Witam. Przychodzę z tym problemem w 05.2024r. . Zaraziłem się tymi kłykcinami prawdopodobnie w toaletach publicznych. Czy jest ktoś, kto z tym żyje kilka albo kilkanaście lat? Czy po usunięciu kłykcin nigdy sie nie pojawiły ? Jestem mężczyzną . Czy mogę zrobić coś więcej od prób usunięcia kłykcin ( w moim przypadku mnogie male kropki raz białawe,a raz w kolorze skóry na wysokości powyżej napletka). Wiem że kobiety wykonują cytologię itd itp. A mężczyzna prócz testu na hpv i wg wytypowania genotypu może coś jeszcze zdziałać ? Bardzo mało na forum wypowiadają się mężczyźni, zastanawiam się czy jest to spowodowane z zwykłym olaniem tematu, czy po prostu zaleczyli kłykciny i zapomnieli o czymś takim jak wirus HPV . Czy ktoś kompetentny mógłby się wypowiedzieć? (O ile ktoś tu jeszcze zagląda).
W necie znalazłam literaturę z badań: "Kłykciny kończyste-nowości w leczeniu"Joanna Salomon, Jacek Szepietowski. Tylko niestety 2014 rok publikacji, ale mimo wszystko są tam opisane metody leczenia. Polecam poczytać, to przynajmniej sprawdzona wiedzą.
Czy to mogą być kłykciny? Nic nie boli, nie piecze, nie swędzi. Nie przeszkadza w niczym. Przypadkowo zobaczyłam. Nie pamiętam czy kiedyś to miałam ani jak tam wyglądało. Cytologię miałam w zeszłym roku w lipcu.