Reklama:

źle się czuję po Duphastonie? (5)

Forum: Dla nastolatek

Początkująca
23-10-2011, 18:38:21

Witam, dostaję Duphaston na wyregulowanie miesiączki - jestem w czasie 1 cyklu - 1. była 'próba progesteronowa'. Za pierwszym razem miałam mdłości, bóle głowy, zaparcia, zasłabnięcia, spuchnięte piersi.
Teraz przyznaję - jest ok poza tym, że: mam OGROMNE piersi.. Mój 'normalny rozmiar to 70F.. teraz mam już miseczke G.. Zostały mi takie od pierwszego kontaktu z tym lekiem. Boli mnie również podbrzusze - częste krótkotrwałe kłucie.
Czy to mogą być skutki uboczne Duphastonu i czy miną? Zwłaszcza te piersi żeby wróciły do normalnego rozmiaru..
gość
23-10-2011, 22:04:36

Można zmniejszyć dawkę leku,ale za pomocą własnie konsultacji z lekarzem:)
gość
23-12-2011, 20:29:51

Wiesz takie są właśnie uroki Duphastonu czy innych preparatów progesteronowych. Tak naprawde progesteron daje takie ob jawy jak w ciązy więc i powiększone piersi, mdłości, zatrzymywanie wody w organizmie. Pocieszę Cię tylko, że po dwóch, trzech cyklach objawy mijają.
gość
27-01-2012, 18:22:40

Oj nie miną :) ja duphaston biorę już 6 cykl i czuję sie fatalnie. Bolą mnioe piersi,brzuch jak na miesiączke i dodatkowo mam stan podgoraczkowy....okropnie:(
Komentatorka
12-02-2012, 08:19:34

aminokwas 2011-10-23 20:38:21 Witam, dostaję Duphaston na wyregulowanie miesiączki - jestem w czasie 1 cyklu - 1. była 'próba progesteronowa'. Za pierwszym razem miałam mdłości, bóle głowy, zaparcia, zasłabnięcia, spuchnięte piersi.
Teraz przyznaję - jest ok poza tym, że: mam OGROMNE piersi.. Mój 'normalny rozmiar to 70F.. teraz mam już miseczke G.. Zostały mi takie od pierwszego kontaktu z tym lekiem. Boli mnie również podbrzusze - częste krótkotrwałe kłucie.
Czy to mogą być skutki uboczne Duphastonu i czy miną? Zwłaszcza te piersi żeby wróciły do normalnego rozmiaru..
Moze warto by bylo skonsultowac sie z ginekologiem.Jesli cos cie niepokoi warto zasiegnac jego opini.Z hormonami to nie przelewki,mozliwe nawet ze lek dla ciebie nie jest odpowiedni

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: