Reklama:

Co to jest? (20)

Forum: Infekcje intymne

Początkująca
18-12-2024, 13:18:48

gość 18-12-2024, 13:08:34
To jakie objawy jeszcze może dać ? O które chodziło tej dermatolog

Właśnie ze strony układu rozrodczego. Ja miałam ciągle pieczenie, mega zaczerwienienie całej okolicy wejścia do pochwy, świąd jak przy grzybicy ale nie było ani upławów ani oznak grzybicy. Później pieczenie wejścia co jakiś czas, cały czas podrazniony i czerwony srom i pochwa.
A dermatolog pytala tez czy mam pieczenie przy oddawaniu moczu, parcie na mocz, bole pecherza - tego nie mialam
Początkująca
18-12-2024, 13:19:17

gość 18-12-2024, 13:09:32
A jaki antybiotyk dała na to ?

Erotrymycne, jakby nie pomoglo to levoxe
gość
18-12-2024, 15:19:20

A w Twoim przypadku co pomogło ? I przez jaki okres brania ?
gość
18-12-2024, 15:19:42

Jakieś wysypki skórne tez są ?
Początkująca
18-12-2024, 16:03:56

gość 18-12-2024, 16:19:42
Jakieś wysypki skórne tez są ?

Niee tylko to czerwone co na zdjeciu
gość
18-12-2024, 17:44:32

A jak to wygląda wokół fragmentu który wstawiłaś? Najlepiej jak wstawisz zdjęcie z większej odległości
Początkująca
18-12-2024, 18:31:57

gość 18-12-2024, 18:44:32
A jak to wygląda wokół fragmentu który wstawiłaś? Najlepiej jak wstawisz zdjęcie z większej odległości

Tam nie ma nic czerwonego. Tylko to co na zdjeciu. Dlatego jest to dla mnie dziwne
Początkująca
18-12-2024, 18:33:36

gość 18-12-2024, 16:19:20
A w Twoim przypadku co pomogło ? I przez jaki okres brania ?

Erotrymycyna wlasnie, 2x7 dni Bralam antybiotyk ten to jeszcze mialam objawy infekcji, po okresie juz nie, skonczyl sie 1 grudnia i jak do tej pory nic sie nie dzieje - mam nadzieje, ze tak zostanie.
Biore tez flucofast raz w tygodniu na grzybice
gość
08-01-2025, 19:22:11

A robiłaś po przeleczeniu ureaplazmy wymaz na nią czy napewno sobie poszła? Ona lubi czasami powracać....
Ja też miałam ureaplazme, dolegliwości pęcherza były okropne, jednak dla spokoju po leczeniu zrobiłam 2 wymazy.
gość
27-02-2025, 09:04:28

gość 08-01-2025, 20:22:11
A robiłaś po przeleczeniu ureaplazmy wymaz na nią czy napewno sobie poszła? Ona lubi czasami powracać....
Ja też miałam ureaplazme, dolegliwości pęcherza były okropne, jednak dla spokoju po leczeniu zrobiłam 2 wymazy.

Nie robiłam, mam już spokój od jakiegoś czasu, czerwone „coś” też zniknęło

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
zmiana na wargach
zauważyłam u siebie taką zmianę jest ona na wewnątrz warg co to może być i czy to groźne, nie zauważyłam u siebie żadnych objawów po drugiej stronie nie ma nic
gość
Narośl,guzek
Witam,właśnie odkryłam taki guzek. Co to może być
symetryczne kropki na pochwie
nie mam pojęcia co to może być, daje dziwne uczucie jak chodzę i jak jeszcze nic tam nie miałam to mnie to miejsce swędziało. Mam to od kilku dni
Infekcja intymna + SIBO
Hej, Nie jestem w stanie wyleczyć infekcji intymnej od 13 miesięcy. Obecnie w posiewie z pochwy Sacharomyces cerevisae - wzrost obfity, Lactobacillus nieliczne. Przeleczenie Nystatyną dopochwową 14 dni 2 razy dziennie nie poskutkowało wyleczeniem. Obecnie biorę nystatynę dojelitowo (ze względu na powiązane problemy jelitowe) oraz Gynoflor dopochwowo co 2gi dzień, ale już jestem za połową i nie czuję ulgi. Czy ktoś ma doświadczenie z tym drożdżakiem lub jest w srtanie polecic ginekologa/gastrologa z holistycznym podejściem? Brak mi już sił i nerwów i tracę nadzieję na powrót do normalności. Poniżej przedstawiam historię mojej choroby: Luty 2024 – infekcja pochwy (bakteryjna E. Coli w kilku posiewach), nie przechodziło mimo kilkukrotnego leczenia ginekologicznego. Wrzesień 2024 – dietetyk zalecił test SIBO IMO Październik 2024 – test SIBO pozytywny, antybiotykoterapia Xifaxan 14 dni, potem dieta low fodmap przez 8 tygodni oraz probiotyki: • Enterol (1 miesiąc) – Saccharomyces boulardii. • Vivomixx (2. miesiąc) – mieszanka szczepów, m.in. Lactobacillus i Bifidobacterium. • Alflorex (3. miesiąc) – Bifidobacterium infantis 35624. Grudzień 2024 mimo leczenia i diety objawy jelitowe i infekcji intymnej nie przechodziły. Styczeń 2025: ponowny wymaz z pochwy (Sacharomyces cerevisae – wzrost obfity, lactobacillus nieliczne) leczenie miejscowe nystatyną 14 dni 2x1 – bezskuteczne. Przyjmowanie Lacibios Femina doustnie. Pani dietetyk zasugerowała że rozrost Sacharomyces cerevisae może być związany z suplementowaniem Enterolu. Luty 2025: ponowne leczenie ginekologiczne nystatyna doustnie 1 dziennie przez 2 tyg oraz Gynoflor dopochwowo co 2gi dzień (w trakcie). W planach mam odczekać 2 tygodnie i zrobić posiew z pochwy i z kału mykologiczny. Czy ktoś miał podobny przypadek lub ma wiedzę na ten temat? U kogo można jeszcze szukać pomocy (konsultowałam z kilkoma ginekologami, gastrologami i dietetykami). Myślę że jelita mają istotny wpływ na to co się dzieje w pochwie, a wydaje mi się że tylko dietetycy mieli holistyczne podejście do tego, niestety narazie mi nic nie pomogło.
Reklama: