Reklama:

Mirena - prosze o opinie posiadaczki (154)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
09-09-2009, 13:15:00

Miesiac temu zostala zalozona mi Mirena. Wczesniej, kilka lat temu tez korzystalam z tej formy antykoncepcji, tyle za poprzednio byla to zwykla spirala, bez dodatku hormonu. NIe w tym jednak rzecz. Moj problem polega na tym, ze caly czas ( tj miesiac) mam krwawienie. Podobno to normalne i moze trwac nawet do pol roku. Niestety, nic o tym wczesniej nie slyszalam. Czy ktoras z Was miala taki sam problem i jak sobie z tym radzila? Chyba bede musiala usunac wkladke, bo nie wyobrazam sobie polrocznego krwawienia, nie wspominajac juz o tym, ze nie bardzo usmiecha mi sie polroczna abstynencja seksualna, zwlaszcza, ze dopiero 5 miesiecy temu urodzilam coreczke. Przepraszam, ze tak sie tu rozpisalam, ale jestem WSCIEKLA!!!
gość
18-11-2009, 19:40:20

witam
mam ja od 1,5 mies i też ciągłe plamienia ale poczekam do roku,mam nadzieję,że ustąpią,nie chcę szybko z niej rezygnować,bo podobno po przetrzymaniu kilku pierwszych miesięcy potem jest rewelacja... zobaczę
gość
26-08-2010, 15:37:53

Dziewczyny nie rezygnujcie z Mirenki na początku jest zwiększone krwawienie i i plamienia ale potem jest spokój i minimalne miesiączki a kochać sie chce że ho ho. ja mam już rok i jest super !
gość
26-08-2010, 15:38:29

Dziewczyny nie rezygnujcie z Mirenki na początku jest zwiększone krwawienie i i plamienia ale potem jest spokój i minimalne miesiączki a kochać sie chce że ho ho. ja mam już rok i jest super !
gość
01-10-2010, 20:49:28

jeśli chodzi o krwawienia i plamienia na początku to mi lekarka od razu przepisała tabletki żeby ustąpiły
gość
08-10-2010, 06:47:07

Hej dziewczyny. Ja stosowałam Mirenę przez 7 lat ( miałam 2 ) - ale niestety miałam ciągłe krwawienia i plamienia , nie mogłam stosować estrogenów i dlatego byłam taka cierpliwa, poza tym wygoda. Ale w końcu zmieniłam na Nuva Ring, też wygodny i dolegliwośći ustąpiły. Każda kobieta inaczej reaguje na hormony i nie można sugerować sie tym jak u innych to wygląda. Trzeba przetestować na sobie, ja z Mireny nie jestem zadowolona z powodu wiecznych plamień.
gość
28-01-2011, 10:16:12

mam mirene ponad rok.okresu zero.boli mnie czasami brzuch czy ktoras tak miala?????boje sie ze zajde w ciaze.a ja juz nie chce bo mam dwojke!!!
gość
11-03-2011, 09:12:24

Ja mam ją już 3,5 roku, od roku zero plamień i okresu, ale ciągle mam skurcze i nawracające infekcje bakteryjne...
gość
18-06-2011, 17:36:18

Witam. Mirenę mam założoną od 3 lat ( za dwa dni jestem umówiona na usunięcie ) niestety jestem nią rozczarowana. Pomijam dość duże koszty związane z zakupem i założeniem bo onae nie grają większej roli gdy jest się zdowolonym. Samopoczucie przez ten czas to istny horror - pierwsze miesiące bole glowy,brzucha,czekalam cierpliwie w nadziei że wszystko się unormuje ale niestety!Pojawiły się huśtawki nastroju które przerodziły się w depresję,zatrzymywalam wodę w organiżmie,zaczełam tyć-12 kg (dodam że regularnie ćwiczę i dbam o dietę. Jednak jakby tego wszystkiego było mało pojawiła się cysta, która wciąż rośnie i prawdopodobnie czeka mnie operacja (cysta-skutek uboczny tej wkładki) Reasumujac NIE POLECAM MIRENY.Zanim założycie radzę się zastanowić.
gość
19-08-2014, 19:13:22

Również miałam założoną Mirenę 2 miesiące temu i przez cały czas poplamiam, a okres mam mimo wszystko. Dość mnie to stresuje i rozważam wyjęcie wkładki...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: