Reklama:

Nawracająca grzybica. (13)

Forum: Infekcje intymne

Początkująca
19-05-2015, 12:59:08

Mam problem z nawracającą grzybicą. Co dwa miesiące mnie dopada. Nie mam siły już tego leczyć, dbam o siebie. A ona wciąż wraca. Czym to jest spowodowane? Proszę o pomoc.
Wtajemniczona
20-05-2015, 10:42:42

Prawdopodobnie masz słabo odbudowana mikroflorę pochwy i szybko namnażają ci sie bakterie chorobotwórcze. Powinnas stosowac probiotyki ginekologiczne albo doustne albo dopochwowe. Doustne stosuje sie ok 3 tygodnie, np provag, a dopochwowe np Lactovaginal tydzień, przy czym dobrze jest te kuracje powtarzac lub na zasadzie przypominajki stosowac przez kilka dni w miesiącu, zwłaszcza po okresie, kiedy flora jest osłabiona, bo krew menstruacyjna wypłukuje te dobre bakterie.
Początkująca
20-05-2015, 13:12:09

Dziękuję za odpowiedź. Dzisiaj zakupiłam Lacibios Femina. Kupię też coś dopochwowo. Już jestem zmęczona nawracającą grzybicą.
Pozdrawiam
Wtajemniczona
20-05-2015, 19:51:44

Powodzenia. Pamiętaj tylko, że to proces długotrwały, uzbrój sie w cierpliwość.
Początkująca
20-05-2015, 21:49:19

Jeszcze jest pytanie czy twój partner leczy się razem z Tobą? Bo jeśli nie to być może on Cię w kółko zaraża....
20-05-2015, 22:09:59

witam...mam pytanie...mam biale twarozkowe uplawy wewnatrz pochwy wyglada to jak resztki bialego mokrego papieru toaletowego..poza tym swędzenie i pieczenie.Slyszalam ze to po braniu antybiotykow...kilka tygodni temu bralam dosc duzo lekow p.bolowych jak i antybiotykow na zeby...mialam także usowane zeby pod narkoza.Prosze o pomoc bo chce juz normalnie funkcjonowac.
Początkująca
21-05-2015, 08:24:06

kidabion 2015-05-20 21:51:44
Powodzenia. Pamiętaj tylko, że to proces długotrwały, uzbrój sie w cierpliwość.
Zawzięłam się i nie odpuszczę. Uprzykrza życie strasznie to choróbsko.
Początkująca
21-05-2015, 08:26:50

Gość 2015-05-21 00:09:59
witam...mam pytanie...mam biale twarozkowe uplawy wewnatrz pochwy wyglada to jak resztki bialego mokrego papieru toaletowego..poza tym swędzenie i pieczenie.Slyszalam ze to po braniu antybiotykow...kilka tygodni temu bralam dosc duzo lekow p.bolowych jak i antybiotykow na zeby...mialam także usowane zeby pod narkoza.Prosze o pomoc bo chce juz normalnie funkcjonowac.
Witaj,
ja mam ten problem dość często. Ty zaatakuj to od razu i umów się na wizytę do swojego ginekologa. Wypróbuj jeszcze GineIntima - globulki dopochwowe. Ale stanowczo doradzam wizytę u ginekologa. Poza tym przeczytaj posty powyżej :) Pozdrawiam
Początkująca
21-05-2015, 08:29:03

gabrysia kornak: moja ginekolog mówiła, żeby mąż się smarował kremem Clotrimazolum. Ale to chyba za mało?
Wtajemniczona
21-05-2015, 08:37:33

Zazwyczaj clotrimazol facetom wystarcza. Mój mąż też zawsze tylko tyle dostawał.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: