Reklama:

Niedrożne jajowody (11)

Forum: Niepłodność

gość
19-03-2022, 06:09:58

Witam. Czy któras z was spotkała się z tym że pół roku temu jajowody miała drożne a teraz już są nie drozne?
gość
19-03-2022, 11:45:55

A jakie badanie tak wykazało? Miałaś infekcje po drodze?
U mnie było odwrotnie - w pierwszym badaniu niedrożne, w drugim drożne. Po prostu w pierwszym doszło do skurczu.
Zasadniczo w Polsce mówi się o tym, że badanie drożności czyni jakieś cuda, przepłukuje, udrażnia, i w ogóle ciąża od razu...
Wtajemniczona
19-03-2022, 14:39:19

Nie, ale pewnie to możliwe. A dlaczego powtarzałaś badanie? Starasz się o ciążę?
gość
26-03-2022, 17:10:40

Gość 2022-03-19 12:45:55
U mnie było odwrotnie - w pierwszym badaniu niedrożne, w drugim drożne. Po prostu w pierwszym doszło do skurczu.
Zasadniczo w Polsce mówi się o tym, że badanie drożności czyni jakieś cuda, przepłukuje, udrażnia, i w ogóle ciąża od razu...
Powtarzałam ponieważ pół roku temu miałam robiona histero coś tam a teraz miałam mieć kauteryzacja jajników przez laparoskopie. Z tym że mój wypis ze szpitala jest dość dziwny. Jest napisane niedrożne jajowody i tyle. I nic nie wspomnieli czy mi to próbowali przepchać czy wogle coś. Nawet tej kauteryzacja jajników mi nie zrobili. I się zastanawiam czy powtórzy jeszcze raz to badanie.
gość
26-03-2022, 17:12:31

Madame_67 2022-03-19 15:39:19
Nie, ale pewnie to możliwe. A dlaczego powtarzałaś badanie? Starasz się o ciążę?
Tak staram się o dziecko już od paru lat. Powtarzałam ponieważ pół roku temu miałam robiona histero coś tam i było ok a teraz miałam mieć kauteryzacja jajników i na wypisie napisali mi jedynie niedrożne jajowody. A nic nie wspomnieli czy próbowali przepchać czy coś. I nawet mi tej kauteryzacja jajników nie zrobili. Teraz myślę czy powtórzyć to badanie.
gość
26-03-2022, 17:14:06

A miałaś jakieś leki czy coś dlzeby poprawić drożność czy tak samo od siebie? Bo ja jestem wysyłana z automatu na invitro z tym że chciałabym jeszcze spróbować jakoś inaczej. Czy już tylko zostało invitro?
Wtajemniczona
26-03-2022, 19:38:03

Gość 2022-03-26 18:14:06
A miałaś jakieś leki czy coś dlzeby poprawić drożność czy tak samo od siebie? Bo ja jestem wysyłana z automatu na invitro z tym że chciałabym jeszcze spróbować jakoś inaczej. Czy już tylko zostało invitro?
Ostatecznie lekarze uznali, że jeden z jajowodów na pewno jest drożny, a drugi być może. Ale nie uznano tego za przyczynę niepłodności w naszym wypadku, więc żadnego leczenia nie było. Żeby nie tracić czasu, zaproponowano mi inseminację, ale czekam też już na in vitro.
gość
16-09-2022, 12:50:38

Madame_67 2022-03-26 20:38:03
Gość 2022-03-26 18:14:06
Ostatecznie lekarze uznali, że jeden z jajowodów na pewno jest drożny, a drugi być może. Ale nie uznano tego za przyczynę niepłodności w naszym wypadku, więc żadnego leczenia nie było. Żeby nie tracić czasu, zaproponowano mi inseminację, ale czekam też już na in vitro.
Osobiście od razu zdecydowałam się na in vitro na Twoim miejscu. Sama też się skłaniam ku ivf ale na razie jeszcze czekamy co powie mój lekarz z kliniki parens :)
gość
17-12-2022, 18:51:23

Jajowody mogą się zatkać w każdym momencie, czesto tez po udrożnieniu robi sie inseminacje a gdy nie uda sie do 3 razy pary decyduja sie na invitro.
gość
27-12-2022, 21:33:56

Gość 2022-12-17 19:51:23
Jajowody mogą się zatkać w każdym momencie, czesto tez po udrożnieniu robi sie inseminacje a gdy nie uda sie do 3 razy pary decyduja sie na invitro.
Skąd wiesz jak to dziala?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: