Reklama:

Inofem i maltodekstryna? (26)

Forum: Niepłodność

Początkująca
03-12-2014, 09:43:04

kakasienka88 2014-12-02 19:51:15
Witam!:) Powyżej jest napisane, że dawka terapeutyczna to 4000 mg, czyli wie saszetki Inofemu. Ja póki co piję jedną, bo tak jest zapisane na ulotce. Czy zgodnie z tym co jest tutaj napisane, wskazane byłoby pić dwie dawki aby Inofem był skuteczniejszy (chodzi o zajście w ciąże, schorzenia PCOS są dla mnie na dalszym planie). Dziękuję za odpowiedź.
P.S. Czy przy stosowaniu Inofemu można stosować leki uspokajające?
Witam, Jeśli chodzi o zalecaną dawkę to są to 2 saszetki dziennie, czyli 4000 mg. Taką dawkę zapisuje każdy lekarz. Natomiast jeśli chodzi o łączenie Inofemu z lekami uspokajającymi to musiałabym mieć nazwę leku, ponieważ różne leki zawierają różne substancje i ciężko jest generalizować.
Pozdrawiam
Wtajemniczona
09-12-2014, 09:59:35

jak ja widzę ze coś ma maltodekstrynę to mnie zaraz zniechęca - no jakoś nie umiem tego powstrzymać - cukier to cukier :(
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/4o3fxuun6ecatnpb.png[/img][/url]
gość
22-01-2015, 20:50:32

Kasia02, ale tej maltodekstryny dużo tam nie ma. Stwierdzone, że dla cukrzyków bezpieczne. Ja co prawda cukrzyczką nie jestem, ale mam wahania poziomu cukru we krwi, konsultowałam stosowanie Inofemu z lekarzem, powiedział, że mogę z powodzeniem brać. Poza tym, ona w tym preparacie akurat odgrywa dość istotną rolę - jest nośnikiem kwasu foliowego, co zresztą zostało także zaznaczone w ulotce preparatu. Nie jest więc ona tam całkiem zbędna. Dzięki jej zawartości mamy pewność, że w każdej saszetce jest równa, precyzyjnie odmierzona dawka tegoż kwasu. Maltodekstryny jest więcej niż myślisz, w powszechnie dostępnych w sklepach produktach. Ja to bym się raczej przejmowała ograniczeniem cukru w diecie typu - niesłodzenie herbaty, a nie 37 miligramami maltodekstryny :D.
Początkująca
24-01-2015, 21:42:46

SoniaMalik ja piję inofem od trzech miesięcy i póki co nie miałam żadnych skutków ubocznych. Wręcz przeciwnie! Czuję się o wiele lepiej, waga już nie skacze do góry i włoski na twarzy nie są już tak widoczne. Niedługo idę na badania hormonów, jestem ciekawa czy coś się poprawiło:)
gość
09-02-2015, 11:22:28

charlotte1991, i jak ? dalej stosujesz Inofem ? byłaś już na badaniu hormonów ? uregulowało się coś ?
ja też zamierzam zacząć stosować ten preparat, bo widzę, jak świetne opinie ma, no i jest naturalny raczej, a czytałam co nieco o inozytolu i kwasu foliowym, ich podaż jest bardzo ważna
Początkująca
10-02-2015, 16:38:31

Jedna saszetka to profilaktyczna dawka. Przeważnie lekarze każą pić dwie. Ja tak robię i czuję się lepiej, szczególnie jeśli chodzi o wagę. Co do przyjmowania inofemu z lekami uspokajającymi to najlepiej sprawdź to na ulotce, powinno być napisane.
Początkująca
15-02-2015, 20:23:53

Charlotte możesz napisać jak tam Twoje hormony? Uregulowały się? Ja od tygodnia piję inofem i powiem szczerze, że jestem zaskoczona jego smakiem. Spodziewałam się raczej jakiegoś paskudztwa a on ma pomarańczowy smak - dość przyjemny :) Mam nadzieję, że zadziała on na mnie pozytywnie.
gość
16-02-2015, 01:58:21

No też właśnie jestem ciekawa, czy charlotte była już na tym badaniu hormonów i jak ta sprawa wygląda "na papierku", od bardziej medycznej strony :). Bo ja też piję Inofem i czuję się po nim dużo lepiej, już widzę znaczącą poprawę, ale na badania idę dopiero za dwa miesiące i wtedy będę wiedziała, jak lekarz to wszystko widzi. Niemniej ja akurat odczuwam to na sobie i mogę powiedzieć, że wiele objawów PCOS już ustąpiło, a pozostałe są dużo łagodniejsze niż wcześniej.
Początkująca
27-02-2015, 21:06:38

Ja piję inofem i czuje się po nim pełniejsza energii. Wiadomo, że nie zajdzie się od niego od razu w ciążę ale bardzo pomaga w uregulowaniu gospodarki hormonalnej. My staramy się o dziecko od 5 lat i założyliśmy, ze jeśli nie uda się w ciągu kolejnych 3 to będziemy się starać o adopcje lub in vitro.
Początkująca
07-05-2015, 17:42:21

zuzkazuzka10 2015-02-27 22:06:38
Ja piję inofem i czuje się po nim pełniejsza energii. Wiadomo, że nie zajdzie się od niego od razu w ciążę ale bardzo pomaga w uregulowaniu gospodarki hormonalnej. My staramy się o dziecko od 5 lat i założyliśmy, ze jeśli nie uda się w ciągu kolejnych 3 to będziemy się starać o adopcje lub in vitro.
Tylko nie zniechęcajcie sie, bo najgorsze w staraniu się o dziecko jest to, że mamy ten ograniczony czas który sobie stawiamy i jak jest coraz bliżej końca to jesteśmy coraz bardziej zdesperowani.
Jak pijesz inofem już dłuższy czas to możesz sobie kupić to większe opakowanie na cały miesiąc, taniej Ci to wyjdzie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: