Reklama:

Zdrowie (2)

Forum: Dla nastolatek

Początkujący
01-10-2024, 14:22:25

Witam, mam 17 lat. Prawie od 3 miesięcy krwawię. W zasadzie zaczęło się od spóźniania miesiączki 3-14 dni, upławy o żółtym kolorze, żyłki krwi i plamienia między miesiączkami, oraz bardzo zaczęłam odczuwać PMS, jak nigdy dotąd. Jakoś może półtora miesiąca temu zaczęło być więcej tej krwi, niż było i teraz ponad tydzień temu zaczęło jej być jeszcze więcej, nie zawsze, ale większość czasu muszę zmieniać podpaskę co godzinę, czasami nawet mniej. Towarzyszy mi senność od ponad tygodnia i bardzo lekkie skurcze w dolnej części brzucha, ale nieprzyjemne. Niestety terminy do ginekologa na NFZ są kosmiczne i dopiero teraz udało się zapisać w tym tygodniu. Byłam prywatnie u ginekologa, ale wizyta trwała 5 minut i dowiedziałam się tylko, że tak nie powinno być (nie zostałam nawet zbadana)

Pierwszej miesiączki dostałam w wieku 10-11 lat, oraz współżyję od 15 roku życia z jednym chłopakiem (jeśli to jest ważna informacja w tym wszystkim co napisałam) Czy mogą to być zaburzenia hormonalne? Czy to może być coś poważnego? Dodam, że u chłopaka stwierdzono wirusa HPV i będąc pół roku temu u ginekologa, ginekolog powiedział, że nie widzi nic niedobrego u mnie, ale może jednak jest to z tym związane? (u chłopaka inne wirusy zostały wykluczone)
gość
02-10-2024, 08:40:55

Miałam identyczny problem! Żyłki krwi, niespodziewane plamienia, znacznie większy niż zazwyczaj ból. Niestety, okazało się to chorobą weneryczną. W dodatku musiałam udać się do pięciu ginekologów bo zmiany na sromie były na tyle subtelne i nietypowe że wszyscy poprzedni twierdzili że taka jest moja natura. Więc zachęcam do chodzenia do wielu lekarzy z uporem, aż się dowiesz co tobie dolega. W końcu trafisz na dobrego, sprawdzaj opinie w sieci. Możesz też załączyć zdjęcie i powiem czy masz takie same zmiany jak ja ale ostateczny werdykt to tylko dobry lekarz. Widzę, że napisałaś dwa razy, nie martw się na pewno wszystko bedzie dobrze!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: