No mam wymaz wyszła cadida. Przez ostatnie 3 miesiące odwiedziłam 3 ginekologów , myślę, ze któryś z nich by przynajmnie wspomniał o tej chorobie i wysłał na badania w tym kierunku ...nie mam zbieleń na wargach sromowych
Dzisiaj byłam u ginekologa do kontroli z wynikami. Na candida albicanis. dostalam krem pimafucort , oraz globulki na 6 dni pimafucin do tego tabletki. Provog oraz po kuracji mam stosowac probiotyk dopochwowy. Powiedział, ze grzyba muszę przeleczyc a potem mam po kazdej miesiączce stosować probiotyki az całkowicie odbudyje florę bakteryjną,ponieważ bez tego bede ciągle coś lapać tym bardziej że lactobacillus spp mam wybite do zera..
O rany ;( współczuję Ci bardzo bo wiem co przechodzisz. Sama sie z tym mecze od sierpnia... zero seksu nie dam rady bo tak boli a jestem dopiero co po slubie....ja ide we wtorek na wymaz kolejny kontrolny. Biedne sie kobietki nacierpimy :(((
No ja od czerwca mam problem , juz sie zdenerwowałam i kazalam sobie zrobić wymazy...mnie nic nie swędzi opławów zero , przez brak lactobacillus, za to dyskomfort, pieczenie, suchość pochwy i całe czerwone wargi sromowe.