Reklama:

Nieprzyjemny zapach z pochwy ;| (58)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
29-12-2015, 13:59:39

Moim sposobem na przykry zapach z pochwy okazała się zmiana płynu do higieny intymnej. Zaczęłam używać żelu lacibios femina i najwyraźniej bardziej jest dopasowany do mojego pH i tak dalej, bo bardzo szybko przykry zapach zniknął i też mam wrażenie, że moje okolice intymne są lepiej nawilżone.
gość
29-02-2016, 10:37:07

Jak mam jakieś dolegliwości intymne, to zawsze biorę najpierw probiotyk lacibios femina, żeby spróbować przywrócić równowagę florze bakteryjnej pochwy i chronić się przed infekcją. Zazwyczaj to się bardzo dobrze sprawdza i dolegliwości szybko mijają
gość
20-03-2016, 17:58:57

zaglada tu ktos jeszcze? tez mam problem z zapachem ale tylko gdy sie stresuje, normalnie jest w zasadzie niewyczuwalny ale jakis czas temu wyszly u mnie bakterie e coli, teraz znow po antybiotykoterapii sprawdze czy moze nadal jej nie mam, multigyn lacibios nic nie pomaga..
gość
20-03-2016, 18:00:21

zaglada tu ktos jeszcze? tez mam problem z zapachem ale tylko gdy sie stresuje, normalnie jest w zasadzie niewyczuwalny ale jakis czas temu wyszly u mnie bakterie e coli, teraz znow po antybiotykoterapii sprawdze czy moze nadal jej nie mam, multigyn lacibios nic nie pomaga..
gość
02-05-2016, 19:57:13

mam to samo... stres/wysoka temperatuera/ nawet najmniejszy wysilek fizyczny....antybiotyki/leki i nic nie daja od wielu lat...
gość
11-05-2016, 07:57:04

Mnie w takich sytuacjach pomaga provag żel. Jest to żel który wspomaga utrzymanie higieny intymnej, chroni przed rozwijem bakterii i grzybów, a to własnie ich przerost powoduje nieprzyjemny zapach.
gość
17-05-2016, 11:45:03

Ja się przez dość długi czas zmagałam z bardzo przykrym zapachem intymnym. Nie miałam żadnej infekcji, ale zapach był po prostu nie do zniesienia. Pomogło dopiero jak się przerzuciłam ze zwykłego mydła na żel do higieny intymnej lacibios femina. Widocznie jednak to odpowiednie pH ma znaczenie i teraz zapach wrócił do normy
gość
16-06-2018, 12:19:41

Kilkukrotnie miałam grzybicę pochwy. Pomogło mi stosowanie Multi-Gyn Flora Plus. Teraz profilaktycznie stosuję irygację i właśnie Multi-Gyn Flora Plus - co kilka dni rozpuszczam w irygatorze tabletkę Multi-Gyn przy pomocy tego irygatora płuczę pochwę a potem wyciskam odrobinę preparatu z takich saszetek jednorazowych. Bardzo wygodne w użyciu nawet w podróży, wtedy bez irygacji można.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: