Witam. Czy któras z was spotkała się z tym że pół roku temu jajowody miała drożne a teraz już są nie drozne?
Gość 2022-03-19 12:45:55
A jakie badanie tak wykazało? Miałaś infekcje po drodze?
U mnie było odwrotnie - w pierwszym badaniu niedrożne, w drugim drożne. Po prostu w pierwszym doszło do skurczu.
Zasadniczo w Polsce mówi się o tym, że badanie drożności czyni jakieś cuda, przepłukuje, udrażnia, i w ogóle ciąża od razu...
Madame_67 2022-03-19 15:39:19
Nie, ale pewnie to możliwe. A dlaczego powtarzałaś badanie? Starasz się o ciążę?
Gość 2022-03-19 12:45:55
U mnie było odwrotnie - w pierwszym badaniu niedrożne, w drugim drożne. Po prostu w pierwszym doszło do skurczu.
Zasadniczo w Polsce mówi się o tym, że badanie drożności czyni jakieś cuda, przepłukuje, udrażnia, i w ogóle ciąża od razu...
Gość 2022-03-26 18:14:06A miałaś jakieś leki czy coś dlzeby poprawić drożność czy tak samo od siebie? Bo ja jestem wysyłana z automatu na invitro z tym że chciałabym jeszcze spróbować jakoś inaczej. Czy już tylko zostało invitro?Gość 2022-03-19 12:45:55
Madame_67 2022-03-26 20:38:03Ostatecznie lekarze uznali, że jeden z jajowodów na pewno jest drożny, a drugi być może. Ale nie uznano tego za przyczynę niepłodności w naszym wypadku, więc żadnego leczenia nie było. Żeby nie tracić czasu, zaproponowano mi inseminację, ale czekam też już na in vitro.Gość 2022-03-26 18:14:06A miałaś jakieś leki czy coś dlzeby poprawić drożność czy tak samo od siebie? Bo ja jestem wysyłana z automatu na invitro z tym że chciałabym jeszcze spróbować jakoś inaczej. Czy już tylko zostało invitro?Gość 2022-03-19 12:45:55
Gość 2022-12-17 19:51:23
Jajowody mogą się zatkać w każdym momencie, czesto tez po udrożnieniu robi sie inseminacje a gdy nie uda sie do 3 razy pary decyduja sie na invitro.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.