Reklama:

Załamana (4)

Forum: Niepłodność

gość
28-01-2015, 21:31:58

Mam 33 lata,w 2012 miałam usniety polip z szyjki macicy oraz z jamy macicy. Zabieg był w sierpniu 2012 a na przelomie 2012./2013 udalo misie zajsc w ciaze ktora poronilam i do tej pory nic . Od tego zabiegu moja miesiaczka trwa 2 dni i jest dośc skapa, niezaleznie od cyklu mam takie dziwne uczucie ni o bol ,ni to dziwne uczucie podobne jakby ktos mnie obdarł ze skory. mozna to uczucie porownac to lekkego bolu miesiaczkowego.Nie moge doprsoic sie zadnego szczegolowego badania oprocz usg ,ktore nic nie wykazuje.podejrzewam ze albo mam zrosty po zabiegu lub tez zabieg zostal spartaczony.lekarze to informacje lekcewaza(przeciez wchodze w kompetencje i pacjent nie moze byc madrzejszy) Udałam sie w koncu panstwowo oczywiscie do przychodni leczenia nieplodnosci i lekarz po moich badaniach bo juz takie mialam tj testosteron, androstendion oraz siarczan chyba dhs sa znacznie podwyzszone stwierdzil ze to pco. Tylko sie dziwie ze przed zabiegiem nikt tego nie stwierdzil a miesiaczki miala reguralnie oraz dosc obfite.mam tez tradzik .owłosienie normalne,prolaktyna i taczyca w porzadku.Jestem juz na skraju załamania nerwowego ,ze nie bede mogła miec dziecka tak sie boje ze cos mi spartaczyli lekarze nie wiem juz co mam robic ale jestem juz tak zalamana ze nie daje rady. lekarz przepisal mi leki na wywolanie owulacji ale one nie pomagaja. straciłam juz nadzieje na wszystko ja nie mam juz sily na leczenie bez informacji ze lekarze mi za agresywnie wykonali tez zabieg podejrzewam ze moge miec uszkodzona macice. moze ktos mial podobny problem prosze o pomoc. jestem z warszawy
gość
28-01-2015, 23:56:11

Jeśli chcesz dziecko to jeszcze nie czas na poddanie się! Mieszkasz w Warszawie i tam jest ogromny wybór dobrych lekarzy ginekologów. Poczytaj sobie opinie na temat lekarzy i udaj się do jednego z nich. Opowiedz dokładnie co Ci się przydarzyło, czego oczekujesz i jakie masz obawy. Niestety USG nie pokaże nam czy obecne są zrosty. W badaniu ultrasonograficznym głowicą dopochwową (ewentualnie doodbytniczą) istniej możliwość ukazania pewnych cech mogących świadczyć o zrostach, np. ograniczenie ruchomości narządów i inne. Jednak aby to stwierdzić, potrzeba bardzo doświadczonego ultrasonografisty. W przypadku badania głowicą przezbrzuszną, stwierdzenie tych cech byłoby bardzo trudne. Potrzeba Ci dobrego lekarza żeby przeprowadził Cię przez to wszystko. Oczywiście potrzeba na to czasu, badań i pieniędzy. Nie załamuj się, bo to może być dopiero początek. Nie jest powiedziane, że masz zrosty. Musisz to sprawdzić i dokładnie się przebadać. Pamiętaj, że jest jeszcze opcja inseminacji no, ale nie wybiegajmy w przyszłość. Teraz zajmij się sobą. Jeśli będziesz się tak denerwować to wylądujesz z nerwicą u psychiatry więc daj sobie czasu i nie zakładaj najgorszego z góry. Powodzenia.
gość
29-01-2015, 16:53:53

dzieki za otuche,oczywiscie ze bede walczyc .najbardziej przerazaja mnie koszta tego wszystkiego. Nawet wiem jakie badania powinnam zrobic sprawdzic czy mam te zrosty czy nie ale na to badanie jest wymagane skierowanie.Jak narazie uwierz mi byłam u kilku ginekologow ale jakby nie slyszeli co do nich mowie ,jaki mam problem, ale tylko przepisuja jakies tabletki bonajlepeij odrazu pakowac cala ta chemie w czlowieka. Najgorsze jest w tym,ze zabieg mialam wykonywany na ul karowej(szpital z polecenia)byl wywiad zemna przed zabiegiem (ze nie rodzilam ze chce miec dziecko) zabieg byl przez wylyzeczkowanie i histeroskopia wg mnie zbyt agresywnie mnie wylyzeczkowano.Obiecalam sobie ze jak wyjdzie ze lekarz zawinil to ja im tego nie daruje
gość
30-01-2015, 14:52:50

Ja również miałam wyłyżeczkowanie, bo poroniłam. Mam świetnego lekarza (oczywiście prywatnie) no, ale nie wiadomo czy ze mną wszystko jest w porządku. Na razie nie wyobrażam sobie kolejnej ciąży... więc nie próbuje tego sprawdzić. Myślę, że jedna z najważniejszych rzeczy to dobry lekarz, który przeprowadziłby Cię przez to wszystko. Napisałam Ci wyżej jakie badanie moższ wykonać, ale jest to bardzo trudne. Ja życzę Ci wszystkiego dobrego i pamiętaj, że nie możesz się załamywać!
PS sprawdź nasienie swojego partnera.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: