Reklama:

Nietrzymanie moczu (15)

Forum: Wstydliwe dolegliwości

Początkująca
29-01-2014, 10:51:43

Jest to bardzo wstydliwy dla mnie problem. Myślałam, że dotyka on tylko starszych Pań... Najpierw czytałam o operacjach, ale bardzo się boję. Jestem z okolic Kędzierzyna Koźle i tam jest jakieś centrum nowoczesnej rehabilitacji, wykonują tam podobno taki zabieg laserem, ale tak mnie to krępuje, że nawet boję się zadzwonić. Może ktoś z Was miał juz podobny problem. Jak o tym w ogóle rozmawiać i czy wybrać laserowy zabieg, czy operację?
gość
03-02-2014, 18:44:04

Treść zablokowana przez moderatora

Liderka opinii
20-02-2014, 15:28:11

Witam
Nie ma powodu do wstydu. Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak wiele kobiet ten problem dotyczy. Niestety muszę Cię zmartwić, ale laserowe terapie sa słabo skuteczne. Istnieje bardzo wiele innych sposobów radzenia sobie z tym problemem. Przede wszystkim powinnaś znależź lekarza urologa lub ginekologa, który rozpozna czy problem nietrzymania moczu rzeczywiście u Ciebie istnieje. Do tego potrzebny jest BARDZO DOKŁADNY wywiad, kiedy w jakich sytuacjach jak wiele itd moczu wycieka. Warto byś założyła sobie tzw dzienniczek mikcji czyli przez kilka wybranych przez Ciebie dni zapisyawła w nim dokładnie o której godzinie ile wypiłaś i o której godzinie ile oddałaś moczu. Z takiego dzienniczka naprawdę można wiele wyczytać. Nie zawsze konieczna jest operacja. Można rónie dobrze zastosować specjalne krążki lub tampony. Dobór metody uzależniony jest od tego jaka będzie przyczyna nietrzymania moczu.
B. SUROWIEC - POŁOŻNA
gość
18-05-2014, 14:42:23

Mi na wysiłkowe nietrzymanie moczu pomógł zabieg laserem monalisa touch, specjalnie do warszawy jechałam y się temu poddać bo dolegliwość tata powodowała że zamknęłam się w sobie i nie wychodziłam z domu. Teraz niema śladu po problemie.
gość
25-05-2014, 16:40:55

Hej gdzie w Warszawie poddałaś się temu zabiegowi i jakie to są koszta?
gość
27-05-2014, 20:53:30

W centrum laseroterapii miałam robiony te zabieg, ja płaciłam coś ok 3000 ale z tego co widzę teraz a stronie to jest promocja za 2500
gość
28-10-2014, 08:49:26

Moja mama przechodziła przez ten sam problem z nietrzymaniem moczu. Wypróbowała chyba wszystkich możliwych sposobów - bezskutecznie. Jeden ze specjalistów polecił jej zabieg mona lisa touch i powiem Wam, że naprawdę byłam zaskoczona widząc tym razem pozytywny efekt. Nie zamartwiajcie się więc Kobietki, ponieważ w tym przypadku wszystko jest do wyleczenia. Spróbujcie i Wy pozbyć się problemu. Raz na zawsze
Początkujący
20-05-2015, 06:22:09

Poszukuję modelki na szkolenie z leczenia nietrzymania moczu i rewitalizacji pochwy z wykorzystaniem lasera. W zamian za udział modelka będzie miała przeprowadzony zabieg bezpłatnie (standardowa cena 1700 zł). Szkolenie prowadzi doświadczony lekarz ginekolog. Szkolenie 26 maja br. w Warszawie w klinice Medifem. Proszę o kontakt na nr 601 857 417.
Początkująca
29-06-2015, 21:02:02

Moja mam się z tym boryka, ale nie chce się do tego przyznać, po części się jej nie dziwię.
Ale ona akurat używa wkładek z teny, na ich stronie można sobie zamówić i wypróbować.
No i przede wszystkim wizyta u lekarza
gość
23-05-2016, 11:18:17

problem z oddawaniem moczu mam nie od dzis, a to wszystko przez moje porody. nie wiedzialam, ze rodzenie dzieci moze przyniesc takie przykre konsekwensje. Nawet MOJ maz sie przestraszyl jak mu powiedzialam o tym problemie. Szybko wzial sprawy w swoje RĘCE i podzwonił po znajomych lekarzach. okazało się, że najlepszym sposobem na pozbycie się dolegliwości jest zabieg Mona Lisa. Zrobiłam go u doktor w warszawskiej klinice Dethloff. doktor Beata zapewnila mnie ze wszystko bedzie dobrze - tak sie stalo!!! problemy zniknely, nadal jestem pod obiekta dr Beaty, ktora nie odmawia pomocy. jestem jej bardzo wdzieczna.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: