Reklama:

Lek Ryeqo (21)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
18-10-2023, 14:23:12

Witam. Zdiagnozowano u mnie na USG mięśniaka macicy, lekarz ginekolog wystawił skierowanie na łyżeczkowanie, które odbędzie się za miesiąc. Jednak zaczęły bardzo dokuczać mi objawy tego mięśniaka, tj. ogromne bóle i obfite krwawienia (zwykłe leki przeciwbólowe nie pomagają nic), i mój lekarz prowadzący przepisał mi lek RYEQO, jednak kazał spytać specjalisty ginekologii do jakiego czasu przed zabiegiem mogę to przyjmować. Aktualnie ginekolog u którego byłam jest nieosiągalny, więc zadaję pytanie - czy ten lek można stosować aż do ostatniego dnia przed zabiegiem? Pozdrawiam.
gość
11-11-2023, 23:12:20

gość 26-05-2023, 09:30:32
pytanie..
czy oprocz zmniejszenia miesniakow macie jakies skutki uboczne? Wypadanie wlosow, uczucie goraca, nadmiernie pocenie sie w nocy, wzrost wagi, hustawki nastrojow czy cos innego? Zaczelam brac Ryeqo trzy dni temu i wlaczyl mi sie nadmierny apetyt nad ktorym ciezko zapanowac, poce sie tez dosc mocno w nocy. Jak u was?
gość
29-02-2024, 05:59:36

gość 26-07-2023, 17:40:41
Witam, bardzo proszę informację, co zalecił lekarz po tych trzech miesiącach brania leku?
Czy kontynuację leczenia tabletkami antykoncepcyjnymi?
Mam przed sobą receptę i wątpliwości.. jak ze skutkami ubocznymi u kobiet po 40- tym roku życia.. ? Czy jesteście zadowolone z działania tabletek i nic się nie działo podczas kuracji..?
Witaj każdy ma inny organizm ,ja kiedyś brałam harmonet czy jakoś tak i dość źle to znosiłam a tu jestem po operacji mięśniaków i biorę teraz ryeqo tak ok 2tyg.ciezko cokolwiek stwierdzić na początku poza tym że skończyłam okres (a tab.zaczelam brać w 3dniu tak jak trzeba tam wziąć do 5dnia najlepiej)to niemal prawie już tydz.w międzyczasie bardzo delikatne plamienie raz tam rano więcej skrzepik a może kawałek miesniaczka wyleciało no i dzis większe krwawienie zaś dostałam ,delikatne bóle podbrzusza tak jak by się tam coś kurczyło więc do przejścia .Jedyne co raczej mi dokucza to albo jednego dnia jakby ADHD 😁a jak w chodzę np.po schodach no to dostaje zadyszki (walczę też z hemoglobina żeby mi się całkowicie nie obniżyła no i pewnie ta pogoda zmienna też ma wplyw)tak ogólnie na razie dobrze znoszę .Pozdrawiam i oby się zmniejszyło to dziadostwo u mnie no i u innych ,życzę Wam tego .Pozdrawiam
gość
06-05-2024, 19:53:03

Witam zastanawiam się nad tym lekiem, proszę o opinie Panie, które stosują
gość
06-05-2024, 19:54:22

gość 05-05-2023, 20:43:34
Hej. Stosuje drugi miesiąc, mięśniak z 6cm zmniejszył się na 3,5cm

Czy jakieś skutki uboczne?
gość
08-06-2024, 13:27:50

Hej, u mnie po 2,5 miesiąca mięśniak zmniejszył się z 12 cm do 9 cm, teraz zaczynam 5 miesiąc. Po 6 miesiącach operacja. Włosy wpadają, cera sie pogorszyła, woda się zatrzymuje, ból w dolnym odcinku kręgosłupa, nogi puchną, problemy ze snem, zmiany nastroju a poza tym do przeżycia :)
gość
08-06-2024, 18:49:39

Ja zaczęłam brać lek z powodu mięsniaków, pierwszą tabletkę wzięłam w pierwszym dniu miesiączki i mam ją już 3 tygodnie, ból głowy cały czas, zauważyłam zaburzenia pamięci, zamiany słów, uderzenia ciepła i ucisku w podbrzuszu. Mam nadzieję że lek pomoże.
gość
16-11-2024, 15:38:18

Treść zablokowana przez moderatora

gość
24-02-2025, 04:32:35

Zażywałam przez 3 miesiące, mięśniak zmniejszył się o 3 cm. Depresja i szybkie wpadanie w szał to chleb powszedni, otoczenie nie było gotowe na moje huśtawki nastroju.
gość
05-03-2025, 12:37:48

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: