Reklama:

Czy to klyciny ? (628)

Forum: Infekcje intymne

gość
07-02-2022, 18:38:45

Ciekawa jestem czy to można jeszcze jakoś zbadać czy mamy tego hpv… bo to w sumie trochę komiczne jest, takie stawianie diagnozy. Ja zrobiła test na 18 typów w tym 6 i 11 ale wymaz z szyjki i wynik wyszedł ujemny.. bardzo chciałabym wiedzieć czy jestem wolna od tego badziewia, bo oglądanie swojego sromu z taką wnikliwością jak do tej pory mnie wykończy
gość
07-02-2022, 18:42:52

Gość 2022-02-07 19:38:45
Ciekawa jestem czy to można jeszcze jakoś zbadać czy mamy tego hpv… bo to w sumie trochę komiczne jest, takie stawianie diagnozy. Ja zrobiła test na 18 typów w tym 6 i 11 ale wymaz z szyjki i wynik wyszedł ujemny.. bardzo chciałabym wiedzieć czy jestem wolna od tego badziewia, bo oglądanie swojego sromu z taką wnikliwością jak do tej pory mnie wykończy
Ja też się nigdy zbytnio nie interesowałam tamtymi rejonami, ale odkąd je zauważyłam w grudniu to na początku po kilka razy w tygodniu tam zaglądałam 😂 Oszaleć można. Pani dzisiaj pochwaliła moje zdjęcia, że są aż tak dokładne, że wszystko można zobaczyć 😂 Szczerze mówiąc gdyby nie zdjęcia to sama bym nic niepokojącego nie zauważyła tam. Też mnie już męczy takie wnikliwe oglądanie tamtych rejonów 🙄 -Kaja
Początkująca
07-02-2022, 18:58:24

Kaja wg mnie to nie są KK u Ciebie. Podtrzymuje co napisałam wcześniej. Jedyną metodą, żeby mieć 100% pewność to pobranie próbki do badań PCR. Zamawiasz zestaw do poboru. Potem wacikiem kilka razy pocierasz po rzekomych KK i wkładasz do specjalnej próbówki. Wysyła się to do laboratorium. Po wykonaniu badania przysyłają Ci wynik. Nie wiem ile to dziś kosztuje, ale parę lat temu kosztowało około 500 zł. Drogo ale wynik na 100% daje Ci odpowiedź. Co do wymrażania. Taka moda teraz ale mało skuteczna. Jak condylina nie wypali KK to wymrażanie napewno nie.
gość
07-02-2022, 19:03:07

magda2022 2022-02-07 19:58:24
Kaja wg mnie to nie są KK u Ciebie. Podtrzymuje co napisałam wcześniej. Jedyną metodą, żeby mieć 100% pewność to pobranie próbki do badań PCR. Zamawiasz zestaw do poboru. Potem wacikiem kilka razy pocierasz po rzekomych KK i wkładasz do specjalnej próbówki. Wysyła się to do laboratorium. Po wykonaniu badania przysyłają Ci wynik. Nie wiem ile to dziś kosztuje, ale parę lat temu kosztowało około 500 zł. Drogo ale wynik na 100% daje Ci odpowiedź. Co do wymrażania. Taka moda teraz ale mało skuteczna. Jak condylina nie wypali KK to wymrażanie napewno nie.
Też uważam, że to co miała Kaja, to nie były kłykciny. SK
gość
07-02-2022, 19:05:44

magda2022 2022-02-07 19:58:24
Problem w tym, że tutaj w Anglii nie widziałam nigdzie takich testów. Jedynie wysłali mi test na chlamydie, rzeżączkę, hepatitis B, HIV i bodajże syfilis, który miałam sobie zrobić w domu pobierając krew do dołączonej probówki i wymaz z pochwy takim patyczkiem długim jak do badania na c***vid. Już kilka osób tutaj pisało, że te moje zmiany nie wyglądają na KK tylko w tym moim wątku dostałam odpowiedź, że to ich początkowe stadium, więc bazując na tym umówiłam się na wizytę w klinice, ale kiedy dzwoniłam tam 18 stycznia zostałam odprawiona z kwitkiem na dany moment i wpisana na "listę oczekujących" i doczekałam się wizyty dopiero dzisiaj, zostałam o niej uprzedzona 3 godziny przed samą wizytą 😅 Wtedy jak dzwoniłam zaproponowali mi te testy do robienia w domu, więc się na nie zgodziłam, zrobiłam, odesłałam i wszystko wyszło negatywnie, no a dzisiaj podczas wizyty pani postanowiła je wymrozić, aczkolwiek poza tym największym zawodnimiem nie była w stanie dojrzeć tej linii mniejszych wypustek, więc jej pokazałam na zdjęciu o które mi chodzi i je też profilaktycznie wymroziła, teraz mam odczekać 2-3 tygodnie właśnie i ewentualnie znowu dzwonić. Stąd cała moja dezorientacja, tu słyszę jedno, a tam mam robione drugie 😅 Pogubić się można. Może poszukam dokładniej na necie tych zestawów do testu na KK, a nuż znajdę -Kaja
gość
07-02-2022, 19:08:36

Dziękuję za wsparcie i opinie dziewczyny, ale teraz skoro to faktycznie nie są KK, a zostały te zmiany wymrożone to chyba nic złego się nie powinno tam stać? 😅 Mam taką nadzieję
-Kaja
Początkująca
07-02-2022, 19:08:49

Oczywiście, że to nie są KK. Pamiętajcie, że condylina nie "wypala" zdrowej tkanki tylko KK. Jeśli więc ktoś smaruje condyliną wypustki, brodawki itd, które nie są KK to jedynie powoduje, że w tych miejscach skóra robi się bardziej wrażliwa, boląca ale nic poza tym się nie dzieje. Dokładnie tak samo jest z wymrażaniem. Kaja niepotrzebnie wmawia sobie chorobę.
gość
07-02-2022, 19:13:51

magda2022 2022-02-07 20:08:49
Oczywiście, że to nie są KK. Pamiętajcie, że condylina nie "wypala" zdrowej tkanki tylko KK. Jeśli więc ktoś smaruje condyliną wypustki, brodawki itd, które nie są KK to jedynie powoduje, że w tych miejscach skóra robi się bardziej wrażliwa, boląca ale nic poza tym się nie dzieje. Dokładnie tak samo jest z wymrażaniem. Kaja niepotrzebnie wmawia sobie chorobę.
Nie bez powodu mama nazywa mnie hipochondrykiem 😅 Nie no, po prostu po tym jak je zauważyłam i zrobiłam swój wątek i tam dostałam odpowiedź, że to ich początkowe stadium to wolałam to zbadać u specjalisty, po prostu chciałam żeby ktoś je zobaczył na żywo, nie spodziewałam się, że na pierwszej wizycie zostaną one wymrożone 🤷🏼‍♀️ Jak dostałam dzisiaj telefon, że jest wolne miejsce to zdecydowałam się iść, bo czekałam na to praktycznie 3 tygodnie od momentu w którym dzwoniłam do nich. Myślałam, że będzie to konsultacja i jakieś bardziej dogłębne badanie i tyle, a tutaj takie coś, serio nie byłam na to przygotowana 😶
-Kaja
Początkująca
07-02-2022, 19:15:19

Kaja poszukaj w necie testy PCR na HPV. Test sprawdza kilkadziesiąt typów HPV. Akurat KK powoduje typ 6 i 11. One nie są onkogenne. Ale najczęściej jak się ma 6 lub 11 to przy okazji jest też jeden lub kilka innych typów, które nie dają odrazu żadnych objawów. Mogą jednak po latach spowodować raka np. szyjki macicy. Teraz jak wymrażasz to nie testuj. Dopiero po jakimś czasie jak tkanka wróci do normy. Szkoda, że wcześniej nie zrobiłaś sobie tego testu PCR.
gość
07-02-2022, 19:19:42

magda2022 2022-02-07 20:15:19
Kaja poszukaj w necie testy PCR na HPV. Test sprawdza kilkadziesiąt typów HPV. Akurat KK powoduje typ 6 i 11. One nie są onkogenne. Ale najczęściej jak się ma 6 lub 11 to przy okazji jest też jeden lub kilka innych typów, które nie dają odrazu żadnych objawów. Mogą jednak po latach spowodować raka np. szyjki macicy. Teraz jak wymrażasz to nie testuj. Dopiero po jakimś czasie jak tkanka wróci do normy. Szkoda, że wcześniej nie zrobiłaś sobie tego testu PCR.
Szczerze mówiąc wcześniej nie słyszałam nawet o takim teście 😕 Będę wiedzieć na przyszłość. Narazie po prostu siądę grzecznie na tyłku i dam sobie spokój z tym tematem, chyba to będzie najlepsze wyjście 😅 Aczkolwiek jak teraz wrócić do współżycia z partnerem, tzn przestaliśmy w momencie jak je zauważyłam i od tamtej pory celibat, teraz jakoś tak trudno mi do tego wrócić, nie wiem jak sobie z tym poradzić, chciałabym wrócić do normalności po prostu
-Kaja

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: