Reklama:

Żółty, obfity śluz po stosunku (5)

Forum: Infekcje intymne

Początkujący
02-06-2015, 15:26:40

Witam serdecznie,
Ostatnio, dzień po okresie kochałam się ze swoim facetem w prezerwatywie. Doszedł we mnie, prezerwatywa cała, nie pękła. Po jakiejś godzinie zauważyłam dużo, żóltego śluzu wydobywającego się z pochwy.
Czego to może być oznaka?
Pozdrawiam,
Kasia
gość
04-06-2015, 18:47:51

Tego że organizm zaczyna się przygotować do dni płodnych.
gość
06-06-2015, 15:03:04

Żółtawy śluz jest jak najbardziej śluzem fizjologicznym i nic złego się nie dzieje. Jeśli będzie intensywnie zabarwiony, odczujesz nieprzyjemny zapach i/lub swędzenie okolic intymnych, wtedy idź do ginekologa. A profilaktycznie możesz łykać przez 2-3 tygodnie lacibios femina, który wzbogaci mikroflorę pochwy w bakterie kwasu mlekowego i pozwoli utrzymać prawidłowe pH w pochwie, chroniąc przed rozwojem infekcji.
Komentatorka
10-06-2015, 12:44:24

Pochwa w trakcie stosunku zwiększa swoje nawilżenie poprzez zwiększoną produkcję śluzu. Również po stosunku wydzielina, która zalegała między fałdami pochwy łatwiej wypływa. Najpewniej nie jest to więc powód do niepokoju, tylko fizjologiczna reakcja organizmu.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
gość
13-06-2015, 16:00:42

dobrze wiedzieć bo ja czasem myślę że może coś ze mną jest nie tak a w sumie wychodzi że wszystko w jak najlepszym porządku. Chodzę regularnie do ginekologa i robię badania okresowe ale jakoś o sprawach seksu ciężko mi mówić. Nie wiedziałam, że lacibios femina ma probiotyk ginekologiczny, ja do tej pory używałam żelu do mycia okolic intymnych. W sumie zawsze po seksie lubię wziąć prysznic, żeby czuć się świeżo. Lacibios mi się sprawdził, przez tyle lat nie miałam infekcji tylko czasem faktycznie się zdarzy ten śluz ....i to mnie zawsze zastanawiało.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

symetryczne kropki na pochwie
nie mam pojęcia co to może być, daje dziwne uczucie jak chodzę i jak jeszcze nic tam nie miałam to mnie to miejsce swędziało. Mam to od kilku dni
gość
Mocno żółta wydzielina z pochwy
Leczyłam się ostatnio na grzybicę pochwy nystatyna a po niej brałam lactovaginal. Pojawia się u mnie taka wydzielina. Czy to możliwe że jest taka przy dniach niepłodnych czy jednak jest powód do niepokoju? Występuje także ból przy stosunku i świąd. Mam 20 lat, seks uprawiam od 3 z jednym partnerem. Czy któraś z was miała coś takiego i czym było to spowodowane?
Dziwne kropki
Co to może być? pojawiło się kilka dni temu, swędziało mn coś a teraz mam takie coś
gość
Czy po skończeniu antybiotykoterapii dopochwowej występuje pieczenie?
Towarzyszyło mi pieczenie pochwy raz na jakiś czas od paru tygodni. Udałam się do lekarza, tam przypisany został mi Fluomizin - używałam go 6 dni na noc. Skończyłam leczenie i następnego dnia wzięłam kąpiel w wannie i po jakimś czasie poczułam dyskomfort. Po kąpieli wzięłam lactovaginal i było okej, następnie rano też w porządku, ale po paru godzinach bardzo niekomfortowe pieczenie. Gorzej niż wcześniej mam wrażenie. To była moja pierwsza dawka W trakcie brania Fluomizin nie było żadnych objawów nawet bo zakończeniu byłam w szoku i może wykrakałam że absolutnie nic nie czuję (jako na plus). Po zastosowaniu lactovaginalu upławy lekko zolte.
Reklama: