Reklama:

Mam małe piersi a mam już 18 lat.. (15)

Forum: Dla nastolatek

gość
23-02-2016, 20:49:28

Zaczynam mieć poważne kompleksy więc napiszę o mnie wszystko abyście mogli cokolwiek powiedzieć. Mam 18 lat a moje piersi nie zmieniły rozmiaru od 5 klasy podstawowej. Mam rozmiar miseczki małe może średnie B. Właśnie w podstawówce byłam pierwszą dziewczynką w roczniku której rosły piersi bo tak na prawdę w połowie 1 klasy nie byłam już typową "deską". Zawsze byłam z tego zadowolona i byłam przekonana że jeśli tak dalej pójdzie to będę miała w przyszłości ładny zgrabny biust. Niestety coś chyba "poszło nie tak".. W miare regularne miesiączki mam raczej od zawsze (od ok 11/12 roku życia) były one też bezbolesne i trwały 3/4 dni a teraz zdarzają się bolesne i nawet z okropnymi migrenami trwające od5 do 7 dni czasem towarzyszy temu osłabienie. moja średnia waga to 50 kg przy wzroście około 163 cm. Mam szczupłą talię i dość dużą pupę czyli jestem budowy ciała jak gruszka a kiedyś byłam klepsydrą (czyli w tej podstawówce :/ i tak do 2 gimnazjum ale to chyba nieistotne). obecnie specjalnie przytyłam 5.5kg aby sprawdzić czy piersi choć trochę mi urosną. Bez zmian. Jestem załamana. Moja mama chyba od 16 roku życia miała C i była chudziutka i miała fajny tyłek a po urodzeniu mnie miała miseczkę D, jej mama również miała wcześnie duże piersi. Moja druga babcia jest znowu przy tuszy więc "cyce jak donice" jak i moja ciocia normalnej budowy ciała . Nawet moja kuzynka młodsza o 4 lata już mnie przesciga.. także po przeanalizowaniu w drzewie genealogicznym NIE MA przypadku małych piersi! Nie łykam żadnych tabletek antykoncepcyjnych które ponoć wiele dają (?) bo nie uprawiam jeszcze seksu i chyba jeszcze długo nie będę z powodu tego kompleksu. Tak samo jeszcze nie byłam u ginekologa. Ostatnio przykuwa moja uwagę przeszywajacy ból /kłucie w okolicach jajników do pępka no ogolnie gdzies tam podbrzusze jakiś czas po miesiaczce. Powiedzmy że tak od roku. Nie mówiłam mamie bo jest panikarą i powie że to zapalenie pęcherza czy coś ona jest w tym temacie przewraxliwiona Czy ktoś to mi powie co ze mną jest nie tak :/ moze mam jakies problemy hormonalne, jakaś choroba? Moze pomoze jakas dieta... co mogłabym usłyszeć u ginekologa? Pomóżcie bo wpadam w depresje
gość
02-03-2016, 22:36:32

Ból jajnikow jest normalny sama jak mialam 18 lat ( teraz mam 20 lat ) doszedl mi taki objaw do mojej miesiaczki . Twoje piersi moga urosnac po porodzie . Mozesz tez stosowac masaze na ujedrnienie piersi ( poszukaj masazy w internecie )
Początkująca
02-06-2016, 10:34:56

Ja też na początku miałam bezbolesne okresy, a teraz nie jestem w stanie wyjść z łóżka przez ogromny ból jajników i głowy. Piersi wielkości miseczki B oznaczają, że nie jesteś "płaską deską", nie masz się co ich wstydzić. Twoja decyzja o rozpoczęciu współżycia nie powinna być uzależniona od tego kompleksu.
Początkująca
27-10-2016, 13:20:05

Osobiście proponuję pójść do ginekologa. Wydaje mi się że warto mając 18 lat pójść i się przebadac ;) dla własnego spokoju jeżeli chodzi o tej ból jajnikow
gość
16-11-2016, 13:52:16

Treść zablokowana przez moderatora

gość
28-06-2020, 18:15:02

Treść zablokowana przez moderatora

gość
28-06-2020, 19:02:20

Nie przesadzaj, piersi nie są wyznacznikiem wartości kobiety dla zdrowego na umyśle faceta.
To tylko jedna z cech niespecjalnie istotna. Myśl pozytywnie
gość
01-07-2020, 06:32:33

Jestem facetem. Małe lub średnie B to piekę piersi, najlepsze... Nie obciążają sylwetki, kobieta zawsze wygląda szczupłe, sportowo. Twoje kompleksy pozbawione są sensu, utrudniają Ci życie. Uwierz mi, że tysiące facetów myśli podobnie. Najlepsze jest to, że niebawem, za jakiś czas, sama dojdziesz do tego wniosku, spojrzysz w przyszłość i zdasz sobie sprawę, jak bezsensowny był Twój stres i kompleks.... małe piersi są piękne, a z praktycznego punktu widzenia, nie przeszkadzają w życiu.... niestety muszę stwierdzić, że ulegałaś presji dzisiejszej medialnej nagonki. Z opisu Twojej sylwetki wynika (waga, wzrost, talia) że masz piękną figurę, zgrabną... No i masz coś więcej, młodość ! Nie trać jej z powodu wyimaginowanego kompleksu! Żyj...
gość
31-07-2020, 13:04:32

Kobiety które mają biust B 70 - B 75 nie powinny się t martwić taka ich uroda i według tabel jest to podstawowy rozmiar. Możesz, nosić stanik ze średnim push upem albo jesienią i zimą z bardzo napompoeanym push upem, jak nie będzie Ci to przeszkadzać. Ja mam rozmiar B 70 ale jak odbiorę źle biustonosz, to mam małe piersi. Noszę takie ze średnim push upem lub pół utwardzony.Troche push upu. Waga faktycznie za mała 60 kg na twój wzrost powinasniec.31
gość
08-11-2020, 00:08:36

Ja bym na twoim miejscu przemyślała swój system wartości... Piersi to tylko część ciała do której przywiązują największą uwagę mali chłopcy. Ważna jesteś ty i twoja osobowość a nie torebki tłuszczu na klatce. Małe jest piękne, możemy nie nosić staników i bedzie to akceptowalne oraz możemy biegać bez bólu. Pozdrawiam 18stolatka z miseczką A

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: