Reklama:

ELEKTROKONIZACJA szyjki macicy (106)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
16-06-2014, 15:57:36

cześć ja również miałam zabieg elektrokonizacji - przyjęto mnie rano do szpiatala na oddział, zrobiono usg i zaprowadzono na salę operacyjną - kazano wejść na fotel, podano dożylnie narkozę wiem, że pod pośladki wkładają taki metal by prąd był bezpieczny dla pacjentki a nogi przypinają do fotela paskami, obudziłam się zaraz po zabiegu na łóżku, zawieziono mnie na oddział i kazano leżeć 3 h, po 3h musiałam wstać i sprawdzić czy nie krwawię, nie krwawiłam dostałam opis i zwolnienie na 1 tydzien (zalecaja oszczedny tryb zycia i brak dzwigania). Przez 7 dni miałam lekkie plamienie jakby żółta woda, lekkie krwawienie pojawiło się w 7 dni i nadal trwa - jestem 10 dzien po zabiegu. Za niecałe 2 tyg mam wizytę kontrolą u profesora ktory robił mi zabieg. Miałam III gr cytologii srednią dysplazję i potwierdzony badaniami HPV. Zabieg nie bolał bardziej się bałam niż to konieczne.
Początkująca
19-05-2015, 16:25:03

Witam. W lutym tego roku przeszłam skrócenie szyjki macicy, metodą pętli elektrycznej ( CIN II, HPV). Wyniki po skóceniu były dobre. Wszystko zostało usunięte. Dziś odebrałam wyniki kontrolnej cytologii. Gr. III ASC-US. Taki sam wynik miałam w październiku, kiedy zaczęły się moje problemy... Czy to oznacza że wszystko zaczyna się od nowa? Mam 24 lata, staramy się z narzeczonym o dziecko. Co dalej? Dziewczyny pomóżcie....
gość
14-02-2017, 13:53:07

witam .14 listopada mialam elektrokonizacje szyjki minelo 3 mies .lekarz pozwolil mi wspolzyc z mezem .1 raz byl spoko .ale 2 po stosunku zaczelam plamic czy moze ktos pomoc .czy to normalne czy nie betti
gość
09-07-2017, 17:19:50

Bardzo proszę o pomoc 27.06.2017 miałam elektrokonizacje szyjki macicy ,2 dni przed zabiegiem dostalsm miesiączkę ale lekaz stwierdził ze nie ma przeciwwskazań do tego aby zabieg sie nie odbył.Pierwsze 3 dni po zabiegu nic nadzwyczajnego sie nie działo miałam upławy plus delikatnie krwawienie z racji tego ze miałam miesiączkę.Od jakiś 5 dni zaczęłam krwawić znowu a dziś rano wyglądało to jak bym dostała kolejna miesiączkę i pobolewa mnie brzuch , bardzo sie boje czy to jest normale?
gość
28-01-2019, 22:37:43

Dziewczyny, błagam was opamiętajcie się! Elektrorezekcja szyjki macicy, to bardzo inwazyjny zabieg, to nie jest panaceum. Szczególnie dla kobiet, które jeszcze nie mają dzieci i planują mieć. Przy CIN1 i CIN2, obowiązkowa powinna być kolposkopia i biopsja, celem potwierdzenia komórek atopowych. W nowoczesnej medycynie bardzo często nawet przy CIN 2, przeprowadzany jest oszczędny zabieg ablacji, a nie konizacja (czyli częściowa amputacja) szyjki. Niestety, mnie skoleczono, nikt mi nie wytłumaczył na czym polega zabieg i czy jest konieczny przy mojej dysplazji małego stopnia, a co najważniejsze jaką mam alternatywę . Po prostu raz czach i po sprawie. Dziewczyny zawsze konsultujcie się u innych, sprawdzonych lekarzy. Nie dajcie się okalecic. Zdrówka
gość
14-01-2025, 18:17:40

Dziewczyny mam pytanie . 17.01 mam iść na zabieg Leep a dziś dostałam miesiączke. Czy wykonają mi ten zabieg ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: