33:54

Tak wygląda to „przecięcie”
gość
14-11-2024, 17:39:51

Nie wiem czym to może być spowodowane 🥺
gość
14-11-2024, 18:12:15

Taka sucha pękająca skóra to może być grzybica, a potem opuchlizna od drapania.
Ginekolog mówi wszystko ok?
Na łechtaczce i odbycie nic się nie dzieje?
gość
14-11-2024, 19:14:08

Czy po stosunku odczuwasz jakiś ból albo swędzenie? Rozumiem ze zbliżenie kończy się w środku, pisałaś ze staracie się z partnerem o dziecko? Jak teraz wyglada pochwa po zejściu opuchlizny ?
gość
15-11-2024, 07:19:42

Są sucha skóra się pojawiła po zejściu dużej opuchlizny, od tego naciągnięcia całej skóry podejrzewam. Ginekologa jeszcze o tym nie informowałam, wizyta jest w przyszłym tygodniu. W środku, wejście do pochwy i łechtaczka są różowe, bez żadnych zmian, opuchlizny itp. Wszystko wygląda tak jak zawsze. Stosunki nie są bolesne. Staramy się o dziecko od 2 miesięcy dopiero. Wcześniej wytrysk był poza pochwą, ale takie opuchnięcie po drapaniu zdarzało się już dużo wcześniej, jednak nie tak ekstremalne.
gość
15-11-2024, 07:23:08

Od 2 dni nawilżam tą okolice bepanthen baby i dzisiaj nie ma już śladu ani po opuchliźnie, ani po suchej skórze. Wracając do tego swędzenia to nagle i zazwyczaj wieczorem 2-4 razy w miesiącu poczuje delikatny świąd, który ustaje jak na skutek drapania pojawi się opuchlizna. Ta opuchlizna całkowicie mija do kilku godzin. Ta z przed wczoraj utrzymywała się do wczoraj do około 11-12, ale to też może dlatego, że była dużo większa jej objętość.
gość
15-11-2024, 07:35:17

Przy naciągnięciu środek wygląda aktualnie tak jak na zdjęciu.
gość
15-11-2024, 17:16:13

No teraz wygląda normalnie.
Musisz obserwować kiedy pojawia się ten świąd.
gość
20-11-2024, 18:55:22

Dowiedziałaś się co to jest?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: