Reklama:

żółty kolor śłuzu (2)

Forum: Infekcje intymne

gość
16-05-2015, 16:53:14

Witam,
Mam problem z pozoru łatwy w diagnozie ale niestety jak dotąd nie mogę się go pozbyć. Chodzi o kolor śluzu który wydobywa się z pochwy: jest on żółty, trochę przypomina ropę, występuje w normalnych ilościach, nie wywołuje przykrego zapachu, ani świądu czy pieczenia. Ale budzi jednak mój niepokój, nie jest to normalna sytuacja. Problem mam od kilku lat, nawet nie wiem ile. Intensywnie próbuję go pozbyć od ponad pół roku. Leczę się już u drugiego ginekologa. Przyjmowałam różne leki i preparaty. Ostatnio ampicylinę. Równolegle z nim Lacibios feminę doustnie no i dieta zwiększająca ilość bakterii kwasu mlekowego w organizmie. Może ok 1,5 tygodnia było lepiej ale potem znowu wszystko wróciło. Ostatnio lekarz zlecił wykonanie posiewu który nic nie wykazał (żadnych bakterii ani grzybów) poza bardzo małą ilością pałeczek kwasu mlekowego. Zalecił abiofem i provag . Podsunął też pomysł aby wykonać test na chlamydie. Nie wiem czy się zdecydować, bo test jest drogi. Jak Pani sądzi gdzie może leżeć przyczyna stanu rzeczy? Badanie cytologiczne mam w normie, usg też, podczas badania pochwy ginekolog zauważyła jedynie niewielki stan zapalny. Dodam że mam też nieprawidłowość w budowie pochwie w postaci niewielkiego przewężenia. Choruję też na nerwicę/depresję i przyjmuję wenlafaksynę.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie
Pozdrawiam
Teresa
Komentatorka
19-05-2015, 11:52:01

Pałeczki kwasu mlekowego są wrażliwe na ampicylinę, ich przyjmowanie najlepiej więc zacząć dopiero po zakończeniu antybiotykoterapii. W przypadku doustnej podaży, najlepiej aby terapia trwała 3 tygodnie.
Jeżeli posiewy wychodzą prawidłowe to przyczyną pani objawów może być zakażenie Chlamydią, badanie warto więc wykonać.
Przyjmowany przez Panią lek na depresję nie powinien dawać upławów.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mam infekcje tylko jaka kto może pomóc
Proszę o pomoc jestem po infekcji bralam antybiotyk dopochwowy na bakterie ale to chyba to nie było to nie pomógł a wyszło takie coś. Przy oddawaniu moczu piecze i jak smaruje clotrimazolum tez.
gość
Deflagyn
Czy żel deflagyn jest skuteczny przy hpv68 i 70? Dziękuję
Grudki krostki
Co to jest? Bardzo proszę o pomoc. Czytam że to może być wirus HPV. Sypiam z jednym chłopakiem od roku, 1 krostka wyskoczyła z 2 miesiące temu i zniknęła jakoś po czasie. Teraz nagle tyle przy odbycie…
gość
Infekcja
Na jaką infekcję intymną wygląda ta wydzielina? Brałam nystatyne ale nie pomogło więc to chyba nie jest grzybica
Reklama: