Reklama:

clostilbegyt (6960)

Forum: Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

Komentatorka
15-03-2012, 06:21:50

UNIKAJ SEKSU POD KONIEC CYKLU
Wstrzymajcie się od współżycia przed dniem, w którym według kalendarza zaczęłaby się miesiączka. Może ono wywołać wczesne poronienie (zakładając, że udało ci się zajść w ciążę). Wprawdzie nie ma badań, które to potwierdzają, ale specjaliści zalecają ostrożność pod koniec cyklu. Dlaczego? Bo jeśli akurat zapłodnione jajeczko próbuje się zagnieździć w macicy, może zostać wydalone przez jej skurcze – czy te wywołane przez orgazm, czy te spowodowane przez… nasienie partnera. Bo oprócz plemników zawiera ono prostaglandyny – substancje, na których obecność macica czasem reaguje skurczami.
Wtajemniczona
15-03-2012, 06:44:56

Jakie to wszystko skomplikowane. Ale czytałam ze wielu kkobietom udawało się zajść w ciążę przed samym okresem :)
A jak u Ciebie z tymi plamieniami? Ustapiły?
Komentatorka
15-03-2012, 06:49:38

tak mialam dwa dni takie przyslowiowe male ciemno brazowe glutkia teraz dzis z samego rana widzialam na wkladce z nocy jasniutenki brazwo-zólte plamki z nocy i teraz nie mam nic .nie wiem co to,ale okresu nadal nie mam tak jak ty
Wtajemniczona
15-03-2012, 07:07:38

A nie boli Cię nic. Ja miałam tylko przez chwilę wczoraj zabarwiony śluz krwią (jak niteczki krwi) a teraz nic. Boli mnie lewy jajnik ale ogólnie czuję się jak na @ niestety
Komentatorka
15-03-2012, 07:13:55

nie wlasnie nic mnie nie boli,normalnie sie czuje,wczoraj kul mnie przez troche jajnik lewy :P tak jak ciebie hehe jak mi sie to wydzielalo a tak to nic.zabarwiony sluz krwia a duzo tej krwi??
Wtajemniczona
15-03-2012, 07:58:29

mało miałam Dosłownie jak kilka niteczek krwi i cisza Dlatego pomyślałam że to m.in. objaw owulacji. Sama nie wiem
Komentatorka
15-03-2012, 08:13:29

Gosiu ja tez juz nie mam pojecia,zaczyna mnie wszystko wkurzac,chyba musze zmienic lekarza,bo do tego jak pojde to ciagle mowi ze wszystko dobrze i tylko 150 zl ciagnie bo robi zawsze usg,nie mam juz sil i kasy zeby pojsc do niego a on zeby mi powiedzial jest okeji jeszcze tyle czekac na kazda wizyte...jest okej to dlaczego mam takie okresy jesli to mozna nazwac okresem,dzis znowu sie tylko wkurzam,nie moge jak normalny czlowiek dostac normalnego okresu.masakra
Początkująca
15-03-2012, 10:45:32

Cześć dziewczyny! Sorry, że nie od początku byłam MEKUSIĄ, ale parę lat temu aktywowałam konto, którego praktycznie w ogóle nie używałam.Od poprzedniego cyklu (4 z clo, jak pamiętacie), obserwowałam sobie Wasze wpisy i w końcu nie wytrzymałam, też musiałam coś napisać No i teraz mówię sobie, ok, zacznę używać tego konta (nie pamiętałam nawet hasła, ale łatwo się je przywraca). OK. Teraz ciąg dalszy ujawniania się ....., co pewnie Was zaskoczy, ale błagam, nie wściekajcie się na mnie,że nie pisałam tego wcześniej, ale nie sądziłam, że tak mnie wciągnie to forum (a wciągnęło mnie z sympatii do Was): mam już 2 dzieci (9 lat synek i 6 lat córka), jestem już sporo po 30 i marzę jeszcze o trzecim dziecku. Pomyślicie sobie: jakaś wariatka, my tu się staramy o jedno, a ta ma już dwójkę i ... o co jej chodzi? Powiem Wam, że w momencie gdy obudzi się instynkt macierzyński, to chyba ta chęć ma podobne nasilenie do Waszego! Nie mogę o niczym innym teraz myśleć!
Historia z moimi dzieciaczkami była taka: mam PCO, od zawsze miałam b. nieregularne cykle , czasami nawet do 90 dni! gdy miałam 20 lat zaliczyłam "wpadkę", ale potem bardzo się cieszyłąm z ciąży, niestety płód obumarł w 20 tyg. ciąży - byłam załamana. Gdy za parę lat wyszłam za mąż, od razu pomyślałam o dziecku, ale jeden gin gdy zbadał moje hormony powiedział, że od razu mam iść do kliniki leczenia niepłodności bo on nic nie wskóra - nie z takimi wynikami i nie z takim wyglądem jainików na usg.
No to zmieniłam gina na panią gin. Najpierw brałąm diane 35 przez 3 miesiące, a potem pierwszy cykl z clo (bez monitoringu, moja gin tego nie robi) i .... idę do pani gin na kontrolną wizytę jak kazała, a ona mówi: nie udało się, dała duphaston na wywołąnie okresu, a okresu nie ma ...., trwało to w sumie 2 miesiące. Aż nagle któregoś dnia jestem na weselu u znajomych, jest godz. 19 a ja zasypiam na stojąco, nie chce mi się palić (od tamtego czasu nie włożyłąm papierosa do buzi), no to test i co? pozytywny (czyli synek z pierwszego cyklu z clo, okazało się, że owulacja była tak późno, że gin nie wychwyciła ciąży na badaniu, a z kolei dała duphaston w dobrym momencie, bo już po owulacji, a ciąża się mogła ładnie rozwijać). Po 3 latach zapragnęłąm znowu ... powtórzyłyśmy z moją gin ten sam scenariusz, ale w pierwszym cyklu się nie udało, no to w drugim dołożyła mi metformax i ... od razu się udało! Przy czym duphaston mi zapisała dopiero po pozytywnym teście. Myślę, że obawiała się zablokowania owulacji przez zbyt wczesne podanie duphastonu. No i teraz... marzę o tym trzecim, moja gin dała nam zielone światło, ale 4 cykle z clo i metformaxem i nic... Pierwsze cykle z clo trzydziestoparodniowe, a ostatni cykl 47 dniowy i była ta późna owulacja, ale .... może endo za cienkie po clo? Sama nie wiem. Zdecydowałąm się Wam to napisać, żeby Wam powiedzieć, że jestem przekonana, że nawet przy PCO wcześniej czy później będziecie miały swoje upragnione dzidzie, trzeba trafić na dobrego lekarza i być cierpliwym. W każdym razie clo działa w przypadku PCO. Aha, przytulanko co 2 dni max, nie częściej! Natomiast w tej ciąży z synkiem, to ostatnie przytulanko przed potencjalną późną owulacją było jakieś ... 9 dni! Tyle musiały przetrwać plemniki mojego męża, jak potem obliczałyśmy z gin!
Jak wiecie, w obecnym cyklu clo odstawiłam, bo idę na usg jajników w 9 dc. A dzisiaj mój 4 dc i okres już mi się kończy. Trwał tylko 4 dni - to krótko, zwykle trwa 5-6.
Ufffff...... ale się rozpisałam! Jak nigdy! Pozdrawiam serdecznie, Ewelina
MEKUSIA
Komentatorka
15-03-2012, 10:55:43

bardzo interesujaca historia Ewelinka,fajnie ze dałas nam tyle nadzieji
Wcale nie uwazam ze jestes jakas wariatka ze masz 2jke a chcesz trzecie dzieciatko.Ja tez bym chciala miec trojke urwisow ale narazie marzy mi sie chociarz jeden jak to moj maz mowi "bejbik"fajnie ze do nas dolaczylas,razem nam bedzie o iwlee razniej
Początkująca
15-03-2012, 11:02:49

Bardzo Ci dziękuję za tak ciepłe przyjęcie Myślę, że takie forum jest super, bo można się naprawdę wspierać - niby każda ma inaczej, ale często piszemy tymi samymi słowami
MEKUSIA

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: