Reklama:

Histeroskopia operacyjna (26)

Forum: Operacje i zabiegi

gość
03-03-2017, 14:05:32

Hej ,
Niedawno dostałam od mojego ginekologa skierowanie do szpitala na histeroskopię - usunięcie polipa :( I nie mam pojęcia gdzie mam się udać, nigdy nie byłam w szpitalu... Może ktoś coś polecić? Zaznaczam, że chodzi o Warszawę.
Z góry dziękuję za pomoc, każda informacja będzie cenna :)
Pozdrawiam
Liderka opinii
03-03-2017, 17:21:25

Ze skierowaniem do szpitala musisz udać się na oddział ginekologiczny w celu kwalifikacji do zabiegu i zapisania się na odpowiedni termin.
gość
03-03-2017, 18:31:46

Tyle to wiem :)
Tylko nie wiem gdzie najlepiej się udać, a których miejsc unikać z daleka. Nikt z rodziny ani znajomych nie miał żadnych zabiegów ginekologicznych robionych i zielona jestem w tym temacie.
Liderka opinii
04-03-2017, 14:00:06

Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Dobrze poczytać opinie o lekarzach na stronach internetowych do tego przeznaczonych. Jest dużo portali, gdzie ludzie piszą opinie o danych lekarzach.
gość
05-03-2017, 09:33:26

Gość 2017-03-03 15:05:32
Hej ,
Niedawno dostałam od mojego ginekologa skierowanie do szpitala na histeroskopię - usunięcie polipa :( I nie mam pojęcia gdzie mam się udać, nigdy nie byłam w szpitalu... Może ktoś coś polecić? Zaznaczam, że chodzi o Warszawę.
Pozdrawiam
Hej, ja 27.lutegomprzeszlam zabieg w Medicover u dr'a Wypycha
gość
05-03-2017, 12:33:16

Gość 2017-03-05 10:33:26
Gość 2017-03-03 15:05:32
Hej ,
Pozdrawiam
Hej, ja 27.lutegomprzeszlam zabieg w Medicover u dr'a Wypycha
i jak wrażenia? :)
gość
05-03-2017, 14:02:00

Wczesniej przeczytalam niemal caly watek tu na forum-tylko zapomnialam jaki mial tytul... Mial 35 stron i dopisalam swoje pare groszy po zabiegu.
Ogolnie rozpoznanie troche mnie zaskoczylo,bo nigdy nie chorowalam, ale od listopada zaczelam miesiaczkowac co 2tygodnie. A wlasciciwe praktycznie nie konczylam jednego okresu, tylko jakby wchodzilam w drugi. Na usg potwierdzono polipa endometrialnego. Moja pani Ginekolog polecila mi dr'a Wypycha. Umowilam sie na wizyte konsultacyjna. Mam pakiet medyczny Medicover, ale doktor operuje rowniez na nfz. Opowiedzial mi w skrocie na czym polegac bedzie zabieg i jakie badania przed zabiegiem nalezy zrobic. Mam 33lata i nie jestem leczona na zadne dolegliwosci. Badanie krwi obejmowalo morfologie,kreatynine, czynniki krzepliwosci, glukoze i oznaczenie grupy krwi. Z wynikami zglosilam sie do anestezjologa. Z doktorem umowilam sie bezposrednio podczas wizyty na zabieg po miesiaczce (wizyte mialam 1lutego a zabieg 27.lutego). Doktor mowil, by nie odkladac zabiegu zbytnio (zreszta wymeczyl mnie ten polip bo te niekonczace sie miesiaczki i plamienia byly wnerwiajace). Zabieg najlepiej przeprowadzic tuz po miesiaczce. W dniu zabiegu zglosilam sie do medicover. Dostalam klapki i fartuch i rozpoczelo sie czekanie. Bylam umowiona na 8. Ale na sale weszlam o 15.20. Wlasciciwie wjechalam ;) okolo 13.30 dostalam doustnie dormicum 7.5mg, ale zupelnie na mnie nie podzialalo. Pielegniarki zawiozly mnie na sale, choc naprawde moglabym galopem sama sie tam znalezc. Na sali zalozono mi wenflon, ulozylam sie na stole, zobaczylam doktora i juz odplynelam. Obudzilam sie ulozona na prawym boku w pokoju, byla 16.00. Lezalam na podkladzie i mialam wielka wkladke miedzy nogami. Zasnelam jeszcze na 40minut. Obudzilam sie strasznie glodna. Wstalammi zaczelam chodzic po pokoju jakbym nie miala znieczulenia, ale po chwili zaczelo mi sie krecic w glowie i bylo mi niedobrze. Nie czulam bolu, ale takie skolowanie i wirowalo mi w glowie. Do domu pojechalam z wypisem i zaleceniami by oszczedzac sie fizycznie, nie kapac sie w wannie przez7dni, jrsli dobrze pamietam oraz ze plamienia moga wystepowac nawet 2 tygodnie. Wieczorem po powrocie do domu (w domu bylam przed 20) czulam bol tak jak przy miesiaczce. Plamilam dosc obficie. We wtorek czulam sie nienajlepiej. Srednio chodsilam, szybko sie meczylam i mialam wrazenie, ze ktos mnie tam skrobie od srodka. Wzielam ibuprom, ale nie pomogl. W srode z kolei mialam uczucie jakby mi ktos pociagal na sznurku za jajniki juz lepiej chodzilam, ale czulam, ze jakas ingerencja byla. W czwartek mialam wrazenie, ze ktos mnie tam szczypnal w srodku, ale wyszlam juz na dwor na chwile. Piatek byl dobry, a weekend juz super. Mam caly czas plamienia, wlasciwie najgorsze byly w dniu zabiegu i w 3.dobie po.Jutro minie tydzien od zabiegu. W pokoju bylam z Kobieta, ktora wziela wolne z pracy tylko w dniu zabiegu. Ja poprosilam do piatku. Na poczatku myslalam, ze przesadzam, ze za dlugo-ale do czwartku bylam niesprawna, nie usiedzialabym i nie wiem czy dojechalabym autobusem. Nie bylam slaba w czwartek, ale czulam, ze jestem po zabiegu. Mysle, ze trzy-cztery dni po zabiegu trzeba zostac w domu, ale to oczywiscie kwestia indywidualna. Czy wiesz juz gdzie bedziesz operowana? Weronika
gość
05-03-2017, 23:08:40

Dziękuję Ci bardzo za mega dokładny opis - doceniam bardzo bo denerwuję się niesamowicie...
Nie wiem jeszcze gdzie będę operowana, bo nie podjęłam decyzji, staram się właśnie znaleźć jakieś opinie na ten temat, kogoś wartego polecenia... I bardzo wezmę pod uwagę Twojego lekarza i Medicover, miałam tam kiedyś pakiet wykupiony i nawet byłam zadowolona :)
gość
22-05-2018, 22:50:38

Pani Seremindo tyle co Pani inni tez wiedza. Poza tym jesli Pani sama pisze ze nie potrafi odpowiedziec na pytanie to po co pani pisze
gość
16-11-2018, 09:20:27

Tez szukam informacji na ten temat. gdzie warto pójść państwowo żeby nie czekać bardzo długo?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: