Reklama:

Ciąża po escapelle (254)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
02-02-2025, 19:52:53

Dzień dziewczyny, chciałabym opisać swoja historie, ponieważ to forum spowodowało że zaczełam się mega stresować czytając poprzednie wypowiedzi. Po wzięciu tabletki delikatnie bolał mnie brzuch, nie miałam żadnych wymiotów. Tabletke wziełam w 10 dniu cyklu, więc przed spodziewaną owulacją, owulacja powinna być teoretycznie u mnie w 14 dniu cyklu. Około 17 dnia cyklu pojawiła się brązowa wydzielina później wydzielina różowa i tak trwało to do 21 dnia cyklu, później miałam lepką wydzieline wyglądała jak w dniach niepłodnych. 25-26 dzień cyklu znowu wydzielina podbarwiona krwią, 27 dzień cyklu wydzielina lepka bez zabarwień i w końcu 29 dzień cyklu miesięczka intensywna dużo krwi, ostatni raz tak miałam w czasach gdy byłam nastolatką. Przez cały okres po wzięciu tabletki bolały mnie piersi i miałam plamienia (w dniach cyklu które opisałam wcześniej). Nie były to jakieś straszne skutki uboczne jak dziewczyny pisały we wcześniejszych komentarzach. Było sporo stresu niepotrzebnego i doszukiwanie się drugiej kreski przez komentarze które tutaj wyczytałam i ciążach pozamacicznych itd.

tabletke wziełam po 11h od niebezpiecznego stosunku.
gość
21-02-2025, 18:58:56

Cześć. Poszukałam już wszystkie fora, im więcej czytam, tym gorzej. Bardzo żałuję, że wzięłam Escapelle. Do stosunku doszło 16 dc. 18 dc w ubikacji wypadła ze mnie taka jakby galareta z krwią, coś jak śluz, ale zbity. Tabletkę udało mi się załatwić dopiero kolejnego dnia. Nie minęły 72 godziny, ale jednak to była 3 doba. Od wzięcia tabletki cały czas pobolewanie podbrzusza, ale lekkie, uczucie zimna, dreszcze jak przy goraczce, temp codziennie 37.1. W 25 dc (6 dzień od przyjęcia Escapelle) dostałam krwawienia. Lekkiego, do końca dnia się zatrzymało. Temp nie spadła, cały czas dokuczają mi zaparcia. Nie mam innych objawów. Bardzo się boję, już nawet nie samej ciąży, ale ciąży pozamacicznej, komplikacji. Nie chce być w ciąży, ale żałuję, że wzięłam tą tabletkę, to nie jest tego warte. Muszę poczekać kilka dni na zrobienie testu, każdego dnia świruje i się zamartwiam. Ewela
gość
21-02-2025, 18:58:59

Cześć. Poszukałam już wszystkie fora, im więcej czytam, tym gorzej. Bardzo żałuję, że wzięłam Escapelle. Do stosunku doszło 16 dc. 18 dc w ubikacji wypadła ze mnie taka jakby galareta z krwią, coś jak śluz, ale zbity. Tabletkę udało mi się załatwić dopiero kolejnego dnia. Nie minęły 72 godziny, ale jednak to była 3 doba. Od wzięcia tabletki cały czas pobolewanie podbrzusza, ale lekkie, uczucie zimna, dreszcze jak przy goraczce, temp codziennie 37.1. W 25 dc (6 dzień od przyjęcia Escapelle) dostałam krwawienia. Lekkiego, do końca dnia się zatrzymało. Temp nie spadła, cały czas dokuczają mi zaparcia. Nie mam innych objawów. Bardzo się boję, już nawet nie samej ciąży, ale ciąży pozamacicznej, komplikacji. Nie chce być w ciąży, ale żałuję, że wzięłam tą tabletkę, to nie jest tego warte. Muszę poczekać kilka dni na zrobienie testu, każdego dnia świruje i się zamartwiam. Ewela
gość
21-02-2025, 18:59:00

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: