Reklama:

Czy to kłykciny kończyste? (27)

Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjentki

gość
06-05-2024, 20:52:15

Vestibular papillomatosis
gość
14-05-2024, 11:31:34

Witam. Przychodzę z tym problemem w 05.2024r. . Zaraziłem się tymi kłykcinami prawdopodobnie w toaletach publicznych. Czy jest ktoś, kto z tym żyje kilka albo kilkanaście lat? Czy po usunięciu kłykcin nigdy sie nie pojawiły ? Jestem mężczyzną . Czy mogę zrobić coś więcej od prób usunięcia kłykcin ( w moim przypadku mnogie male kropki raz białawe,a raz w kolorze skóry na wysokości powyżej napletka). Wiem że kobiety wykonują cytologię itd itp. A mężczyzna prócz testu na hpv i wg wytypowania genotypu może coś jeszcze zdziałać ? Bardzo mało na forum wypowiadają się mężczyźni, zastanawiam się czy jest to spowodowane z zwykłym olaniem tematu, czy po prostu zaleczyli kłykciny i zapomnieli o czymś takim jak wirus HPV . Czy ktoś kompetentny mógłby się wypowiedzieć? (O ile ktoś tu jeszcze zagląda).
gość
23-05-2024, 01:54:46

W necie znalazłam literaturę z badań: "Kłykciny kończyste-nowości w leczeniu"Joanna Salomon, Jacek Szepietowski. Tylko niestety 2014 rok publikacji, ale mimo wszystko są tam opisane metody leczenia. Polecam poczytać, to przynajmniej sprawdzona wiedzą.
gość
23-05-2024, 02:27:11

Treść zablokowana przez moderatora

gość
07-07-2024, 23:06:59

To nie są kłykciny, przedsionkowa brodawczakowatość to normalna struktura błony śluzowej nie ma nic wspólnego z hpv.
gość
07-07-2024, 23:11:10

Na pierwszym zdjęciu kłykciny
gość
29-01-2025, 22:30:47

Czy to mogą być kłykciny? Nic nie boli, nie piecze, nie swędzi. Nie przeszkadza w niczym. Przypadkowo zobaczyłam. Nie pamiętam czy kiedyś to miałam ani jak tam wyglądało. Cytologię miałam w zeszłym roku w lipcu.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: