Reklama:

Zapalenie pochwy (4)

Forum: Zdrowie kobiety

gość
09-06-2011, 16:45:59

Witam.

Od około roku borykam się z nieustającym zapaleniem pochwy. Niedawno robioną miałam cytologię - nic nie wykazała. A ja nadal czuję swędzenie, pieczenie, kłucie. Wymazu dawno nie robiłam - przy pierwszym badaniu miałam robiony i wyszła mi bakteria E-coli. Potem musiałam przerwać leczenie i od 3 miesięcy ponownie z tym walczę. Pani doktor wysłała mnie na cytologię - i nic.
Nie wiem już co mam robić, jak z tym walczyć. Brałam antybiotyki i maści i globułki - nic nie pomogło. ;(

Macie jakieś rady? Pomysły?

Mam 20 lat, jestem dziewicą i nie mam już siły.
gość
16-06-2011, 15:48:45

hej:) ja mam juz te problemy za soba, ale u mnie tez tak latwo nie poszlo, cierpliwosci, posiew i odpowiednio dobrane do tego globulki musza pomoc (jesli Twoj lekarz z tym sobie nie radzi zasiegnij opinii innego - tak robilam i trzeci z kolei trafil w dziesiątkę:)), zadbaj też o florę bakteryjną ( ja stosowałam provag doustnie przez 20 dni) do tego czesto pilam kefirki, ograniczenie słodyczy, zero basenu i jacuzzi przez jakiś czas i od kilku miesięcy nic mnie jeszcze nie dopadło:) trzymam kciuki monika
gość
21-06-2011, 09:45:32

Od około roku borykam się z nieustającym zapaleniem pochwy. Niedawno robioną miałam cytologię - nic nie wykazała. A ja nadal czuję swędzenie, pieczenie, kłucie. Wymazu dawno nie robiłam - przy pierwszym badaniu miałam robiony i wyszła mi bakteria E-coli. Potem musiałam przerwać leczenie i od 3 miesięcy ponownie z tym walczę. Pani doktor wysłała mnie na cytologię - i nic.
Nie wiem już co mam robić, jak z tym walczyć. Brałam antybiotyki i maści i globułki - nic nie pomogło. ;(

Macie jakieś rady? Pomysły?

Mam 20 lat, jestem dziewicą i nie mam już siły.

cytologia nie jest dokładnym badaniem - zrób posiew np. na Inżynierskiej w Warszawie, lub na Lelka (chociaż tam bardziej drogi moczowe). I dopiero wtedy rozpocznij leczenie. Wygodniej by było, gdybyś napisała, jakie leki brałaś, wtedy mogłabym coś doradzić Jak jeszcze tu zaglądasz, to daj znać! Probiotyki i dieta: mało mięsa i cukrów, więcej warzyw i jogurtów wskazane. Jak kupisz probiotyk (osobiście polecam Lacibios femina), to dokup Witaminy B Complex - wspomagają działalność bakterii kwasu mlekowego.
gość
25-06-2011, 10:33:50

Dzięki za odpowiedzi :)

Posiew miałam robiony na początku leczenie - wyhodowano E-coli. Brałam ręcznie robione globułki, Macmiror, następnie takie brązowe silne ale dostałam uczulenia i przestałam, potem babka zrobiła mi cytologie, nic nie wyszło, więc kazała mi brać Multi Gyn i tak minął rok :/
Zmieniam lekarza, mam nadzieję że ta pani doktor mnie lepiej poprowadzi. Na pewno zrobię jeszcze posiew i wszystkie badania.
Biorę Lacibios, piję joguty, dbam wręcz obsesyjnie o higienę. Ale te upławy i pieczenie doprowadzają mnie do szału.
mam nadzieję, że kiedyś mi to przejdzie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Czy widac
Czy widac błonę dziewicza? Czy moze ja zobaczyc tylko lekarz?
gość
Wygląd pochwy
Czy po rozchyleniu warg sromowych i uwidocznieniu wejścia do pochwy widać u was taki jakby okrąg i inną barwę sluzówki, tzn. Wyraźnie się odznacza kolor z jaśniejszą obwódką? Do tej pory nie ogladałam swojej waginy w lusterku stąd takie głupie pytanie:-(
gość
Co ubrac do ginekologa
Co ubrac na wizytę, i jak się przygotować do badania???
gość
Niedrożny jajowód
Witam, lewy jajnik mam drożny natomiast jest on policystyczny,z kolei prawy jajowód niedrożny( laparaskopowo nie udało się udrożnić) czy jest szansa naturalnego poczęcia? Czy pozostaje już tylko in vitro?
Reklama: