Reklama:

guzek na wardze sromowej (8)

Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjentki

Początkująca
03-03-2023, 20:23:36

Dzień dobry,
Od ok. 2 tygodni mam swędzący guzek na wardze sromowej. Gdy stosuję krem Sudokrem świąd ustępuje, ale to zgrubienie cały czas jest. Tydzień temu byłam u ginekologa i powiedział, że "to nic". Co to może być? Myślę, że uda mi się dostać do lekarza dopiero w przyszłym tygodniu.
gość
03-03-2023, 21:05:09

Witam, przyczyn może być wiele. Proszę doprecyzować kiedy była ostatnia miesiączka, czy jest Pani po ciąży oraz czy regularnie współżyje. W jakim jest Pani wieku? Czy takie narośla zaobserwowała Pani pierwszy raz czy doszło do nich już kiedyś w innych okolicach (niekoniecznie intymnych)?
Pozdrawiam
Początkująca
03-03-2023, 21:22:27

Dziękuję za odpowiedź. Mam 34 lata, regularnie współżyję (ten sam partner od 14 lat), nigdy nie byłam w ciąży. Ostatnią miesiączkę miałam 15.02. Nigdy wcześniej nie zaobserwowałam takich zmian na ciele.
gość
04-03-2023, 16:20:31

Czasami zrobi się ropień, zatka gruczoł łojowy, posmaruj maścią ichtiolową i po kilku dniach pęknie jak uciśniesz
gość
04-03-2023, 16:35:23

Dziękuję!
gość
08-05-2024, 19:18:55

Mam coś podobnego, pomogła maść ichtiolowa?
gość
05-08-2024, 16:43:27

Czy masc ichtialowa pomogła? Wczoraj zrobiło mi się takie coś i dzisiaj zaczęło mnie już swędzieć jak przysusilam mocniej wyszło coś białego podejrzewam, że ropa ale tak cholernie boli że nie dam rady tego dusić dalej. Smaruje clotrimazolum łagodzi trochę ból. Posiadam masc ichtialowa w domu ale boje się posmarować mniejsze wargi sromowe ze względu na delikatna błonę śluzową, jutro dopiero mam lekarza a totalnie boję się, że wyląduje w szpitalu pod narkozą na wycięciu tego, czego chciałabym uniknąć:(
gość
17-11-2024, 20:57:18

I jak skończyła się sytuacja?

gość 05-08-2024, 18:43:27
Czy masc ichtialowa pomogła? Wczoraj zrobiło mi się takie coś i dzisiaj zaczęło mnie już swędzieć jak przysusilam mocniej wyszło coś białego podejrzewam, że ropa ale tak cholernie boli że nie dam rady tego dusić dalej. Smaruje clotrimazolum łagodzi trochę ból. Posiadam masc ichtialowa w domu ale boje się posmarować mniejsze wargi sromowe ze względu na delikatna błonę śluzową, jutro dopiero mam lekarza a totalnie boję się, że wyląduje w szpitalu pod narkozą na wycięciu tego, czego chciałabym uniknąć:(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: